Je piercing heeft een bultje om het gaatje gevormd. Deze bultjes kunnen verschillende oorzaken hebben maar vaak komt deze irritatie door teveel beweging (te lang een lang staafje), er op liggen of slechte afwerking van het sieraad.
Veel mensen hebben baat bij het gebruiken van een warme zoutoplossing. Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen.
Deze zal de bultjes langzaam wegdrukken en binnen 1 a 2 weken zal het bultje dan weg zijn bij je piercing.
Angio-oedeem is een vochtophoping van weefsel buiten de bloedvaten. Dit gebeurt op plaatsen van uw lichaam waar het weefsel niet erg stevig is zoals de tong, het gezicht, de darmen of het zachte verhemelte. Het vocht komt buiten de bloedvaten omdat de bloedvaten lekken. Hierdoor ontstaat er zwelling.
Symptomen van piercing afstoting
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Een ontsteking is echter veel heftiger, daarbij komt er dik geel/groenig 'pus' uit, gloeit de piercing en de omgeving hiervan en doet het constant zeer of doet het zeer als je ook maar in de buurt van de piercing iets aanraakt en het ruikt niet fris. Is dit laatste het geval neem dan meteen contact op met je huisarts.
De roodheid en zwelling kunnen enkele weken aanhouden. Als er al bloed zichtbaar is dan is dit slechts de eerste paar dagen. Ook zal er wondvocht uit de piercing komen tijdens de genezing, dit kan maanden aanhouden.
Er ontstaat een onderhuidse bloeding die zich gaat zich ophopen onder de huid waardoor er een blauwpaarse vlek ontstaat die meestal na enkele dagen verkleurt en verdwijnt maar dit proces kan ook 3 tot 6 weken duren.
Vochtophoping en verwijde bloedvaten geven pijnklachten. Bekende oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld hoge bloedruk, trombose en spataders.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Piercingsieraden zoals tunnels, plugs of hangers van hout knappen op van een regelmatige schoonmaakbeurt met Tea Tree olie. Doe een paar druppels op een schone doek en wrijf er zo af en toe je piercingsieraden mee op om ze schoon en fris te houden.
Ze zijn allebei sterk en duurzaam, en ze zullen niet roesten of aantasten na verloop van tijd. Als je iets zoekt dat hypoallergeen is, dan is titanium misschien de betere keuze voor jou. Als je iets zoekt dat minder snel een allergische reactie veroorzaakt, dan is chirurgisch staal misschien de betere keuze.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Wanneer het water gekookt heeft, spoel dan je glas of mok even om met water wat net van de kook af is. Giet 250 ml gekookt water in je glas of mok, voeg er 1/4 theelepel Zout aan toe en roer tot alle kristallen zijn opgelost. Je zoutoplossing is nu klaar voor gebruik.
Vochtophoping wordt vaak veroorzaakt door een te hoge druk in de kleine bloedvaten, die op zijn beurt weer kan worden veroorzaakt door een hartziekte. Maar vochtophoping kan ook andere oorzaken hebben: de waterdruk in het bindweefsel rond de bloedvaten kan te laag zijn of de vaatwand kan te makkelijk vocht doorlaten.
Bij vocht in de benen zijn er drie adviezen wat betreft de behandeling: steunkousen, zwachtelen en beweging. Deze behandelingen zijn bedoeld om de bloeddoorloop in uw benen te verbeteren. Als de klachten mild zijn, kunt u kiezen voor het dragen van elastische steunkousen.
Het zelf uitknijpen of verwijderen van een vetbultje is niet aan te raden en eigenlijk ook niet mogelijk. Wij adviseren dus altijd om een vetbultje te laten verwijderen door een professional.
De talg blijft zich ophopen en er vormt zich een soort 'jasje' omheen. Hierdoor kan deze niet vanzelf verdwijnen en moet deze worden weggehaald.
Er zijn geen crèmes die u erop kunt smeren of andere dingen die u kunt doen zodat ze weer weggaan. U kunt ook niet voorkomen dat u een vetbultje krijgt. Soms zit een vetbultje in de weg en heeft u er last van. Bijvoorbeeld als u beweegt, of omdat uw broekriem er steeds tegenaan komt.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.