in ieder geval als je griesmeel in je mix verwerkt worden je bollen ook goed hard. als karpervissen je passie is . wat ook goed werkt is ze na het koken direct in een wegnet en ze een paar dagen lucht drogen. gewoon in de schuur hangen en dan na een paar dagen uit het droog net halen, kei en kei hard worden ze dan.
Leg je boilies na het koken ongeveer 12 uur te drogen op een theedoek. Dit mag ook iets langer zijn (bijv. 24 uur), maar let er wel op dat hoe langer je ze laat drogen, hoe harder ze worden. Na het drogen leg je je boilies in de vriezer waardoor je ze lang kunt bewaren.
met 8 eitjes en 3 eetlepels zonnebloemolie kan je een 1kg boiliemix aanmaken. Indien het deeg te droog is, kan je nog altijd kleine hoeveelheden water toevoegen. Hallo koen, Wat betreft het aantal eieren, dit is ook sterk afhankelijk van de grote van de eieren.
Giet een goede scheut liquid over je boilies. Dit masseer je even goed in de boilies en vervolgens laat je dit een half uurtje intrekken. Tijdens het intrekken van de liquid, voegen we de Up&Down toe aan het grondvoer.
Over het algemeen werken boilies tussen 15 mm en 20 mm prima voor het vissen op karper. De diameter van de boilie wordt voornamelijk bepaald aan de hand hoeveel brasem er op een water zwemt. Op een water met weinig witvis zijn 15 mm boilies een uitstekende keuze.
Ben je van plan in het voorjaar op karper te gaan vissen, dan raden we de licht verteerbare Scopex boilies, Robin Red Garlic boilies of de Aardbei Vanille boilies aan. Ook boilies met hennep, zoals de Hennep Vanille boilies zijn zeer geschikte voorjaars boilies.
Nadat je de boilies uit de vriezer hebt gehaald voeg je je favoriete vloeibare additief toe. Zorg ervoor dat de vloeistof goed over de boilies is verdeeld en laat deze 24 uur buiten de vriezer soaken.
Heb je eierproducten gebruikt, dan kan je de Boilies het beste in de koelkast of in de vriezer bewaren. Ook in de koelkast of vriezer is het verstandig om de Boilies in een vacuümzak te verpakken. Zo voorkom je dat de Boilies geur of smaak verliezen en dat ze geuren of vocht opnemen.
Doorgaans zijn onze boilies anderhalf tot twee jaar houdbaar.
Stoom je met een gewone stoompan, en bedek je alleen de bodem dus geen bollen op mekaar, dan maakt het niet veel verschil qua tijd dan dat je je boilies kookt. Dus ongeveer 3a 3.5 minuten voor een 16mm 3,5 a4 min voor een 18mm en 20mm en een 22of 24 mm bol stoom je ongeveer 4a5min.
Mijn conclusie: Zelf zal ik in de toekomst altijd proberen rond de 1.5% zout in mijn boilies uit te komen. Het is een goedkoop ingrediënt, helpt dus bij de uitwaseming van andere stofjes en bevordert blijkbaar de spijsvertering van karpers.
Waar je zonder problemen 20 a 30 procent vismeel, vleesmeel, of vogelvoer aan kan toevoegen. Je kunt met mais goed karpers vangen maar ze zijn er ook heel snel weer op uitgekeken.
50/50 mix is een basis mix van 3 ingrediënten die in bijna alle boilies verwerkt zitten. Je kan uiteraard zelf een zak 50/50 mix kopen, maar het is ook mogelijk om deze zelf te maken. Hieronder hebben wij de ingrediënten weergegeven welke in de 50/50 mix zitten.
Lengte van de hair
Als de afstand tussen de haakbocht en de boilie meer dan 1cm bedraagt, kan het zijn dat de karper niet wordt geprikt omdat de hair te lang is. Aangezien de haak buiten de bek van de karper blijft, zal de beet niet of nauwelijks worden geregistreerd.
Tijgernoten kun je op vele manieren gebruiken. Mix ze met andere particles, pellets of boilies, crush ze in stukjes met een crusher of vis ze direct op de hair. Als je ze aan de hair wil vissen dan is het slim om ze eerst met een boortje voor te boren.
Als de witvis het toelaat kies ik vaak voor het kleinste formaat boilie aan mijn rig, 15mm in mijn geval. Vis ik echter gericht op de grotere vissen of wil ik witvis uitschakelen, dan pak ik een 24mm of zelfs een 28mm. Vaak is de 20mm boilie diegene die ik het meest vermijd aan de deur.
Het kiezen voor toplood is op sommige wateren een persoonlijke voorkeur maar op een kanaal kun je bijvoorbeeld bijna niet vissen zonder het gebruik van toplood. Dit handige loodje bevestig je na het inwerpen aan je lijn en laat je langzaam voor de top van je hengel in het water zakken.
Aminol is een puur vis proteïne extract dat bomvol essentiële en stimulerende aminozuren zit. Het lost erg snel en gemakkelijk op in water wat zorgt voor een optimale verspreiding van de aantrekkelijke smaak door de waterkolom, ook in koud en diep water.
Hangt er van af wat van boilie je maakt, het is niet nodig om je bollen extreme kleuren te geven zoals readymades van martins sb enzo. als je toch een kleurstof wil invoegen, moet je zorgen dat je mix zonder kleurstof nog behoorlijk wit is, dan kleur je makkelijker.
De Milky Banana boilies zijn uitermate geschikt om in de winter te blijven voeren. Door dagelijks kleine hoeveelheden te voeren, soms maximaal 200-300 gram per dag, kun je het spijsverteringskanaal van een karper ' namelijk aan de praat' houden.
Buiten het feit dat boilies veel karpers vangen, zijn ze geweldig om te gebruiken in wateren met grote populaties kleine vissen die aas stelen. Boilies houden zich goed vast in water en zijn moeilijk voor kleine vissen om naar te pikken.
Een vuistregel is dat de lengte van je hair 1,5 x zo groot moet zijn als je boilie. Maar dit verschilt uiteraard weer voor ieder water, sommigen maken hem bijvoorbeeld zo kort mogelijk terwijl anderen juist voor een extreem lange hair kiezen i.v.m. dressuur. Zelf hou ik meestal 1 - 1,5 cm.