Hoe moet je Ontschubben?

Ontschubben doe je zo!
Koop je een hele vis, die je zelf gaat fileren dan kan het zijn dat de vis nog ontschubt moet worden. Om dit klusje snel te klaren, leg je de vis eerst in kokend water en vervolgens in koud water. Op die manier krijg je de schubben er makkelijker vanaf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visrecepten.nl

Hoe verwijder je schubben?

Houd de vis onder koud stromend water of boven een paar kranten en schraap er met de botte kant van het mes de schubben af. Er bestaan ook speciale mesjes met spatranden die voorkomen dat de schubben in het rond vliegen. Knip de rug-, zij- en staartvin af met een stevige keukenschaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op njam.tv

Hoe maak je kabeljauw schoon?

  1. ontschub de kabeljauw door met de botte kant van het mes van staart naar kop te schrapen.
  2. snijd met de punt van het mes het vel net boven de graat door.
  3. begin het eigenlijke fileren halverwege.
  4. laat het mes langs de graat glijden tot op het midden.
  5. haal het mes over de middengraat en snijd verder door.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Hoe maak je een Baars schoon?

De baars kan 12 uur met zout worden bedekt, daarna worden de huid en de schubben iets zachter. Vóór het reinigen is het karkas enigszins bevroren. Spoel de vis af met kokend water of houd hem een ​​paar seconden in warm water. Gebruik speciale hulpmiddelen voor het verwijderen van schalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.food-of-dream.com

Hoe moet je een vis fileren?

Hoe fileer ik een ronde vis
  1. 01 Schoonmaken Maak de vis onder stromend water schoon en dep goed af.
  2. 02 Snij achter kieuw Leg de vis op een snijplank. ...
  3. 03 Snij in rug Houd de vis bij de kop vast. ...
  4. 04 Snij richting staart Steek dan het mespunt erin en begin langs de graten naar de staart toe te snijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vislokaal.com

Ontschubben van een snoekbaars | Keukentechniek

30 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de duurste platvis?

De prijzen van platvissen lopen zeer uiteen. De goedkoopste platvis is de schol en de duurste is de tarbot. Deze vissen leven op de zeebodem en de ogen van de larve verplaatsen zich naar de zijkanten zodat beide ogen aan één kant komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op middelkamp-vis.nl

Is vis fileren moeilijk?

Een hele vis fileren lijkt veel werk, maar ook voor dit karwei geldt: oefening baart kunst. Zeker als je de juiste tools in huis hebt, is fileren helemaal niet moeilijk. Kies voor een goed scherp (fileer)mes, het liefst een die aan twee kanten snijdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visrecepten.nl

Kan je een baars eten?

Het Voedingscentrum raadt het regelmatig eten van zelfgevangen zoetwatervis uit Nederlandse wateren af, zoals paling, baars en forel. En eet zo min mogelijk vis, garnalen, oesters en mosselen uit de Westerschelde. Een enkele keer kan geen kwaad. Voor zelfgevangen zeevis gelden geen beperkende adviezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kun je een snoek eten?

Het vlees van de snoek is heel stevig van structuur maar heel zacht van smaak, ontzettend lekker! Het bevat wel vrij veel kleine graten, sommigen zelfs gevorkt. Maar dat is het helemaal waard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watatenzij.nl

Hoe oud kan een baars worden?

Op de kieuwdeksels heeft de baars scherpe randen en punten. Hij kan tot 60 centimeter lang en 4,5 kilogram zwaar worden. Hij kan 16 jaar oud worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waarom kieuwen verwijderen?

Het was een lange weg maar nu is het over, hij kookt weer. Wat belangrijk is bij visbouillon: kieuwen verwijderen anders wordt de bouillon tranig, net onder kookpunt houden anders wordt de bouillon troebel en niet langer dan 30 minuten koken anders wordt de bouillon bitter!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dieetnooitmelk.wordpress.com

Is kabeljauw met graat?

Kabeljauw is een van de belangrijkste consumptievissen. Je kunt hem op alle mogelijke manieren bereiden: pocheren, in de ove, gegrild, gestoomd of gekookt. Kabeljauw bevat weinig graten en is gemakkelijk te fileren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Welke vis moet je Ontschubben?

Een rondvis ontschubben

Als je wilt voorkomen dat de schubben alle kanten op vliegen leg je de vis in een bak met koud water terwijl je dit klusje klaart. Voor het ontschubben kun je een schubmes gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op biggreenegg.eu

Hoe moet je forel eten?

Maak langs de kieuw een insnede naar de kop toe en draai je mes een kwartslag, houd het mes bijna horizontaal en goed met de zijkant op de graat. Snijd in één beweging de filet eraf. Draai de vis om, zodat de kop aan de andere kant komt, en doe precies hetzelfde met de andere kant van de vis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Heeft een forel schubben?

Je kunt de schubben van de vis weghalen door met een mes van de staart naar de kop te schrapen. Om dit te doen pak je de vis met je slechte hand (waar je niet mee schrijft) en het mes in de andere. Schraap met je mes van de staart naar de kop van de vis dus tegen de richting van de schubben in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catchos.com

Welke vis kun je beter niet eten?

Dorade, inktvis, paling, poon, rog, blauwvintonijn, wijting en zeewolf zijn voorbeelden van vissen die nooit een goed idee zijn. De redenen kunnen uiteenlopend zijn: overbevissing, habitatvernietiging, vervuilende kweektechnieken, de kweek is niet duurzaam of de vis is met uitsterven bedreigd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Kan een snoek ruiken?

Geur is belangrijk bij roofvis!

Naast zicht is het reukvermogen van de snoek goed ontwikkeld. Als visser kan je hier goed op inspelen door bijvoorbeeld gebruik te maken van zoutwatervissen, zoals: makreel, haring en spiering. Deze vissen ruiken sterker dan de zoetwater varianten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportvisgigant.nl

Wat is het record snoek?

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportvisserijnederland.nl

Heeft een baars tanden?

Jonge baars eet vooral wormpjes, larven, vliegjes en kleine visjes. Grote baars jaagt daarentegen vooral op wat grotere vissen. Een voorntje van een centimeter of 10 is daarbij geen enkel probleem. Tanden heeft de baars overigens niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Hoe smaakt baars?

In de keuken. Victoriabaars is geliefd vanwege zijn stevige structuur en witte visvlees. De smaak van Victoriabaars is te vergelijken met die van tilapia: een milde, niet vissige smaak. Daardoor is het een toegankelijke vissoort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pieters.be

Waar zit baars in de winter?

Het water is koud in de winter. Dit betekent dat de baars vooral in dieper water te vinden is. Met een dieptemeter of peillood kan de visser in kaart brengen waar het water diep is. Is dit lastig, dan kan men denken aan het midden van vaarten en kanalen maar ook aan havens, duikers, bruggen en sluizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deroofvisser.com

Kan je de kop van een vis eten?

Grote koppen

Van grote vissenkoppen kun je meestal wel het hoofdbestanddeel van een maaltijd maken. Grote koppen van bijvoorbeeld zalm, gestreepte zeebaars, grouper of tonijn hebben een behoorlijke 'kraag'. Als je de kop van de vis afsnijdt, doe je dat vrijwel altijd in een rechte lijn net achter de borstvinnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodlog.nl

Hoeveel vis blijft er over na fileren?

Onthoud dat een kilogram vis uit zee toch iets anders is dan een kilogram vis uit de viswinkel. Na kuisen, gutten en fileren blijft er van 4 kilogram vis slechts 2,1 kilogram over. Dit noemen ze het nettogewicht van de vis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Welk fileermes voor vis?

Debames: voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren. Het debames lijkt op een spits trancheermes, maar dan met een Japans uiterlijk. Ontworpen voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren. Om bestand te zijn tegen breuken is het lemmet wat dikker dan dat van een trancheermes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knivesandtools.nl

Welke platvis is het lekkerst?

Tong: de lekkerste platvis van de zee. Tong is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mooijer.nl

Populaire vragen