Het Franse woord voor voorgerecht is entrée. In Frankrijk is een voorgerecht heel gebruikelijk om de eetlust op te wekken. Het hoofdgerecht heet in het Frans plat principal.
Franse voorgerechten Traditionele hapjes
Van eenvoudige gerechten zoals tarte tatin met tomaat en basilicum en Franse uiensoep tot meer verfijnde gerechten zoals soufflé van blauwe kaas met verse vijgen en honing: met deze Franse voorgerechten zult u zeker indruk maken op uw gasten.
De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht.
Eén van de bekendste Franse recepten is Coq au Vin, een stoofschotel van kip in rode wijn met champignons en spekjes. Andere typische Franse gerechten zijn Boeuf Bourguignon, een stoofpot van rundvlees in rode wijn met groenten, en Ratatouille, een groentestoofschotel van courgette, aubergine, paprika en tomaten.
Voor- en hoofdgerechten
Het Franse woord voor voorgerecht is entrée. In Frankrijk is een voorgerecht heel gebruikelijk om de eetlust op te wekken. Het hoofdgerecht heet in het Frans plat principal.
Het typische Franse dinermenu bestaat uit salade verte (groene salade), gevolgd door viande avec garniture (vlees met groenten), fromage en dessert . U kunt ook potage (soep) en hors d'oeuvres (voorgerechten) als voorgerecht zien.
Een hors-d'oeuvre (Frans: hors d'œuvre, "buiten het hoofdgerecht") maakt als voorgerecht deel uit van een maaltijd. Ook wordt het wel als middagmaaltijd geserveerd. Een hors-d'oeuvre bestaat vaak uit salade, kleine hapjes, vlees, vis, groente of brood.
Vervolgens hebben we de drie hoofdmaaltijden nader besproken, met de nadruk op le petit-déjeuner (ontbijt), le déjeuner (lunch) en le dîner (diner) .
als synoniem van een ander trefwoord: entree (zn) : voorgerecht, voorafje.
Appetizers en starters betekenen in essentie hetzelfde . Dit zijn kleine hoeveelheden voedsel die over het algemeen licht en hartig zijn en worden genoten als een licht voorgerecht. Ze zijn bedoeld om de eetlust te stimuleren en je klaar te maken voor een maaltijd.
De juiste volgorde
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meerdere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Een hors d'oeuvre (/ɔːr ˈdɜːrv(rə)/ of DURV(-rə); Frans: hors-d'œuvre [ɔʁ dœvʁ]), voorgerecht of voorgerecht is een klein gerecht dat voor een maaltijd wordt geserveerd in de Europese keuken. Sommige hors d'oeuvres worden koud geserveerd, andere warm.
Tegenwoordig worden zowel hartige als zoete petit fours vaak geserveerd op formele bijeenkomsten en feesten als voorgerecht of als onderdeel van buffetmaaltijden .
Toch zijn er ook Franse gerechten die typisch Frans genoemd kunnen worden, zoals baksels als croissants, stokbrood en tarte Tatin, en stoofschotels als coq au vin, bouillabaisse en cassoulet.
De meest gebruikelijke manier om voedsel te zeggen in het Frans is " la nourriture ". Je kunt ook "l'alimentation" voor voedsel in het Frans vinden, vooral op winkels om aan te geven dat het voedselwinkels zijn. In het oudere Frans, dus in de Franse literatuur bijvoorbeeld, kun je "les victuailles (f)" voor voedsel tegenkomen, maar dat is echt ouderwets.
Een maaltijd bestaat vaak uit drie gangen: een hors d'œuvre of entrée (introductiegerecht, soms soep), plat principal (hoofdgerecht), fromage (kaasgerecht) of dessert , soms met een salade vóór de kaas of het dessert.
Een voorgerecht of voorafje is het eerste deel – ook wel gang genoemd – van een maaltijd, doorgaans de hoofdmaaltijd. Veel voorgerechten zijn hartig. Andere namen zijn hors-d'oeuvre en antipasto.
Het hoofdgerecht van het avondeten in Frankrijk is vaak het hoogtepunt van de maaltijd. Vleesgerechten zoals coq au vin (kip gestoofd in rode wijn), boeuf bourguignon (rundvlees gestoofd in rode wijn) en confit de canard (gekonfijte eend) zijn geliefde klassiekers.
Entrée is een Frans woord dat Amerikanen gebruiken om te verwijzen naar een "hoofdgerecht". De betekenis van entrée in het Frans verwijst echter naar een voorgerecht op een traditioneel Frans menu, en de Fransen noemen het hoofdgerecht een plat principal ... dus wat is er gebeurd met de oorspronkelijke betekenis van entrée?
Diner. De Fransen eten in de avond om 20.00 uur. Ook nu wordt een voorgerecht (l'entrée of hors-d'oeuvre) geserveerd, een hoofdgerecht, eventueel een kaasplankje en een dessert. De gangen zijn hetzelfde als tijdens de lunch, behalve dat het voorgerecht ook een soep kan zijn.
L'Aperitif : In Amerika zijn voorgerechten het begin van de maaltijd; in Frankrijk is het l'aperitif, wat kleine hapjes zijn die meestal worden geserveerd met een alcoholische drank. Deze lichte snacks kunnen olijven, pinda's of een soort canapé zijn, of een klein stukje toast met een smaakvolle topping.
Net als de lunch bestaat het Franse diner uit een voorgerecht, hoofdgerecht en kaas of dessert om de maaltijd af te sluiten.En misschien een espresso . Het voorgerecht bestaat meestal uit lichte voorgerechten zoals zalmtartaar, salade of meloen (in de zomer) en soep in de winter.