Mensen deden hun behoefte 'als ze moesten'. De ene keer was dat in de vrije natuur of op een mesthoop, maar in de steden was dat meestal 'gewoon' op straat. Als de behoefte boven een emmer werd gedaan moest de inhoud ergens geloosd worden. Ook dat gebeurde dikwijls op straat.
In de Middeleeuwen gingen de kasteelheren naar een toilet dat aan de buitenmuur van het kasteel hing. Zo vielen alle uitwerpselen meteen in een slotgracht of ravijn. Aan het hof van Lodewijk de Veertiende in Versailles... deed men zijn behoefte op een stoel met een gat erin en een emmer eronder: De kakpot.
Was er water in de buurt, dan maakten mensen hun vingers nat en boenden daarmee hun achterwerk schoon. Bij gebrek aan water poetsten mensen hun billen met bladeren, takken, mos, schapenwol, gras of sneeuw. In de zeventiende eeuw werd een nieuw billenboenmiddel populair: de krant.
Albert Giblin ontwierp in 1819 een model dat erg lijkt op het huidige, zonder klep in de pot. In 1849 produceerde Thomas Twyford de eerste toiletten van keramiek. Jaren later bedacht Thomas Crapper de vlotter, waarmee de waterstroom in de spoelbak met een kurk automatisch kon worden afgesloten.
Vroeger toen er nog geen toilet en riolering was, deden de mensen hun behoefte op een emmer of po. Deze werd eens in de week opgehaald en geleegd door de stronttonnetjesschepper die de uitwerpselen vervolgens op zijn strontkar gooide en buiten de stad bracht.
De strontkar, ook wel de 'Boldootkar' genoemd, was een voertuig waarin mannen, gekleed in lange leren schorten, handmatig de overvolle emmers leegden. Twee keer per week trok dit voertuig door de straat, voorafgegaan door een man met een ratel.
Het woord toilet is afkomstig van het Franse toilette. Het gedeeltelijke synoniem wc is de afkorting van het Engelse water closet, wat letterlijk "waterkast" betekent.
Sommige producten kunnen het riool verstoppen of vervuilen. Daarom mag u niet al uw afval door de wc of gootsteen spoelen. Denk aan maandverband, medicijnresten of frituurvet. Wat wel mag is bijvoorbeeld toiletpapier, zuivelresten (melk) en resten van reinigingsmiddelen.
De Romeinen maakten gebruik van een voorloper van de moderne WC. In Pompeï en Herculaneum zijn privaten gevonden die op een continu spoelend riool waren aangesloten.
Zodra je kind zindelijk is (meestal met ongeveer 2,5 of 3 jaar), leer je hem hoe hij het beste zijn billen kan afvegen. Laat je kind zien hoeveel papier hij nodig heeft en hoe hij dat goed kan vasthouden om te vegen.
Voor toiletpapier wordt vrijwel altijd hergebruikt papier gebruikt. Goedkope varianten bestaan vaak uit enkellaags papier. Hierdoor bestaat er een grote kans om tijdens het vegen met de vingers door het papier te gaan. Duurdere varianten zijn meestal opgebouwd uit meerdere lagen.
Billen afvegen: welke richting? Sommige regels zijn er om gebroken te worden, maar van voor naar achter vegen hoort daar niet bij. Ziektekiemen kunnen zo op de verkeerde plaats terechtkomen, wat problemen aan de voorkant kan veroorzaken – vooral bij meisjes en vrouwen kan dit het risico op blaasontsteking vergroten.
De Vroegmoderne Tijd (ca. 1450-1800) is een specifiek door historici vastgesteld tijdvak dat ook wel eens aangeduid wordt als de Nieuwe Tijd of als ancien régime. Deze historische periode begon omstreeks het einde van de Middeleeuwen en duurde tot de moderne tijd, die rond 1800 begon.
Het eerste toilet met doorspoelmogelijkheid werd al in 1596 in Engeland uitgevonden door Sir John Harrington.
In het algemeen wordt aangenomen dat de mensen in de middeleeuwen een slechte persoonlijke hygiëne hadden. In werkelijkheid waren ze heel netjes. Het wassen van de handen begon als noodzaak en groeide uit tot een sterk gechoreografeerde demonstratie van macht en rijkdom.
Het ligt natuurlijk voor de hand dat toiletpapier probleemloos kan worden doorgespoeld in je toilet (let wel: slecht gerecycleerd toiletpapier kan verstoppingen veroorzaken). Vochtig toiletpapier mag je alleen maar in bepaalde gevallen doorspoelen.
Als het ei naar beneden zakt en op zijn zijkant gaat liggen, is het nog vers en helemaal oké om op te smullen. Zinkt het ei, maar staat het rechtop, dan kun je het nog best zonder problemen opeten, al moet je dat wel zo snel mogelijk doen. Blijft het ei drijven, dan moet je het weggooien.
Lange toiletbezoekjes kunnen namelijk zorgen voor constipatie of aambeien. Poepen hoort geen lang proces te zijn. Je kunt je tijd op de wc daarom beter beperken tot 10 à 15 minuten, zegt Gregory Thorkelson, psychiater op de afdeling gastro-enterologie, hepatologie en voeding van de Universiteit van Pittsburg.
Iedereen kent het hartje in de deur van de wc van vroeger. Dit hartensymbool is ook te vinden in de deur van het vroegere varkenshok, op traditionele makelaars en in oud metselwerk. Tegenwoordig associëren we het hart met de liefde, maar het is oorspronkelijk een teken van vruchtbaarheid.
,,Als ze eenmaal weten hoe ze het moeten doen, is het voor een slang vrij makkelijk om een toilet in te komen", aldus de Australische slangenvanger Geoff Jacobs tegen de BBC. Hij stelt dat hij zeker vier a vijf slangen per jaar uit toiletten haalt.
De WC-afkorting staat voor water closet (WC). Dat is Engels voor toilet. Met wc bedoelen we simpelweg het toilet.
Beren (mannelijke varkens)
Zij worden vetgemest en daarna geslacht voor consumptie. Over beren was in het verleden echter wel ophef, omdat de dieren vaak zonder verdoving gecastreerd zouden worden om de zogenaamde berengeur te voorkomen. Deze geur ontstaat door hormonen als de mannetjesvarkens volwassen worden.
1. Clown. Het beroep van clown zijn is een echt beroep en er is ook nog altijd veel vraag naar. Als clown ben je volledig geschminkt en entertain je mensen, vooral kinderen, op een unieke manier.