De knoppenbalk tonen of verbergen: Kies 'Weergave' > 'Verberg knoppenbalk' of 'Weergave' > 'Toon knoppenbalk'. Kies vanuit de schermvullende weergave voor sommige apps 'Weergave' > 'Toon knoppenbalk altijd in schermvullende weergave'.
Onder 'Dock' aan de rechterkant kun je opties wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld instellen hoeveel onderdelen er in het Dock worden getoond en de grootte ervan aanpassen. Ook kun je het Dock aan de linker- of rechterrand van het scherm plaatsen of het zelfs verbergen.
Om deze instellingen te wijzigen, klik je op het Finder-symbool in het Dock en kies je 'Finder' > 'Instellingen'.
De Finder is vergelijkbaar met de Verkenner in Windows. De app staat in het 'dock' (de taakbalk op Macs) en is herkenbaar aan het lachende gezichtje. Hiermee krijgt u toegang tot de bestanden, mappen en programma's op een computer of laptop van Apple.
De Finder vormt de basis van je Mac. Het symbool van de Finder is een blauw, lachend gezicht. Klik op het symbool in het Dock om een Finder-venster te openen. Via Finder-vensters kun je vrijwel alles op je Mac ordenen en openen.
Als u het zoekvak nog steeds niet ziet, probeert u de taakbalkinstellingen te openen. Selecteer Start > Instellingen > Persoonlijke instellingen > taakbalk.
Het dock is de balk met pictogrammen van programma's op de Mac-computer. Standaard staat deze balk onderaan het bureaublad. Open via deze balk snel programma's of ga naar mappen op de computer.
Klik met de Control-toets ingedrukt op het appsymbool en kies 'Opties' > 'Permanent in Dock'.
U kunt de huidige map openen met Windows Verkenner ( Finder in Mac OS).
De Finder is een programma op je Mac, dat altijd aan staat. Standaard vind je het helemaal aan de linkerkant van je Dock, onderin het scherm. Je kunt in de Finder bestanden zoeken, openen, verplaatsen, kopiëren, verwijderen… Alles wat je met bestanden zou willen doen gebeurt in de Finder.
Met de opdracht Opties kunt u opdrachten aan de werkbalk Snelle toegang toevoegen en ervan verwijderen en de volgorde van de opdrachten op die werkbalk wijzigen. Selecteer Bestand > Opties > werkbalk Snelle toegang.
Onderaan in de taakbalk staat het icoon van het programma. Klik hier op met de rechtermuisknop. Kies Dit programma aan de taakbalk vastmaken .
Bovenaan het Google Chrome venster vinden we de tabbladbalk (1). Onder de tabbladbalk hebben we de adresbalk (2). Net als bij alle andere browser, hebben we ook bij Google Chrome de mogelijkheid de links die we klikken in een pagina te openen in het zelfde of een nieuw venster of in een nieuw tabblad.
Medewerkers van DOCK ondersteunen mensen in het nemen van initiatieven. Zij leggen contacten tussen mensen en organisaties in de buurt en brengen mogelijkheden samen. Ze ondersteunen bewoners die een idee voor een activiteit hebben of iets willen organiseren om het welzijn van bewoners te vergroten.
Ze kunnen eruit verwijderd worden als het programma niet actief is door het icoon uit het Dock te slepen, of door uit het menu dat verschijnt bij rechtsklikken op het icoon, „Verwijder uit Dock" te kiezen.
Ga naar Finder > Programma's en open de gewenste Office-app. Klik in het Dock met ingedrukte Control-toets of met de rechtermuisknop op het pictogram van de app en kies Opties > Permanent in Dock.
Klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op taakbalk & menu Start. Schakel op het tabblad taakbalkopties het selectievakje altijd op voorgrond in om het te selecteren en klik vervolgens op OK.
De taakbalk is de balk onderin het scherm. Hierop staan de startknop en een paar programma's. Op de taakbalk in Windows 11 staan ook een zoekvak en de opties 'Taakweergave' en 'Widgets'. De indeling van de taakbalk is aanpasbaar.
! Als er in de Appstore een wolkje met een pijl erin bij een app staat, betekent dit dat je de app al eerder hebt gedownload. Je kunt deze dan gratis opnieuw op de iPad binnenhalen.
Om een nieuw Finder-venster te openen zonder dat een specifieke map wordt geopend, klik je op het Finder-symbool in het Dock en kies je vervolgens 'Archief' > 'Nieuw Finder-venster' of druk je op Command + N.
Synchroniseren. Een wolkje betekent dat je bestand of map in de wachtrij staat om te worden gesynchroniseerd, maar het uploaden naar de server nog niet is begonnen.