Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten.
Hoe vaak kan ik cacao drinken? Het is veilig om dagelijks cacao te drinken.
Om te profiteren van de voordelen voor de gezondheid van het hart van Super Cacao, meng je gewoon 2 theelepels in warme of koude melk en zoet je het naar smaak (maak eerst een pasta om klontjes te voorkomen voordat je je glas bijvult - of gebruik een garde). Wij vinden de onze lekker met een paar druppels vanille-essence en een snufje kaneel.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond.Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Rauwe cacao is een stemmingsverbeteraar, antidepressivum en ondersteunt een goede nachtrust, omdat het fundamentele neurotransmitters voor de hersenen bevat, zoals tryptofaan. Rauwe cacao helpt ons om ons gelukshormoon serotonine aan te maken, wat ook belangrijk is voor de productie van ons slaaphormoon melatonine.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten. Kokosolie maakt de smaak zachter.
Combineer een 100% chocolade reep met kaas, fruit, noten, koffie of wijn . (Meer hierover in de volgende secties.) Smelt de chocolade en voeg suiker, honing of kunstmatige zoetstof toe. Voeg gekonfijt fruit toe.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne.
In cacao zitten specifieke antioxidanten, namelijk flavanolen. Volgens het Voedingscentrum heeft het innemen van elke dag 200 milligram flavanolen uit cacao een positief effect op de elasticiteit van de bloedvaten. Ook zouden flavanolen diabetes kunnen voorkomen en een gunstig effect hebben op het hart.
Je kunt cacao op verschillende manieren aan je koffie toevoegen: - Gebruik cacaonibs. - Voeg een beetje cacaonibs toe aan je koffie voor een knapperige textuur. - Voeg cacaopoeder toe. - Meng er een theelepel of twee ongezoete cacaopoeder doorheen voor een rijke smaak.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Uit eerdere onderzoeken blijkt dat polyfenolrijke cacao en chocolade het LDL-cholesterol bij mensen verlagen . In een eerder onderzoek ontdekten we dat de consumptie van 26 g/dag cacaopoeder gedurende 12 weken het plasma-LDL-cholesterol met 11% verlaagde bij gezonde mannen (14).
Personen die momenteel SSRI-antidepressiva, medicijnen tegen lage bloeddruk of chemotherapie gebruiken, mogen niet meer dan een meditatiedosis drinken. De combinatie van medicatie en cacao kan bijwerkingen veroorzaken bij hogere doses.
Cacao is een geweldig slaapmiddel : Cacao bevordert de productie van serotonine. Het gelukshormoon regelt op zijn beurt de vorming van het slaaphormoon melatonine. Een cacao in de avond kan je echt helpen in slaap te vallen. Geluksbrenger : Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine.
Avonden: Onderzoek suggereert ook dat pure cacaodrankjes in de avond de slaapkwaliteit kunnen verbeteren en slapeloosheid kunnen verminderen, vooral bij ouderen . Cacao is rijk aan magnesium en bevordert ook ontspanning en diepere slaap. Dus waarom zou u niet eens pure warme cacao toevoegen aan uw ontspanningsroutine?
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Meng het met je favoriete fruit, melk of yoghurt voor een smakelijk en gezond drankje. Een lepel cacaopoeder verandert een simpele pindakaas smoothie in een chocolade genot. Warme chocolademelk is een andere klassieke keuze die heerlijk is tot de laatste slok.
Velen kunnen de impact van Keith's Cacao direct voelen, wat wij begrijpen als een energieke vermenging met de Cacao Spirit. Binnen 20-30 minuten wordt er over het algemeen een soort buzz gevoeld, terwijl 45 minuten na inname het moment is waarop de volledige effecten optreden; als de maag niet vol is, dat wil zeggen.
Cacao zit boordevol polyfenolen, stoffen die oxidatieve stress bestrijden en ontstekingen kunnen onderdrukken. Het hoge flavanolengehalte in pure chocolade, met name bij 100% cacao, kan ook een toename van de voordelen voor de gezondheid van het hart bevorderen . Antioxidanten helpen cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.
Kan goed zijn voor je hart- en bloedvaten
En wel hierom: chocolade met een hoog percentage cacao kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart doordat het de bloeddruk verlaagt, de werking van de bloedvaten verbetert en mogelijk zelfs het lipidenprofiel (het cholesterol- en triglyceridengehalte) verlaagt.
Het wordt aangeraden om 1 tot 2 eetlepels per dag te consumeren, wat ongeveer 5 tot 10 g rauwe cacaopoeder is.
Meng rauwe cacaopoeder, water, amandelboter, kaneel, banaan en ijs voor een heerlijke bananen-cacao smoothie . Strooi cacaopoeder over een kom met vers fruit. Zoek naar een recept voor gezond chocoladebrood met ingrediënten als rauwe cacaopoeder, speltmeel, eieren, kokosmelk, rauwe honing en pistachenoten.
Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je de effecten van de cacao begint te merken. Als je gevoelig bent, kan het zijn dat je het gelijk voelt. Dus mediteer dan en voel die verbinding.
Smaakt helemaal naar chocola, maar bevat 0% toevoegingen. Ook geen suiker. Raw cacao is dan ook niet zoet!