In België en in de zuidelijke delen van Nederland wordt een snackbar ook een frietkot, friettent, friture of frituur genoemd.
Superfriet. Een frietje super is een kleine portie friet geserveerd met mayonaise en een frikandel. Dikwijls wordt een superfriet ook wel een 'supertje' genoemd.
Gangbaarheid. Het woord snackbar staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
Een Cafetariamedewerker houdt zich bezig met alle werkzaamheden die zich voordoen in een cafetaria. Zo neemt een Cafetariamedewerker bestellingen op van klanten, bakt hij frites en snacks, bereidt hij salades en broodjes, maakt hij softijsjes, bedient hij de klanten en rekent hij bestellingen af.
Snackbars waren bedrijven met buffetten, meestal zonder zitplaatsen.
Horeca is niets anders dan de woorden hotel restaurant en café samengevoegd. Horeca omvat de bedrijfstak van alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés. Maar wat dacht je van een ijssalon, snackbar, of de sportkantine...? Het valt allemaal onder de noemer horeca.
hoe noem je happy-hour in de snackbar? Frit-uur.
In Pompeï is de oudste snackbar ter wereld ontdekt. Dit is niet de snackbar zoals wij die kennen met een frituurpan en frikandellen maar er konden diverse maaltijden gekocht kunnen worden. De snackbar, of thermopolia zoals ze heten, is zo'n tweeduizend jaar oud.
De website gemiddeld-inkomen.nl geeft een actueel overzicht van de gemiddelde salarissen in Nederland. U kunt er dan ook lezen dat een snackbarbediende als startsalaris €1.644 per maand verdient. Dat is een brutobedrag en is exclusief vakantietoeslag. Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986.
Vergeet appelbeignets, friet, kroketten en frikandellen. De oudste kermissnack van ons land is de stokvis. Stokvis met mosterd. Ach, misschien is het zelfs wel de populairste snack aller tijden.
Wat verdient een cafetaria eigenaar? Hoeveel je met een eigen cafetaria kunt verdienen hangt sterk af van de omzet die je weet te behalen en de kosten die je maakt. Het inkomen dat je kunt verdienen als cafetariahouder ligt tussen de 30.000 en 90.000 euro bruto per jaar.
Er zijn aanwijzingen dat een Vlaamse friturist rond 1905 op de kermis van Bergen op Zoom als eerste in Nederland frites verkoopt. Een eeuw daarvoor kwam het recept voor frites al voor in Franse kookboeken. In België ontwikkelde zich vanaf 1850 een frituurcultuur.
In een Zuid-Hollandse snackbar bestel je een patatje flip als je patat met mayonaise en pindasaus zónder uitjes wilt.
Voor wie een patatje oorlog niet gewelddadig genoeg is: patat met mayo, curry, saté en ui. Ook bekend onder de naam 'Patat revolutie'. Gaat in Den Haag door het leven als 'Patat ziekenhuis'.
Frietjes worden traditioneel gebakken in dierlijk vet (ossenwit en/of paardenvet). Dat zorgt voor die typische smaak en geur, maar is helaas minder gezond doordat het meer verzadigd vet bevat. Daarom worden frietjes tegenwoordig ook in plantaardige olie gebakken, of in een mengsel van de twee.
Snack Trio – Veggie balls Deze smaakbommetjes zitten boordevol groenten. Wat dacht je van een spinazieballetje met rooktofu, een pompoenballetje met olijven of een rode bietenbal? Mooie variaties in kleur, spannende combinaties in smaak.
Fastfood is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Het wordt doorgaans verkocht bij daarvoor gespecialiseerde restaurants en kraampjes zoals snackbars.
Boerenbrok®
Deze gehaktsnack is royaal van formaat en lekker bij de patat of op een broodje. Deze gehaktbal is platter van de ronde gehakt bal.
In een ronde kamer tegen een Belg zeggen dat er een zak friet in de hoek staat. Waarom doet een Belg zijn gulp open als hij zijn friet eet? Dan blijven de vliegen van zijn friet af.
Een happy hour is een korte periode waarin een café bepaalde dranken tegen een veel lagere dan de normale prijs verkoopt. Een veelvoorkomende vorm is waarbij men gedurende een uur twee drankjes voor de prijs van één krijgt.
Een moment van ontspanning en gezelligheid kunnen aanbieden met een warme ontvangst, een drankje, een hapje, een maaltijd of een bed: dat is een beetje de gemeenschappelijke noemer van alle bedrijven die actief zijn in het hotelwezen, restaurants en cafés.
Ja, een broodjeszaak valt onder horeca. Horeca omvat alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafe´s. Ongeacht of het accent van jouw broodjeszaak ligt op consumptie ter plaatse of enkel afhaal, een broodjeszaak valt onder de noemer horeca. Er wordt immers voedsel bereid met als doel verkocht te worden.
Tot een horecabedrijf worden ook afhaalzaken en maaltijdbezorgdiensten gerekend.” Op het perceel is op grond van de vigerende bestemming zowel detailhandel als horeca uit categorie Ia toegestaan. Categorie Ia omvat aan de detailhandelsfunctie verwante horeca, zoals een lunchroom of snackbar.