Veeg na een toiletbezoek van voren naar achteren af. Hiermee voorkom je dat bacteriën uit de ontlasting bij de urinebuis kunnen komen. Houd de schaamstreek goed schoon. Gebruik daarbij geen zeep, dat tast de natuurlijke zuurgraad van de vagina aan.
Veeg met toiletpapier altijd van voor naar achter. Is de huid rondom uw anus erg geïrriteerd, spoel uw anus dan na de toiletgang met water schoon. Dep de huid daarna goed droog.
Je pakt een paar velletjes toiletpapier en gaat aan de slag. De eeuwige les is altijd geweest: veeg je de billen van voren naar achteren schoon? Of van achteren naar voren? Met als niet heel verrassend antwoord dat het van voor naar achter is, vanwege de hygiëne.
Volgens natuurgeneeskundig arts Marisol Teijeiro is één velletje dubbellaags papier meer dan genoeg. En dat is nog niet alles: na het afvegen zou het stukje papier er nog steeds vlekkeloos uit moeten zien. "Als je meerdere vellen nodig hebt om de boel schoon te krijgen, kan dat wijzen op een slechte stoelgang.
Als kinderen hun billen niet goed schoonmaken na een toiletbezoek, kan dat leiden tot vieze broeken, stinkende billen, jeukende billen en zelfs buikpijn als ze hun billen aanraken en vervolgens hun mond.
Steeds vaker billen afvegen op z'n Japans: met water in plaats van papier. In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld: een hightech-wc die je billen schoonspoelt met een straaltje warm water uit een uitschuivend sproeiertje. Daardoor hoef je veel minder of zelfs helemaal niet te vegen met wc-papier.
Zodra je kind zindelijk is (meestal is dit met circa 2,5- 3 jaar), leer je hem hoe hij het beste zijn billen kan afvegen. Leer je kind hoeveel papier hij nodig heeft én hoe je het beste kunt vegen. Oefen veel, maar leg geen druk op je kind. Check na iedere veegbeurt zijn billen.
Ook een beetje saai. Maar hoe doen ze dat dan op vakantie? En wat als ie ziek is en toch stiekem gaat poepen? 3.De blinde ruimt het zelf op door met zijn hand de rug van het beest te volgen, rechtstreeks op de poep af.
Maar wat is een bidet-toilet? Een bidet toiletbril is een combinatie van een toilet en een bidet en zorgen voor een comfortabele reiniging. Verwerkt onder de wc-bril zit een douche-arm die, zodra nodig, naar buiten schuift en sproeit. Een elektromotor duwt een slede met de douche-arm over een geleider naar buiten.
Gemiddeld blijkt de doorsnee westerling 8,6 velletjes toiletpapier per beurt te gebruiken, 57 velletjes per dag. Dat zou optellen tot 27 rollen per jaar.
Ook moet u vaak hard persen om de ontlasting goed kwijt te kunnen. U loopt meer risico op aambeien en verzakking. Soms is de ontlasting zo hard dat poepen pijn doet. Ook kan het zijn dat u met de vingers moet helpen om de endeldarm leeg te maken.
Poepen zou geen lang proces moeten zijn. Je kunt je tijd op het toilet beter beperken tot 10 à 15 minuten, zegt Gregory Thorkelson, psychiater op de afdeling gastro-enterologie, hepatologie, en voeding van de University of Pittsburg. Sterker nog: je zou alleen naar het toilet moeten gaan wanneer je aandrang voelt.
Zorg dat uw voeten plat op de grond kunnen steunen. Kinderen of kleine volwassenen kunnen een voetenbankje of opstapje te gebruiken. Wanneer u alleen met uw tenen kunt steunen, ontstaat er veel spierspanning in uw benen en de bekkenbodem. Het plassen en/of poepen zal moeilijker gaan.
Hondenpoep is geen probleem van de hond maar van de hondenbezitter. Deze is er verantwoordelijk voor dat de hond geen overlast veroorzaakt en het is geen taak van de gemeente om de hondenpoep op te ruimen. De gemeente vindt het een kwestie van mentaliteit. Je zou het kunnen vergelijken met zwerfafval.
Het beste antwoord
Volgens KNFG Geleidehonden zijn blinden en slechtzienden met een hulphond vrijgesteld van de opruimplicht. Voor andere assistentiehonden verschillen de regels per gemeente. Overigens zijn er wel slechtzienden die toch de poep van hun geleidehond opruimen.
En gelukkig is er ook antwoord op. Die heel simpel blijkt te zijn: blinde mensen hoeven hondenpoep namelijk niet op te ruimen. Zij zijn vrijgesteld van de opruimplicht, net als andere mensen met een lichamelijke beperking die een hulphond - of beter gezegd: assistentiehond - hebben.
Als je veel toiletpapier moet gebruiken kan dit wijzen op een slechte werking van de stoelgang. Het kan ook betekenen dat je dingen consumeert waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt, of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.
Mensen deden hun behoefte 'als ze moesten'. De ene keer was dat in de vrije natuur of op een mesthoop, maar in de steden was dat meestal 'gewoon' op straat. Als de behoefte boven een emmer werd gedaan moest de inhoud ergens geloosd worden. Ook dat gebeurde dikwijls op straat.
Het bidet is een luxe uitvoering van de "botol tjebok" (bottle tjebok), de fles met helder water met dezelfde functie: in zuidelijke landen is het al eeuwen een goed gebruik het zitvlak na de stoelgang met water te reinigen.
Wc-papier trekt meer ziektekiemen aan
Onderzoek van The Sun heeft namelijk uitgewezen dat het bedekken van de toiletbril met wc-papier er juist voor zorgt dat er méér ziektekiemen worden aangetrokken.