Kan tot 20 km/u rijden (we zien jou al als een bliksemschicht voorbij schieten)⚡️ Steviger, robuuster ðª 2 pootjes om goed te parkeren ð ¿
Poppy heeft meer dan 750 auto's in free-floating in de verschillende zones en 550 kick scooters in Antwerpen. Om een Poppy te reserveren, open de app en selecteer een van de voertuigen bij jou in de buurt. Aarzel niet om ze te filteren op basis van je behoeften. Je hebt 15 minuten om bij je voertuig te komen.
Wie er snel wil bijzijn, kan zich inschrijven op de website van Poppy. Het gebruik van de steps kost 1 euro bij vertrek en nadien 15 cent per minuut. De deelsteps zijn in eerste instantie beschikbaar binnen de ring van Antwerpen.
Bij Poppy betaal je geen instapkosten, geen startpremie, maar betaal je per minuut dat je de wagen gebruikt. Per minuut betaal je zo 0,33 euro, maar ook wanneer je de wagen geparkeerd hebt, blijf je verder betalen, dan betaal je namelijk 0,10 euro per minuut. Je kan voor 90 euro de wagen voor 24 uur betalen.
Goedkoper dan een eigen auto
Je moet nu 2 jaar een rijbewijs hebben voor je een Poppy account kan aanmaken. Je mag ook niet meer naar het buitenland rijden.
Met Poppy parkeer je gratis waar je maar op legale plaatsen binnen onze zone. Maar vergis je niet met privé parkings. Wanneer je je op een privéparking parkeert en een boete krijgt, is deze voor jou. Uiteraard mag je je ook niet parkeren op plaatsen voorbehouden voor gehandicapten, of bijvoorbeeld voor een garage.
De maximumsnelheid is 18 kilometer per uur. De meeste elektrische (scooter)steps zijn niet toegestaan op de openbare weg. Je mag alleen de weg met een e-step op als de overheid (RDW) het type heeft aangewezen als bijzondere bromfiets. Zo zijn bijvoorbeeld de Segway en Swing wel toegestaan.
Bovendien mag je met een Poppy niet in het buitenland rijden. Met de zomervakantie in het verschiet zullen wel speciale vakantiepakketten worden geïntroduceerd zodat gebruikers nog altijd met hun Poppy-wagen naar hun vakantiebestemming kunnen rijden.
ð Parkeer de wagen steeds op een wettelijke parkeerplaats, zowel binnen als buiten de Poppy-homezone of super simpel in de toegestane Interparkings.
Ruimte voor 10 deelsteps
Een gebruiker kan voor het einde van de rit de step in het docking station duwen en voilà, de step wordt opgeladen. Gebruikers die deelsteps met een laag batterijniveau opladen worden hiervoor beloond.
Zodra u de Bird-app hebt gedownload op uw telefoon en een account hebt aangemaakt, kan u een step lenen. U hoeft geen abonnementskosten te betalen, maar betaalt per rit (1 euro + 25 cent per minuut).
En dus zie je veel elektrische steps rondrijden, zelfs al mogen ze officieel niet gebruikt worden. Je riskeert daarmee een boete van €380,- en dat je step in beslag wordt genomen. Mocht je wel worden aangehouden, dan kan het dus een duur geintje worden.
Wie een step gebruikt, wordt aanzien als een fietser van zodra hij of zij sneller dan 'stapvoets' rijdt. In dat geval moet je dezelfde verkeersregels volgen die voor fietsers gelden en op het fietspad rijden, of wanneer er geen fietspad is, op de rijbaan. Ook moet je de wegsignalisatie voor fietsers volgen.
Waarom zijn veel e-steps niet toegestaan op de openbare weg? Elektrische steps worden gezien als motorvoertuig. Ze moeten daarom aan voertuigeisen voldoen. Er zijn eisen voor bijvoorbeeld fietsen, e-bikes, bromfietsen, motorfietsen en auto's.
Ik heb een voorlopig rijbewijs 18 maanden en mag oefenen zonder begeleider, kan ik de wagen huren? Ja, indien je minstens 20u rijles hebt gevolgd en je bekwaamheidsattest gekregen hebt, mag je de auto huren om rijervaring op te doen.
De Klant kan een Abonnement annuleren door gebruik te maken van de respectievelijke annuleringsfunctie in de Poppy Mobility App.
Poppy, een jonge start-up, biedt vanaf januari 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen 'free floating car sharing' dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van wagens samengesteld uit 100% elektrisch aangedreven Volkswagen e-Golf en Audi A3 g-tron (CNG).
In Start, Bonus en Comfort is het gebruiksrecht van cambio-voertuigen voorbehouden voor gebruikers die 25 jaar of ouder zijn of die sinds tenminste 2 jaar over een geldig rijbewijs beschikken.
“Wie tot 15.000km per jaar rijdt is bijna altijd goedkoper af met een systeem van autodelen”, aldus Jeffrey Matthijs, directeur van Autodelen.net. “Aangezien de Belg gemiddeld ongeveer 15.000km per jaar aflegt, biedt autodelen voor heel wat gezinnen een voordelig alternatief”.
Wat kost een deelauto? De totale kosten per rit zijn afhankelijk van het type auto dat je huurt, het tijdstip en de dag. Stel: je huurt één keer per week (overdag en door de week) een auto voor 2 uur en rijdt 50 kilometer. Dan ben je bij MyWheels en Share Now het goedkoopste uit.