Klop een ei los met een klein beetje water.Dit moet dienen als lijm om de loempia's dicht te kleven. Leg een portie groenten in het midden van het (kleine) loempiavel. Strijk een likje eiermengsel over het bovenste en het onderste tipje van het kleine loempiavel en rol het kleine loempiavel dicht.
Frituur ze in een paar minuten op 180°C goudbruin. Dat kan ook in een koekenpan in een laagje olie waarbij je de loempia's halverwege keert. Loempiavellenn zijn in principe al gaar, je kunt ze dus ook rauw als wrap eten als je wilt, eventueel eerst ingesmeerd met wat zoete bonen- of hoisinsaus.
Bevroren in de friteuse: ca.12 minuten op 180°C.Ontdooid in de friteuse: ca.6 minuten op 180°C.
Om je loempia's op te warmen en zo knapperig mogelijk te houden, kun je ze het beste terug in je heteluchtfriteuse plaatsen. Gebruik dezelfde temperaturen als op de onderstaande receptenkaart en verwarm gedurende 4 - 5 minuten, of tot ze naar tevredenheid zijn opgewarmd.
De loempia in een pan bakken is zo gedaan. Verhit een beetje olie in een koekenpan en laat de pan goed warm worden. Leg daarna de loempia met de vouwkant naar beneden in de pan. Zorg ervoor dat eerst de kant waar de vouw van het loempiavel zit wordt gebakken.
Loempia's of snacks gefrituurd zijn niet lekker uit de magnetron. Zet de oven aan gedurende 10 min op 150 graden.Als de oven is opgewarmd de snacks erin leggen – 10 minuten op 100 graden.Ze zijn gaar dus hoeven alleen warm te worden.
Verhit een ruime hoeveelheid olie in de (frituur)pan tot 180 °C. Frituur de loempia's 3-4 minuten; bak ze per 4 tegelijk, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bevroren in de airfryer: max.4 loempia's naast elkaar en bak in een voorverwarmde airfryer van 200°C gedurende ca.9 minuten. De loempia's door en door verhitten.
Verhit een frituurpan of gewone pan met neutrale olie tot 180 graden. Leg de loempia's per 2 of 3 tegelijk in de frituurpan en bak ze in ca 5 minuten mooi goudbruin en krokant. Laat de loempia's even uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer de loempia's met loempiasaus of chilisaus.
Voorverwarmen op 250°C. Leg de bevroren loempia's op de bakplaat in het midden van de oven.Baktijd: ± 20 minuten.Tijdens het bereiden regelmatig keren.
Je kunt ze meteen zo rauw eten of even kort met wat olijfolie in de pan bakken.
In loempiavellen zit bloem, water en eiwit.Filodeeg bevat behalve bloem en water ook olie.
Loempiavellen zijn gemaakt op basis van tarwebloem, water, kokosolie en een snufje zout. Ideaal om heerlijke loempiaatjes, pangsit of andere gefrituurde Aziatische hapjes mee te maken.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan voor naar 170° Celsius. Doe de loempia's in een ovenschaal of leg ze op wat bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de loempia's in het midden van de oven en laat je ze voor ongeveer 10 minuten opwarmen.
Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia's 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. De loempia's zijn lekker met een sweet chili saus.
Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de loempia's aan beide kanten mooi goudbruin. Je kunt de loempia's ook bereiden in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten.
Een loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer ingang heeft gevonden in de Filipijnse, Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken. Er zijn veel varianten. Meestal worden loempia's als voorgerecht of snack gegeten.
Deze hoeveelheden zijn berekend op 20 loempia's. Ongebakken loempia's kunnen heel goed ingevroren worden; ze hoeven niet ontdooid te worden voor het frituren.
Er zitten 342 kilocalorieën in 1 groot (225 gram) loempia.
Het Voedingscentrum adviseert om gerechten van Chinees-Indische restaurants nooit opnieuw op te warmen. De kans bestaat namelijk dat deze de bacterie Bacillus cereus bevat. De bacterie kan via veel soorten eten voor besmettingen zorgen, maar het gebeurt relatief vaak door gerechten uit Chinees-Indische restaurants.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
In de koelkast kunnen loempia's ongeveer 2 tot 3 dagen worden bewaard. Na deze periode kunnen ze nog steeds eetbaar zijn, maar de kwaliteit kan achteruitgaan. Het is belangrijk om goed naar de loempia's te kijken en te ruiken voordat je besluit ze te eten na 3 dagen in de koelkast te hebben bewaard.