Een stacaravan of chalet isoleren gebeurt met sandwichpanelen van 4 cm dikte. De binnenkant is PUR en de buitenkant is van staal. Dit wordt aan de onderkant van de stacaravan geplaatst. Hierdoor kan de kou niet meer via de onderkant de stacaravan binnendringen.
Het belangrijkste voor het winterklaar maken is het aftappen van de waterleidingen vóór de vorstperiode. Begin met de toevoer waterleiding dicht te draaien. Daarna zet u alle kranen en de aftappunten van het watersysteem onder uw stacaravan of chalet open. Let op: Het aftappunt van Glycol moet gesloten blijven.
In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een chalet te isoleren door middel van glaswol. Voor het dichten van eventuele kieren kan er worden gewerkt met PUR isolatiemateriaal. Let wel op dat je de ventilatiegaten niet dicht gaat spuiten. Net zoals in een woning is ook in een chalet ventilatie vereist.
Een kurkvloer in je (sta)caravan of camper is de ideale vloerbekleding. Gemakkelijk op maat te snijden, waterdicht, eenvoudig in onderhoud en gaat lang mee.
Deze bodem reparatie doen we stapsgewijs als volgt: Aan de onderkant van de caravan of camper worden in de bodemplaat gaten geboord tot aan de bovenlaag. Dit gebeurt om de 10 cm in het gedeelte dat van boven zacht aanvoelt; Hierna worden er platen op maat gemaakt die precies in de caravan op de vloer passen.
Met goede verf en goede materialen kun je een caravan met een roller mooi strak krijgen. Spuiten is ook een optie, alleen moet je hier wel ervaring mee opdoen of uitbesteden (prijzig). Wrappen is ook een goed alternatief, zelfs wanneer je een bobbeltjes buitenkant hebt, kun je je caravan heel strak laten wrappen.”
In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een chalet te isoleren door middel van glaswol. Voor het dichten van eventuele kieren kan er worden gewerkt met PUR isolatiemateriaal. Let wel op dat je de ventilatiegaten niet dicht gaat spuiten. Net zoals in een woning is ook in een chalet ventilatie vereist.
Om warmte vast te houden in een tuinhuis is het verstandig om de blokhut wanden te isoleren. Je kunt hiervoor glaswol of steenwol gebruiken en afwerken met een dampdichte folie. Hiermee voorkom je dat vochtige of warme lucht condenseert.
Net als bij ruitenwisservloeistof is er voor toiletvloeistof namelijk ook een wintervariant. Door antivries toe te voegen aan het toilet voorkom je dat dit gaat bevriezen. Naast het toilet is de vuilwatertank ook bevriesgevoelig, want deze tank zit meestal onder de camper waardoor deze erg snel kan bevriezen.
In de meeste caravans is een luchtverwarming ingebouwd. Deze verwarmt de binnenlucht in de caravan direct door lucht aan te zuigen en met behulp van een brander te verhitten. De lucht wordt vervolgens via warmeluchtbuizen en -luchtuitlaten met behulp van een ventilator gelijkmatig door de caravan verdeeld.
Leidingen doorblazen
Wanneer leidingen vol staan kunnen deze kapotvriezen en is kalk- en algenaanslag mogelijk. Het beste kunt u de leidingen doorblazen bij een openstaande kraan. Let op dat er geen stroom op de pomp staat anders blaast u tegen de pomp in.
Wat is de levensduur van een stacaravan? De constructie van een stacaravan heeft een geschatte levensduur van 15 tot 20 jaar. Na 10 jaar treedt er echter slijtage op van de meubels, vloeren en gordijnen, waardoor de stacaravan enigszins gedateerd en ouderwets wordt.
Wat betreft de levensduur en verzekering van een vakantiewoning is het beter om te kiezen voor een stenen dan een houten woning. Met het juiste onderhoud kan een chalet zonder problemen 50 jaar of langer mee gaan.
Hardhout: Meranti, Merbau en Afzelia zijn hardhoutsoorten. Prijziger dan de zachte houtsoorten, maar wel duurzamer en hebben een iets betere isolatiewaarde. Er bestaan naast massief kozijnen ook houten profielen met een isolerende kern.
Door houten scheidingswanden te isoleren met onbrandbare ROCKWOOL steenwol, verbetert de brandwerendheid van de wand aanzienlijk. Steenwol vertraagt namelijk de voortplanting van brand en berschermt de houten stijlen tegen zijdelingse inbranding.
Bij houtskeletbouw wordt geen spouw of traditionele bakstenen muur geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt tussen de houten draagstructuur geplaatst. Meestal worden hiervoor flexibele isolatiematten uit houtwol of minerale wol (glaswol of rotswol) gebruikt.
Als je dus een vochtvreter in de camper zet, dan wordt de camper zelf droger. Omdat in de winter de lucht minder vochtigheid kan bevatten condenseert het water en slaat neer als condens op de wanden en ruiten van de camper. Uiteindelijk kan dit vocht inwerken op het houten geraamte en kunnen schimmels ontstaan.
Vochtschade valt te herkennen door vochtkringen, wanden en vloeren die zacht en sponzig aanvoelen, een muffe lucht in uw camper en schimmelvorming. Indien u één van deze symptomen in uw camper aantreft is het zaak om het voertuig zo spoedig mogelijk te laten inspecteren door een gespecialiseerde schadehersteller.
Zet de kastjes, deuren en ramen in de stalling op een kiertje. Zo voorkom je condensvorming en schimmel in de caravan. Zet de ramen ook niet te ver open, anders krijg je misschien muizen op bezoek.
WAT KOST EEN CARAVAN OF CAMPER WRAPPEN? Je caravan Wrappen kost tussen de 500,- en 2500,- De exacte prijs is van diverse factoren afhankelijk. O.a hoe groot is de camper, moet er veel gedemonteerd worden, welke kleur kies je, en zo zijn er nog meer factoren waar we rekening mee moeten houden.
Het is een logische vraag om jezelf te stellen. Behang heeft immers als kenmerk dat het niet goed tegen vocht kan. En je wilt natuurlijk niet het behang loslaat tijdens een stortbui op de camping. Maar het antwoord is ja: een caravan behangen mogelijk.
Bij het berekenen van de oppervlakte wordt aan alle zijden 20 cm extra aangehouden. Dit zorgt dat het epoxy-schuim goed hecht aan de omliggende delen van de vloer. Het injecteren van een caravanvloer kost €300,00 per m2 inclusief BTW.