Met vermiljoen maak je een mooie, pure roze tint. Met baksteenrood krijg je een doffere roze kleur die dichter bij perzik ligt. Met donkerdere rode kleuren als alizarinerood krijg je een roze kleur met een blauwe of paarse ondertoon, wat ideaal is voor tinten als magenta.
Probeer om de roze kleur te verzachten met geel om een roze kleur te krijgen die dichter bij een perzik- of een zalmkleur ligt. Voeg blauw of violet toe om een roze kleur te maken die dichter bij fuchsia of magenta ligt.
Het beste antwoord. Gewoon roze krijg je door rood en wit te mengen. Picasso gebruikte hele bijzondere tinten roze, niet alleen maar het gewone roze. Hij mengde er een klein beetje geel, of wat blauw of groen of grijs doorheen.
Gewoon roze krijg je door rood en wit te mengen. Picasso gebruikte hele bijzondere tinten roze, niet alleen maar het gewone roze. Hij mengde er een klein beetje geel, of wat blauw of groen of grijs doorheen. Gewoon een kwestie van uitproberen dus…
Door een kleur als blauw, violet, groen of zelfs bruin toe te voegen maak je een donkerdere roze kleur. Je krijgt op die manier eerst felroze en vervolgens fuchsia of magenta. Voeg een lichtere kleur als geel toe om een perzikkleur van je roze kleur te maken.
Meng rood, blauw en ivoor en je krijgt een oud roze kleur.
Niet alle kleuren wit zijn echter hetzelfde. Kies voor het beste resultaat als je kleuren wilt mengen om roze te maken een dekkende kleur wit (zoals titaanwit). Transparante soorten wit (zoals zinkwit) maken het rood soms alleen maar lichter, zonder dat het echt roze oplevert.
Zo kun je bijvoorbeeld de kleur bruin krijgen door rood en groen met elkaar te mengen. Echter kun je ook bruin krijgen met de secundaire kleuren oranje en paars of de primaire kleuren rood, geel en blauw.
Turquoise is in feite een mengsel van blauw en groen, dus zorg ervoor dat je een blauw gebruikt die al groene pigmenten bevat. Je kunt al zien in welke richting het pigment neigt door alleen naar de kleur te kijken: een groenig blauw duidt op een neiging naar groen, terwijl een paarsige blauw richting rood gaat.
Door primaire kleuren te mengen ontstaan secundaire kleuren
Wanneer twee primaire kleuren worden gecombineerd, produceren zij de zogenaamde secundaire kleuren. Zo geeft menging van rood en blauw violet; geel en rood geeft oranje; blauw en geel geeft groen; rood en blauw geeft violet.
Afhankelijk van de kleurtinten blauw en oranje krijg je een donkere groentint.
Met gebruik van titaanwit (Talens, Van Gogh) kun je het kobaltblauw lichter maken totdat de tint overeenkomt met het koningsblauw. Dat gaat heel makkelijk. Heb je liever een meer transparant koningsblauw … gebruik dan zinkwit. Meng het kobaltblauw met een klein beetje gebrande sienna.
-Meng geel bij groen om een lichter/feller groen te krijgen. -Om groen donkerder te maken, meng blauw erbij. -Om oranje donkerder te maken, meng rood erbij.
De kleur magenta wordt doorgaans rood genoemd, sommige vinden het ook wel richting paars of roze gaan. Magenta is dus paarsachtig rood.
Magenta is een kleur die omschreven wordt als paarsachtig rood, roodachtig paars of mauve-achtig karmozijn. Magenta is een extraspectrale kleur, een kleur die niet voorkomt in het elektromagnetisch spectrum.
De kleur magenta wordt soms ook cyclaam (de roze tinten) of fuchsia (de meer rode tinten) genoemd, naar de bloemen die deze kleur kunnen hebben.
Zwart is de donkerste kleur maar is geen kleurtint. Zwart en wit geven gemengd een grijze tint. Hoe meer wit er wordt toegevoegd hoe lichter het grijs wordt. Wil je een ander grijs dan de menging zwart/wit, ga dan spelen met je grijs door er een paar druppeltjes rood, blauw, geel of groen aan toe te voegen.
Het maken van bruin via kleurmenging is ook uniek omdat het op veel verschillende manieren kan worden gedaan. In de schilderkunst wordt het meestal gemaakt door zwart met oranje te mengen. Hoewel het mengsel lijkt op een donkerder oranje tint, geeft het in feite een mooie bruine tint als het goed wordt gedaan.
Meng rood en geel.
Rood, geel en blauw zijn de drie primaire kleuren, maar je hebt voor oranje alleen rood en geel nodig. 'Secondaire' kleuren worden gemaakt door twee primaire kleuren te mengen. Omdat je rood en geel moet combineren om oranje te maken, wordt oranje als een secundaire kleur beschouwd.
Voeg geel toe om zachtere tinten roze te krijgen. Hierdoor krijg je uiteindelijk een perzikkleur. Met een beetje violet of blauw krijg je een felroze kleur. Voeg meer toe om een tint als magenta te krijgen.
grijs.
Geel en blauw wordt samen groen.
Hoe maak ik rood? Rood is een primaire kleur (samen met groen en blauw). Het is dus niet mogelijk de kleur rood samen te stellen uit andere kleuren.
Als je twee primaire kleuren met elkaar combineert, krijg je een zogenaamde secundaire kleur. Als je rood en blauw mixt, krijg je violet, geel en rood wordt oranje, blauw en geel wordt groen. Als je alle primaire kleuren met elkaar mengt, krijg je zwart.
Crème is een kleur die zich tussen geel en wit situeert. De kleur heeft zijn naam te danken aan room, die geproduceerd is van de melk van runderen die grazen in een natuurlijk weiland met planten die rijk zijn aan gele, carotenoïde stoffen. Hierdoor krijgt de witte kleur een heel lichte gelige tint erdoorheen.