Artemisia dracunculus, ofwel dragon wordt ook wel drakenkruid genoemd.
Kun je geen verse dragon vinden? In het schap met kruiden en specerijen vind je de gedroogde variant in een potje. Of vervang het kruid door kervel, basilicum of venkelzaad.
Dragon (estragon) heeft een lekkere, zachte smaak en is bovendien erg gezond vanwege de grote hoeveelheden vitaminen en mineralen! Dragon heeft een bitterzoete, peperachtige anijssmaak en is vooral bekend als smaakmaker in de Franse saus baernaisesaus.
Dragon helpt de eetlust te stimuleren en gifstoffen uit het lichaam te verwerken. Daarom is het kruid goed om stoornissen van het maag- en darmkanaal te behandelen. Ook mensen met anorexia voelen zich vaak geholpen door het kruid.
Beide verschillen duidelijk qua samenstelling, smaak en toepassing. Franse dragon is zoet en aromatisch en heeft een peperachtige anijsachtige smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft.
De kleine, jonge blaadjes kun je goed rauw gebruiken in een salade of als garnering, maar de grotere bladeren worden bitter en overheersen een gerecht al gauw. Anders dan kruiden als peterselie en basilicum, die in gedroogde vorm niets doen, werkt gedroogde dragon dan weer wonderwel goed.
Dragon olie heeft een sterk en kruidige geur.Wanneer je langer ruikt komt er een lichte geur van Anijs naar voren. Dragon (of Estragon) is een tot 150 cm. hoog, meerjarig kruid.
Dragon heeft een anijsachtige smaak en wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Gebruik het bijvoorbeeld in een bearnaisesaus, stoofschotels en in gerechten met ei, paddenstoelen, vis, kip of aardappelen. Ook hoort dragon thuis in het kruidenmengsel 'fines herbes' samen met peterselie, kervel en bieslook.
Dragon is een kruid met groene langwerpige bladeren. Er bestaan twee soorten Dragon, de Franse en de Russische dragon. De Franse dragon heeft een zoete, aromatische en peperachtige anijs smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft.
De bladeren hebben het sterkste aroma als ze vers zijn. U kunt ze ook drogen, maar dan verliezen ze hun smaakintensiteit.
Dragon is een keukenkruid dat vooral bekend is in de Franse keuken. Het kruid is te herkennen aan zijn langwerpige blaadjes. Dragon heeft een lichte anijssmaak. Let er wel op dat je niet te veel dragon gebruikt.
Dragon is een goede bron van de mineralen calcium en kalium en is bovendien rijk aan vezels. Calcium heb je onder andere nodig voor de instandhouding van sterke botten en tanden en de normale stolling van je bloed. Kalium helpt je bloeddruk goed te houden.
Dragonazijn is een heerlijke fris zoete kruidige azijn, goed te combineren met salades. Tip: lekker in een saladedressing, marinades of om zelf mayonaise mee te maken!
Tegenwoordig is Mexicaanse dragon vooral een keukenkruid, met een smaak die lijkt op anijs en zoethout.
Kervel is een kruid dat familie is van peterselie en koriander. De bladeren zijn twee- tot drievoudig geveerd en de onderkant van de bladeren is zachtbehaard. Kervel wordt meestal geoogst van de 1-jarige planten.
Kervel heeft een lichtzoete, anijsachtige smaak. Het subtiele aroma van kervel verdwijnt snel als je het gebruikt. Knip kervel daarom altijd vlak voor gebruik. Voeg kervel op het laatste moment aan het gerecht toe.
Verse dragon kopen bij Bram Freshfood
Echt verse dragon kopen doet u dus snel en gemakkelijk bij Bram Freshfood.
Pitahaya's hebben een zoetzure smaak die iets doet denken aan die van een peer. De rode variant is veel minder zoet dan de geelwitte. Je kunt de pitahaya lekker uitlepelen of verwerken in een gezonde vruchtensalade. In een saus bij wit vlees is de vrucht ook lekker.
Dragon kan binnenshuis het hele jaar gezaaid worden, zolang er rekening gehouden wordt met het feit dat er voldoende licht en een temperatuur van 18 - 20˚C is. Voor het zaaien worden 10 – 15 zaden per potje verdeelt, minimaal bedekt met potgrond en op een zonnige plek weg gezet.
Hoeveel water heeft dragon nodig? Geef dragon water als de bodem opgedroogd lijkt, ook onder het oppervlak. Zorg dat de wortels niet te lang nat komen te staan. Het beste is om dragon alleen tijdens droog weer extra water te geven.
Dragon komt van oorsprong uit Centraal-Azië. Het is een vaste plant uit de composietenfamilie.
Dragon is een kruid dat tot 50 cm hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en speervormig en verspreiden een scherpe geur. Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes.
Citrus. 'Sinaasappel, grapefruit en citroen zijn allemaal geuren die motiveren en energie geven,' aldus Cynthia LaBonte van Newport Aromatherapy. 'De topnoten gaan direct via onze neusholte naar ons hoofd en zorgen ervoor dat we ons beter, fitter en zelfs zelfverzekerder voelen.
Stinkt je was na het reinigen van je wasmachine nog steeds? Misschien gebruik je dan te veel of te weinig wasmiddel. Ook kun je een kopje schoonmaakazijn aan de was toevoegen en de was daarna nog eens laten draaien. Schoonmaakazijn neutraliseert vieze geurtjes en dit product zorgt dan ook voor een fris ruikende was.
Natuurlijke luchtverfrissers: Plaats schaaltjes met baking soda, azijn, koffiebonen of gedroogde kruiden zoals lavendel en eucalyptus. Deze natuurlijke ingrediënten absorberen geuren en laten je huis fris ruiken. Geurabsorberende materialen: Houtskool, actieve koolstof en zeoliet kunnen geuren absorberen.