Misschien is het overbodig, maar we zeggen het toch maar: Bridgerton en de boeken waarop de serie is gebaseerd zijn pure fictie en niet gebaseerd op historische feiten. Dat het verhaal zich afspeelt in een historische setting verandert daar niets aan.
Foutje. Al die miljoenen fans hebben nu ontdekt dat er naast alle hete zoetsappigheid, korsetten, liefdesscènes en soms ietwat piekante momentjes íets niet helemaal klopt. Ze ontdekten een ware continuïteitsfout die de magie van de romantische beelden iets verstoort. En dat aal meteen in de allereerste aflevering.
Engeland in de Regency tijd (begin 19e eeuw)
Bridgerton is een zeer populaire netflixserie, tevens kostuumdrama. Het speelt zich af in het Engelse Regency tijdperk en dat is tussen 1811 - 1820. De setting is Londen in 1813.
Hij was betrokken bij de zusters Sharma en volgde zijn strijd tussen trouwen uit plichtsbesef en trouwen uit liefde. Netflix heeft bevestigd dat het derde seizoen "de ontluikende relatie tussen Colin Bridgerton en Penelope Featherington zal volgen", dus de serie zal nu afwijken van de volgorde van de boeken.
Anthony trouwde in het tweede seizoen van Bridgerton met Kate. Alhoewel hij eerst nog Edwina ten huwelijk vroeg, eindigde hij uiteindelijk met haar zus. Volgend seizoen lijkt het te draaien om Colin, maar het is niet het personage waar Anthony het meest naar uitkijkt.
Netflix bevestigde in april 2021 dat Bridgerton een seizoen 3 en 4 zal zien, dus het zal niet het laatste seizoen zijn, en er zullen er nog veel meer volgen.
Wie was hij voor de serie? Pilcher was een Britse haar- en make-upstylist die meewerkte aan Bridgerton. De artiest overleed in september 2021 aan de gevolgen van het coronavirus, slechts enkele weken nadat hij een Emmy won voor zijn werk aan de Netflix-serie. Pilcher is 53 jaar geworden.
Naast de familie Bridgerton, met vier zoons en vier dochters, is er de familie Featherington. De dochters uit beide families strijden om de meest aantrekkelijke vrijgezellen om mee te trouwen.
Bridgerton is een Amerikaans kostuumdrama gebaseerd op novelles van Julia Quinn. De serie speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk (1811-1820) in 1813 en focust zich op het societyseizoen in de Britse hoofdstad.
Ze was ook dol op roddels, zoals in Bridgerton te zien is, en verslaafd aan snuiftabak waarmee ze haar 'hoofdpijn' aanpakte.
Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
Eloise, de jongere zus van Daphne, is 17 in de serie. Claudia Jessie, de actrice die haar speelt, is 31 in real life. Ze is dus 14 jaar ouder dan het karakter dat ze speelt.
Regé-Jean Page keert niet terug in Bridgerton seizoen 2
We zien hoe de romance tussen haar en Simon, de hertog van Hastings (gespeeld door hottie Regé-Jean Page), opbloeit. Afgelopen jaar maakte Netflix bekend dat Regé-Jean niet zal terugkeren in Bridgerton seizoen 2.
Regé-Jean Page is de acteur die de rol van de begeerlijke hertog speelt. Hij werd in 1990 in Zimbabwe geboren als zoon van een Zimbabwaanse verpleegkundige en een Engelse priester en verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Engeland.
Tegen het einde van het seizoen zien we dat de band tussen Simon – wie we helaas niet terugzien in seizoen 2 –en Daphne zich heeft ontwikkeld tot een ontroerend liefdesverhaal en ze bezegelen deze liefde met de geboorte van een jongetje.
Bridgerton seizoen 2: de kritiek
Liefde in overvloed dus, al ontbreekt er volgens fans toch iets cruciaals: seks! Zo schrijft trouwe Bridgerton-fan Claire Fallon in een think piece: 'Acht afleveringen is wel een héle lange tijd om je uitsluitend te focussen op de seksuele spanning tussen twee mensen.
Virgin River Season 4 Trailer (Netflix)
Het vierde seizoen van Virgin River is al weer een tijdje te zien op Netflix, en inmiddels hebben ook wij de fijne serie over het leven van Jack Sheridan en Mel Monroe in het rustieke Virgin River ook uitgekeken.
Uiteindelijk viel ze voor de man van wie mensen dat het minst verwacht hadden: Simon Basset, de Duke of Hastings. Na een hele rits misverstanden, trouwen de twee uiteindelijk. Ze krijgen een happy end, en hebben zelfs een kind.
Downton Abbey is een volledig fictief verhaal, in een historisch accurate setting. Outlander is daarentegen een fictief verhaal dat binnen een historisch verhaal wordt geplaatst.