Je kunt zelf Sole maken om zo keltisch zeezout te drinken. Voeg bijvoorbeeld een theelepel Sole toe aan een glas water als smakelijk, verfrissend drankje. Je kunt het ook gebruiken als vervanging voor gewone zout in je favoriete recepten, zoals soepen, sauzen, salades en stoofschotels.
Dit is een mengsel van water en zout en daar drink je een beetje van, adviezen zijn 1-2 theelepels in de ochtend, en dan gebeuren er wonderen.
Veel mensen kiezen ervoor om Keltisch zeezout in hun dagelijkse routine op te nemen door het toe te voegen aan hun drinkwater. Door een kleine hoeveelheid van dit zout aan water toe te voegen, creëren ze een drankje dat bekendstaat als sole water.
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig consumeren van Keltisch zeezout kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt door de afwezigheid van natrium en de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en kalium, die beide een gunstig effect hebben op de bloeddruk.
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
Als U last heeft van psoriasis, eczeem of uitslag, zorgt het Keltische zeezout ervoor dat uw huid tot rust komt! – Gebruik in bad geeft positief effect van rust. – Werkt verlichtend voor: eczeem, psoriasis en schimmels.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Gezond zout eten
Als je toch wat zout toevoegt, kies dan voor goed zout met veel mineralen en sporenelementen, zoals Keltisch zeezout of Himalayazout.
Natuurgenezers en andere professionals in de gezondheidszorg die de voordelen van goed zout in uw voeding erkennen, raden aan om elke dag ¼ tot een hele theelepel Keltisch zeezout in een van uw glazen water te drinken. Daarnaast kunt u Keltisch zeezout toevoegen aan uw gerechten en als garnering.
Wanneer water met zout nemen? Zoals gezegd wordt aangeraden 's ochtends vroeg een glas water met zout of elektrolyten te nemen. Voeg bijvoorbeeld een snufje zout toe aan een glas water en drink het op een lege maag. Fijn Himalayazout lost makkelijker op dan grovere soorten.
Sommige social media influencers promoten het toevoegen van Keltisch zeezout aan drinkwater om de hydratatie te verbeteren. Onderzoek ondersteunt echter niet de effectiviteit ervan . Een persoon kan grotere hoeveelheden van de elektrolyten die aanwezig zijn in Keltisch zeezout verkrijgen uit gezondere voedselbronnen, zoals fruit en groenten.
Hoe bewaar ik Keltisch zeezout het beste? Bewaar het zout op een koele, droge plaats in een luchtdichte verpakking om zijn vochtigheid en smaak te behouden.
Zes gram fijn keukenzout zijn dus zo'n drie halve theelepels. In werkelijkheid krijgen we drie volle theelepeltjes binnen. Wij vrouwen eten gemiddeld 7,5 gram zout per dag. Mannen zelfs bijna 10 gram.
Het meest verfijnde, meest smaakvolle en kostbaarste zout ter wereld, dat is fleur de sel. Dit zeezout wordt op duurzame wijze gewonnen, en is een echte topper in de keuken.
Het algemene advies voor volwassenen is een maximale dagelijkse inname van ongeveer 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Je behoefte aan natrium kan iets hoger liggen dan normaal als je veel vocht verliest.
Patiënten met hypertensie of hartaandoeningen dienen Keltisch zout met evenveel voorzichtigheid te gebruiken als keukenzout. *Interacties met medicijnen: Personen die bloeddrukmedicijnen gebruiken dienen hun zoutinname nauwlettend in de gaten te houden, aangezien een teveel aan natrium de effectiviteit van bepaalde antihypertensiva kan tegenwerken.
Het lagere natrium gehalte komt doordat het is gemaakt van meer mineralen en minder onzuiverheden bevat wanneer je het vergelijkt met keukenzout. Keltisch zeezout bevat aanzienlijk meer ijzer en calcium dan keukenzout en is daarmee een perfect alternatief dat ook nog eens heerlijk is om mee te koken.
Behalve water kun je het beste koffie en vochtafdrijvende thee zoals gemberthee, verse muntthee, groene thee en brandnetelthee drinken bij vochtophoping.
Gezichtscrub: Meng een theelepel Keltisch zeezout met kokosolie voor een natuurlijke gezichtsscrub .
Van zout wordt vaak gedacht dat het een uitdrogend effect heeft, maar voor je huid geldt dat niet. Een zoutbad houdt het vocht in de huid juist vast.Zout water stimuleert bovendien de doorbloeding van de huid, verwijdert dode huidcellen en werkt desinfecterend.
De sole kun je gebruiken door dagelijks 1 a 2 theelepels van de zoutoplossing aan een glas water toe te voegen.