Een barman, barkeep, barkeeper, tapper of schenker, bij vrouwen soms barmeid, barmeisje of barjuffrouw genoemd, is iemand die als beroep achter de toog van een café, club of restaurant staat en dranken maakt of inschenkt voor gasten. Een barkeeper staat doorgaans in voor de bevoorrading van de bar.
Er is een specifieke opleiding tot Bartender op MBO niveau 2 . Op niveau 3 is er de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar (Bartender). Dit is een uitstroomrichting van de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar. Ook met een andere opleiding in een horecarichting is het mogelijk om als Bartender te gaan werken.
O.b.v. je beroep behoor je tot één van de 9 functiecategorieën, waaraan een loonschaal is gekoppeld. Bartenders vallen onder functiecategorie 5. In die categorie verdien je minimum tussen 14,0625 euro en 16,7799 euro bruto per uur. Elk jaar bar-ervaring levert loonopslag op!
Als Bartender sta je achter de bar in een restaurant, hotel, cafe of uitgaansgelegenheid. De gehele bar valt onder het beheer van de Bartender. De voornaamste taak van de Bartender is het bereiden en verkopen van dranken. De Bartender schenkt wijn in en maakt bijvoorbeeld koffie of cocktails.
Je bedient de klanten aan de bar. Je bereidt en serveert cocktails en/of eenvoudige dranken (koud & warm). Je wast de glazen af, vult de ijskast aan, verzamelt en sorteert het leeggoed. Je onderhoudt en reinigt de barinstallaties.
Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. ð Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.
Een barman, barkeep, barkeeper, tapper of schenker, bij vrouwen soms barmeid, barmeisje of barjuffrouw genoemd, is iemand die als beroep achter de toog van een café, club of restaurant staat en dranken maakt of inschenkt voor gasten.
Jonger dan 16 jaar in de meeste gevallen niet
Jongeren onder de 16 jaar mogen op grond van de Alcoholwet niet werken in de ruimte waar alcohol wordt geschonken. Er is een uitzondering voor 14- en 15 jarigen die in het kader van hun opleiding een (snuffel)stage moeten lopen.
Wikipedia: Een mixologist is een bartender die gespecialiseerd is in het creëren van cocktail recepten. Iedere betekenis die we tegenkomen zien we het woord bartender die ook goed is in het creëren van nieuwe cocktails, met seizoensproducten werkt en de ingrediënten goed begrijpt en tot een geheel kan brengen.
Het gemiddelde salaris voor een barmedewerker (m/v) in Nederland is € 12,96 per uur.
Hoeveel verdient een Bar Manager in Nederland? Het landelijk gemiddelde salaris voor een Bar Manager in Nederland is € 2.989 per maand.
De bar moet goed toegankelijk zijn voor de gasten, en er moet voldoende ruimte achter de bar zijn om goed te kunnen werken. Er moet ook genoeg ruimte zijn aan de bar te zitten en er glazen en drankjes op te zetten. De barman moet zijn bar op zijn duimpje kennen en precies weten waar alles staat.
Een barmedewerker, barman of barvrouw wordt vaak ook een bartender genoemd. Als barmedewerker sta je achter de bar van een horecagelegenheid (hotel, restaurant, café, uitgaangelegenheid) en bestaat je taak uit het bereiden en mixen van drankjes en deze serveren aan de bediening of aan de klanten zelf.
Een mixoloog weet precies hoe hij verschillende ingrediënten met verschillende smaken kan combineren en afstemmen. Hij maakt recepten op maat of herinterpreteert bestaande klassiekers. Met originele texturen en smaken kan hij een cocktail bereiden die een weerspiegeling van uw persoonlijkheid is - heel individueel.
Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder. Ze hebben zelfs een aparte benaming gekregen voor de alcoholvrije cocktails, namelijk de Mocktails. De benaming komt uit het Engelse woord voor 'nep' namelijk, mock.
De Sazerac is dus een van de oudste bekende cocktails, en heeft z'n oorsprong in New Orleans, Louisiana. Het origineel wordt gemaakt op basis van Cognac en een bittertje gemaakt door Antoine Amédée Peychaud.
Als u bier, wijn, port, sherry of sterke drank schenkt, moeten uw personeelsleden 16 jaar of ouder zijn. 14- en 15-jarige vmbo-scholieren mogen tijdens een horecastage voor hun opleiding alcohol schenken. Uw barmedewerker onder de 18 jaar mag de alcohol verkopen, maar niet drinken.
Het is voor jongeren strafbaar om alcohol bij zich te hebben in openbare ruimtes. Minderjarigen kunnen een boete krijgen voor bezit van alcohol. Ze kunnen de boete zelfs krijgen als het blikje of de fles nog dicht is. De boete is 100 euro voor 16 en 17 jarigen en 50 euro voor 14 en 15 jarigen.
De wettelijke minimum leeftijd in Spanje is in alle regio's 18 jaar op 4 (van de 17) regio's na. On-premise sale = verkoop van alcoholhoudende drank voor consumptie ter plaatse (bv. restaurants, kroegen etc.).
Kort gezegd: Een barista is een koffiespecialist die bijvoorbeeld een verfijnd kopje koffie, espresso of cappuccino maakt in een koffiebar. Barista is een Italiaans woord voor barkeeper.
De basis van bedienen. Het meest belangrijke en het basisprincipe van werken in de bediening is dat je je gasten tevreden moet houden. Tevreden gasten zijn makkelijker om mee te werken, geven meer fooi, zullen terugkomen voor meerdere etentjes, en zullen anderen vertellen over hun ervaring.
Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).