Ga met de bodyscrub in zachte ronddraaiende bewegingen over de huid. Geef extra aandacht aan de plekken waar de huid sneller ruw wordt, zoals op je ellebogen, je voeten en je knieën. Spoel het product af met water en droog je af. Breng daarna een hydraterende crème aan.
Je kunt het beste scrubben als je huid schoon is. Doe daarna de douche uit, en je kunt je het beste scrubben in de douchecabine (anders word het best een troep in de badkamer). Pak wat scrub en begin met zachte draaiende bewegingen over je huid.
Scrub vooral niet te vaak. Voor een normale of vette huid is een of twee keer per week voldoende en als je een gevoelige huid hebt, kan je het maar beter beperken tot eens in de veertien dagen.
Veel mensen vragen zich af hoe vaak zij het gezicht moeten scrubben: doe het niet te vaak! Iedere keer als je scrubt, wordt er een regeneratieproces gestart wat stress oplevert voor de huid. Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Beste body scrub voor een zachte huid:
Een duurzame body scrub van Aesop, met fijngemalen puimsteen, bamboestam en zuiverende botanische oliën die vermoeide cellen verwijderen en zodoende de huid weer laten stralen. Misschien wel de beste lichaamsscrub, tenzij je liever voor een body scrub zonder olie kiest.
Als je regelmatig last hebt van puistjes is het heel belangrijk om je huid goed schoon te houden. Door je gezicht regelmatig te scrubben, reinig je je poriën in de diepte. Op een schone huid ontstaan minder gemakkelijk puistjes dan op een huid waar veel bacteriën zitten.
Ook de acne gevoelige huid is kwetsbaar. Scrubben beschadigt de huid. Hierdoor kan acne juist erger worden en ben je kwetsbaarder voor infecties. En dat is nu juist het onderliggende probleem bij acne: er bestaat een disbalans met een teveel aan talg en een afname van die beschermende functie.
Scrub niet! Hoe verleidelijk een scrub ook mag klinken; heb je een zeer droge huid (of welke huidtype dan ook), vermijd deze dan. Het kan een al aangetaste huidbarrière namelijk verder beschadigen.
Als de dode huidcellen zich te veel opstapelen op de huid geeft dit de huid een dof uiterlijk. Door te scrubben worden de oude huidcellen verwijderd en krijgen nieuwe huidcellen beter de kans om te groeien.
Je kunt een peeling thuis doen met een product met bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur of een peeling behandeling laten uitvoeren bij de huidspecialist. Chemische exfoliants worden gezien als misschien wel de veiligste en zachtste manieren om de bindingen tussen huidcellen te verbreken en de poriën te ontstoppen.
Gezicht scrubben slecht en veroorzaakt irritatie
De korreltjes wrijf je over de huid en halen de dode huidcellen weg, maar ze strippen ze zo weg waardoor de huidlaag eronder wordt beschadigt en er irritatie kan ontstaan. Zeker met een kwetsbare huid zoals de gezichtshuid kan er juist huidproblemen ontstaan.
Hoe maak je het? Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker tot een dikke scrub. Voeg ook wat fijngehakte muntblaadjes toe. Verpak in een potje met beugelsluiting en hang er een leuk kaartje aan.
Gebruik scrubzout
Pak een kleine hoeveelheid Sel de Vie scrubzout en masseer het in op de huid. Door ronddraaiende bewegingen te maken zorgt het scrubzout voor een goede doorbloeding van de huid. Herhaal dit proces met scrubzout totdat u de hele huid heeft gehad.
Een onrustige huid is soms het gevolg van verkeerde voeding. Groente en fruit rijk aan antioxidanten, zink en selenium zijn juist heel goed voor je huid! Eet daarnaast voldoende fruit met vitamine C, yoghurt, zalm, noten en avocado's.
Het skippen van dagcrème in je ochtendroutine zorgt er alleen maar voor dat je huid het gebrek aan vocht probeert te compenseren door het aanmaken van meer talg. Dit kan weer voor meer puistjes zorgen, wat je juist niet wilt. Heb je een vette huid, dan kun je het best een dagcrème of moisturizer zonder olie gebruiken.
Het best werkt een gel met benzoylperoxide. Dat schilfert de huid af en remt de ontstekingsverschijnselen. Bovendien remt het de groei van de bacteriën die de ontstekingen veroorzaken. Reken erop dat je puistjes niet heel snel verdwijnen als je benzoylperoxide gaat gebruiken.
De beste scrubs voor zachte en mooie huid
De scrub van Rituals maakt de huid intens zacht. De scrub is daarom ideaal voor mensen met een vermoeide huid. Daarnaast geven de natuurlijke ingrediënten zoals heilige lotus en biologische witte thee het product een heerlijke geur.
De olie kan kiezen tussen amandelolie, olijfolie en kokosolie. Zelf gebruik ik het liefst amandelolie, deze is fijn voor een normale huid. Amandelolie is rijk aan vitamine E en staat bekend als een 'helende olie'. Als je een hele droge huid hebt kan je ook gerust olijfolie gebruiken.
In een scrub zijn ze erg goed voor de huid. Suiker en zeezout kan je in scrubs makkelijk afwisselen. Zoutkorrels zijn groter dan suikerkristallen en zout heeft ook scherpere randen. De kleinere suikerkristallen zijn rond en gemakkelijk oplosbaar in water, waardoor de scrub zachter wordt.
Hoe vaak je als man je gezicht moet scrubben, hangt vooral af van je huidtype. Met een vette huid wil je vaker (tot 3 keer per week) scrubben dan met een droge of normale huid (2 keer per week). Hoe dan levert slechts 1 keer per week scrubben voor de meeste mannen al goede resultaten op.
Wat zijn de voordelen van een Scrubhandschoen
Scrubben met een Scrubhandschoen is erg goed voor de huid. Het verwijdert dode huidcellen, vuil, oliën, bacteriën en meer. Elke dag sterven er duizenden huidcellen en maakt de huid nieuwe aan.
Voordat je je scheermes pakt is het slim om eerst je huid te scrubben. Door eerst je benen te scrubben verwijder je namelijk alle dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren en geniet je langer van een zijdezacht resultaat.