Bros is een chocoladereep met luchtbellen. Bros werd tot 1985 gemaakt door Bensdorp in Bussum.
BROS is al sinds 1934 op de Nederlandse markt. BROS is ontwikkeld door Bensdorp, een cacao en chocoladefabriek uit Amsterdam. Tot aan de overname van BROS door Nestlé werd BROS gemaakt in de Bensdorp fabriek in Bussum.
Uiteindelijk is de hele fabriek verhuisd naar Tsjechië, waar een heel andere en goedkopere productieproces wordt toegepast. Hierdoor zijn de Bros repen in vorm en structuur veranderd. Zo worden de chocolade luchtbellen kleiner gemaakt en zijn ook de breekstrepen in zijn geheel verdwenen!
Na het succes van de documentaire kondigde Bros een Britse zomertournee aan waaronder een concert in de O2 Arena op 5 juli 2019. Ook zijn er plannen voor twee albums; een integrale remake van het debuut Push en een met nieuw materiaal. Op 19 juli 2019 zond BBC Four de tv-special A Night In with Bros uit.
De brosheid van een materiaal is de eigenschap om zonder veel (plastisch) te rekken te breken. Een brosse breuk is een breuk waarin het materiaal, in tegenstelling tot een ductiele breuk, weinig breukenergie en plastische vervorming nodig heeft om te breken.
MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Volgens het panel van 40 chocolade-liefhebbers is de reep van Confina de beste melkchocolade. De 7,0 die deze chocoladereep haalt is de hoogste uit de test. Met een prijs van 50 cent per 100 gram behoort deze reep ook nog eens tot de goedkopere waardoor de Confina chocolade tevens de Beste Koop is.
Nuts - Boodschappen — Jumbo Supermarkten.
- Elke portie (1 portie = 1 mini van 8g) bevat 43 calorieën.
Onder hoge druk wordt in de fabriek lucht in de gesmolten chocolade geblazen. Door de toevoeging van lucht ontstaat er een soort explosie van bubbels in de chocolade. Tijdens het afkoelen blijven deze bubbels bewaard.
Gezondheid
Balisto Muesli is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Balisto Muesli kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Calorieën Mars
De normale reep weegt 51 gram, waarvan 35,8 gram koolhydraten, 8,5 gram vet (4,2 gram verzadigd) en 2,1 gram eiwitten. Het suikergehalte is met 31,5 gram aanzienlijk: zo'n 10 suikerklontjes! In totaal levert een Mars 229 calorieën.
In sommige gebieden was de snoepreep voorheen bekend als Big Cat.
In 1966 verhuisde de Nutsfabriek naar Elst (Gelderland). In deze fabriek werd toen ook een nieuwe reep, genaamd Caddy, geproduceerd, die met een iets andere vorm en de naam Lion nog verkrijgbaar is. Het bedrijf is in 1979 overgenomen door het Engelse Rowntree Mackintosh, en in 1988 door het Zwitserse Nestlé.
Als een reviewer door een andere partij is vergoed, staat dit in de review zelf. Vroeger heette dit snoepje, in België , Drie Musketiers. Waarschijnlijk vanwege de drie strengen die in elkaar zijn geweven. Nu heet het Curly Wurly, maar de smaak is nog dezelfde dan ik mij herinner uit mijn jeugdjaren.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Pure chocola schijnt gezond te zijn. Dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.
Het geheim van de smaak van de chocolade van Côte d'Or berust op deze vier sleutelfases: het selecteren en mengen van de cacaobonen, het roosteren, het fijnmalen en het concheren. Chocolade Côte d'Or selecteert de meest edele bonen uit Zuid-Amerika. Deze hebben uitstekende aromatische kwaliteiten.
Helaas valt dat van bounty's niet te zeggen. Ze leveren vooral veel suiker en ongezonde vetten, met nog wat kunstmatige geur- en smaakstoffen.
Ingrediënten. Ingrediënten: suiker, glucosesiroop, magere MELKPOEDER, cacaoboter, cacaomassa, zonnebloemolie, botervet (van MELK), LACTOSE, weipoeder (van MELK), GERSTEMOUTEXTRACT, zout, emulgator (SOJALECITHINE), KIPPENEI-EIWITPOEDER, palmvet, MELKEIWIT, natuurlijk vanille-extract. (Kan bevatten: PINDA, HAZELNOOT).
Informatie. Ingrediënten: Suiker, glucosesiroop, magere melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, zonnebloemolie, botervet van melk, palm vet, lactose en eiwit van wei (van melk), weipoeder van melk, gerst moutextract, emulgator sojalecithine, zout, kippenei-eiwitpoeder, melkeiwit, natuurlijk vanille-extract.