Start met gepelde walnoten (je kan ze heel makkelijk pellen als je ze eerst even blancheert) die je een nacht laat weken in water. Giet het water nadien weg, doe de geweekte walnoten in de blender en voeg opnieuw drie keer hun volume in water, wat vanille-extract en honing toe.
De hamer - Wie zin heeft in wat destructieve arbeid, kan kiezen voor de meest ongecompliceerde methode, in de vorm van de hamer. Een stevige ondergrond, een flinke tik en de schil barst open. Het is echter niet echt gezellig zitten naast iemand die om de paar minuten met een hamer op een noot slaat.
Om de noten te pellen, laat u ze weken in een kom met wat heet of warm water.Wanneer de vloeistof is afgekoeld, laat u de walnoten uitlekken en pelt u ze . De schil, die door de hitte van het water is losgekomen, kan eenvoudig worden verwijderd door het oppervlak te wrijven met een schone theedoek of door een scherp mes of pincet te gebruiken.
Verwijder de zachte (groene) buitenste schalen volledig om besmetting door schimmel tijdens de latere opslag te voorkomen. Niet afspoelen – hierdoor kunnen vocht en schimmelsporen in de noot dringen, wat tot vroegtijdig bederf kan leiden –, maar "pellen" met de handen en de resten verwijderen met een grove borstel.
Het (warme) water neutraliseert veel van de enzymremmers en verhoogt de biologische beschikbaarheid van veel voedingsstoffen, met name B-vitamines. Het zout helpt enzymen te activeren die de enzymremmers in noten deactiveren.
Hoewel walnoten gegeten kunnen worden zoals ze zijn door de buitenste schil te verwijderen , is de beste manier om ze te eten door ze een nacht te laten weken. Week gewoon 2-4 walnootstukken een nacht in een kopje water en eet ze als eerste 's ochtends. Walnoten weken helpt bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam.
Om te vermijden dat er onzuiverheden, die schimmelziekten of slechte aroma's kunnen afgeven, rond de noten blijft hangen moeten de noten zo snel mogelijk gewassen worden. In het geval van walnoten geoogst met de groene bolster moet tijdens deze stap ook de bolster verwijderd worden.
Walnootschillen bevatten van nature tannines, waardoor ze een uitstekend natuurlijk beitsmiddel zijn. Deze eigenschap helpt de kleur op vezels te fixeren, waardoor extra beitsmiddelen vaak overbodig zijn. Door ijzersulfaat toe te voegen aan je walnoot-tanninebad, kun je diepere en intensere kleuren bereiken.
Doe de walnoten vijf minuten in kokend water om de bittere smaak te verwijderen. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en giet er koud water overheen.
De pitten worden met een houweel en een tang uit de notendop gehaald. Een hamer of notenkraker kan worden gebruikt om de noot langs de as te kraken. Nadat de noot is gespleten, gebruikt u een houweel of tang om de pitten eruit te halen.
Tips bij het oogsten
Het sap van de bolster kan vervelende vlekken op je huid en kledij achterlaten, dus draag handschoenen tijdens het rapen. Na het oogsten spoel je de noten grondig af met lauw water. Zorg ervoor dat alle resten van de bolster verwijderd zijn, want die kunnen de kwaliteit van de noten verminderen.
Zet terwijl de noten aan het koken zijn een kom met ijskoud water klaar. Gebruik na drie minuten een schuimspaan om één testnootje in het koude water te leggen. Gebruik je vingers om het velletje eraf te halen. Als deze er niet gemakkelijk afgaat moeten de noten nog 1-2 minuten langer koken.
Het grote voordeel van noten roosteren in de oven is dat de hitte gelijkmatig verspreid wordt. Hierdoor zal elke noot evenveel geroosterd worden. Bij een pan is dat niet het geval, daar heb je vaak warmere en minder warme stukken. De noten worden dan niet helemaal gelijkmatig geroosterd.
Walnoten in hun schil kunnen worden geopend met een notenkraker . Om te voorkomen dat de noot binnenin beschadigd raakt, knijpt u voorzichtig in de schil totdat deze barst en haalt u de noot eruit. Er zijn veel verschillende notenkrakers verkrijgbaar, dus zoek er een die u gemakkelijk kunt gebruiken.
Als u een open haard of houtkachel heeft, kunt u de schelpen die u normaal gesproken zou weggooien, gerust verbranden. Het zijn namelijk volledig natuurlijke producten die op geen enkele manier behandeld hoeven te worden en die ideaal zijn voor het verwarmen van uw huis.
Walnoten pellen
Walnoten kunnen gemakkelijk gepeld worden als ze eerst voor 30 seconden in kokend water hebben gelegen en direct daarna afgespoeld worden met koud water. Het velletje van de walnoten zit nu losjes aan de walnoot en is met behulp van een mesje gemakkelijk af te halen.
Hoe lang kan je walnoten bewaren? Walnoten kunnen lang worden bewaard als ze op de juiste manier worden opgeslagen. In het algemeen kunnen ongepelde walnoten tot wel twee jaar worden bewaard in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast.
Noten en zaden zitten hoog in de omega-6 vetten, wat voor heel wat mensen ook snel teveel van het goede is. En dat nog los van dat ze bij mensen een allergische of intolerantie reactie kunnen geven.
Walnoten bevatten natuurlijke bestanddelen, waaronder tannines, die bijdragen aan hun bittere smaak. Walnoten weken in water kan helpen de bitterheid te verminderen door een aantal van deze bestanddelen eruit te logen . Veel mensen vinden dat geweekte walnoten een mildere smaak hebben en smakelijker zijn in vergelijking met rauwe walnoten.
Om de groene omhulsels te verwijderen, kun je de walnoten in water weken en de omhulsels voorzichtig met je handen verwijderen. Na het verwijderen van de omhulsels, is het belangrijk om de walnoten grondig te spoelen en te drogen voordat je ze gaat drogen.
Na het oogsten spoel je de noten grondig af met lauw water. Zorg ervoor dat alle resten van de bolster verwijderd zijn, want die kunnen de kwaliteit van de noten verminderen. Laat ze vervolgens drogen in een goed geventileerde ruimte.
Je kunt walnoten een nacht laten weken om hun verteerbaarheid en voedingsopname te verbeteren en ze dan 's ochtends eten . Ze toevoegen aan je smoothies, salades, shakes, chutneys, ontbijtgranen, desserts, dalia is ook een goed idee. "De beste tijd om walnoten in de zomer te eten is 's ochtends.
De fluweelzachte noten zijn omhuld door een "ingenieuze" microscopische structuur van in elkaar grijpende cellen die zo stevig vastzitten dat ze elkaar nooit meer loslaten . Het materiaal is sterk genoeg om ooit gebruikt te kunnen worden voor schokabsorberende items zoals veiligheidshelmen.