Opwarmen: 20 minuten in een pan met warm water tegen de kook aan.
De satéstokken van Kippie zijn kant en klaar. Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! In de oven: ongeveer 10 minuten op 180 graden.
Pan: verwarm de gesloten verpakking gedurende circa 25 minuten ondergedompeld in heet, maar niet kokend water. Magnetron (600 Watt): prik enkele gaatjes in de folie. Ontdooi de saté circa 3 minuten op de ontdooi stand en verwarm vervolgens gedurende 3,5 minuut.
De Ad van Geloven Kipsaté zijn heerlijke kleine stukjes kip op een stokje. De kip is voorgegaard en daardoor makkelijk te bereiden in oven, frituur of magnetron.
Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook.
Hoelang moet je de oven voorverwarmen? Ze zeggen weleens dat 20 minuten dé ideale tijd is om je oven voor te verwarmen. ,,Koken is tijd en temperatuur, daar hangt het eindresultaat van af”, vertelt De Roo. ,,Er wordt inderdaad gezegd dat 20 minuten de ideale tijdspanne is om die optimale temperatuur te bereiken.”
Hoe lang de oven moet voorverwarmen verschilt per oven. Vrij nieuwe ovens kunnen binnen vijf minuten op temperatuur zijn, maar oudere ovens doen er wel twintig minuten over. Je kunt dit controleren door een oventhermometer te gebruiken.
Voor het opwarmen van de saté vanuit een koelkasttemperatuur van ongeveer 5 graden raden wij aan ruim van te voren (ongeveer 3 uur) de saté op te warmen op de middelste stand.
Verwarm product ca.4 min.30 sec.bij een vermogen van 500 W.
U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.
Ideale weektijd. En hoe lang moet je ze dan laten weken? Een halfuurtje. Tien minuten zou al helpen, maar als je er op tijd aan denkt is het het best om ze een halfuur te geven; dan weet je zeker dat ze voldoende water hebben geabsorbeerd en niet meer zullen verbranden op de BBQ.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
15 minuten in heet (niet kokend) water. Omroeren voor gebruik.
240 gr. per persoon) 3 stokjes of losse stukjes. Vanaf 20 personen. Wij leveren deze gegrild aan in een warm houdkast, u kunt ze zelf op een geschikt tijdstip op de bordjes leggen en uitserveren.
Kipsaté is altijd een succes om te bereiden!
Wanneer je de kipsaté de avond van te voren in de marinade legt ben je lekker snel klaar de volgende dag. Zo kun je binnen 15 minuten een makkelijke maaltijd op tafel zetten.
Schep het eten tijdens het verwarmen regelmatig om. Zo zorg je ervoor dat het gelijkmatig wordt opgewarmd. Ook als je een draaiplateau in je magnetron hebt, is het nog steeds belangrijk om eten door te roeren. Verdeel de gerechten in kleine porties zodat ze sneller verwarmen.
Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel.Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten. Extra tip: voor zowel de microgolf als voor de oven kan je braadsaus vragen! Dit is puur braadvocht van de kip dat in de microgolf een steam effect meegeeft.
Gerekend op een volledige kip
Microgolf: De kip in de zak 3 à 4 minuten opwarmen op 750 à 900 Watt. Voor een halve hoeveelheid halveer je de tijd. Let op; te lang in de microgolf droogt uw kip sneller uit!
Verwarm de AirFryer voor op 200 °C. Doe het gemarineerde vlees over in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 12 minuten en rooster het vlees mooi bruin en gaar.
Alleen bovenwarmte of alleen onderwarmte
Of wanneer u een ovenschotel of taart opnieuw wil opwarmen en de bovenkant niet mag verbranden. Het beste is om bij deze stand een rooster of bakplaat te gebruiken, anders kan de warmte nergens heen. Alleen de bovenwarmte gebruiken is handig wanneer een bodem al is afgebakken.
Op welke stand? En hoe lang? 1000-900 W: snel bereiden of opwarmen van bijvoorbeeld soep, ovenschotels, groente en vis.800 W: opwarmen, vlees en gevogelte braden en gerechten bereiden die eieren of kaas bevatten.
Soms zijn er in de handleiding van je oven richtlijnen te vinden voor het opwarmen van specifieke gerechten. In andere gevallen is het raadzaam om de temperatuur niet te hoog in te stellen (rond de 180 graden Celsius is meestal prima) en je gerecht goed in de gaten te houden.