Verwarm de havermelk en voeg een snufje kaneel toe. Verwarm de havermelk op het fornuis of in de magnetron en voeg dan een snufje kaneel toe. Roer de kaneel door de verwarmde havermelk. Schuim de havermelk met kaneel op.
Verwarm de haverdrank in een pan tot ongeveer 60°C à 70°C. Handig om een thermometer te gebruiken, want met een oververhitte haverdrank krijg je niet de perfecte schuimlaag. Op temperatuur? Pak de garde erbij en beweeg snel op en neer totdat er schuim ontstaat.
Voor het beste resultaat verwarm je eerst je havermelk.Zodra het warm is, doe je de opschuimer erin en gebruik je het een minuut lang, waarbij je het over het hele oppervlak beweegt .
Voor een gewone cappuccino is de verhouding van eiwitten en vet erg belangrijk. Er is veel getest met de juiste verhoudingen in havermelk, zodat ook deze voldoet aan de hoge standaard van een goede cappuccino met goed schuim. Barista havermelk bevat eiwitten die helpen bij het creëren van schuim.
☁️ KOUD SCHUIM THUIS
Maar dat is niet alles wat je ermee kunt doen! Zo maak je een heerlijke cold foam: Giet wat van je favoriete Oat Creamer in een kleine kom en gebruik je handopschuimer of garde om het op te kloppen tot een licht en luchtig cold foam.
Bij de productie van onze Barista haverdrank voegen we wat extra enzymen toe om de structuur van de eiwitten te veranderen en het beter te laten presteren in warme dranken . Deze enzymen breken de eiwitketens een beetje af, waardoor de hoeveelheid schuim die ze kunnen creëren bij stomen of gebruik in een melkopschuimer voor thuisgebruik toeneemt.
Ik adviseer voor baristamelk het volgende: gebruik je handen in plaats van de blender! Je voegt de havervlokken toe aan 900 ml water in een grote kom. Je knijpt met de hand de vlokken fijn, totdat er een mooie witte vloeistof in de kom ontstaat. Je zeeft vervolgens de havervlokken uit de havermelk en klaar is je basis!
Het eiwit zal zich tijdens het opschuimen aan het oppervlak van de luchtbellen hechten. Eiwitten zorgen voor de stabiliteit van de schuimkraag. Kies daarom altijd voor volle koemelk.Eiwit zorgt voor het schuim en het vet zorgt ervoor dat het melkschuim compact en lobbig wordt.
Misschien wel de meest klassieke vorm van melk opschuimen: zet een pannetje met melk op het vuur.Tijdens het opwarmen met de garde kloppen tot dat je een mooi melkschuim krijgt. Bij weinig melk helpt het om het pannetje een beetje schuin te houden. Eventueel kun je ook een elektrische mixer gebruiken.
Het verwarmen van plantaardige melk tot de juiste temperatuur is essentieel voor het beste schuim. Oververhitting kan ervoor zorgen dat plantaardige melk afbreekt, zijn schuimvermogen verliest en zelfs gaat schiften. De ideale temperatuur voor het opschuimen van plantaardige melk ligt tussen de 55°C en 65°C (130°F tot 150°F).
Voor het maken van je eigen havermelkkoudschuim heb je een melkopschuimer nodig , maar zodra je het concentraat, de havermelk en de melkopschuimer hebt, kun je aan de slag!
Houd de temperatuur rond de 131°F voor de gladste textuur. Havermelk – Havermelk lijkt op amandelmelk, maar kan hogere temperaturen weerstaan. Stoom en rek een paar seconden langer dan koemelk en je zult bevredigende resultaten bereiken.
Welke melkopschuimer voor havermelk? De Philips Senseo CA6500/60 en de KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer werken volgens gebruikers goed met barista havermelk. De Philips Senseo is de nummer één in onze lijst en is iets duurder dan de KitchenBrothers Elektrische melkopschuimer.
Kun je plantaardige melk opschuimen? Jazeker, je kunt heel goed voor plantaardige melk kiezen als je cappuccino of lattes wil maken. Kies dan wel voor sojamelk of de baristavariant van havermelk. In deze plantaardige melksoorten zitten genoeg eiwitten en vet om lekker te schuimen.
Doe de melk in een hoge kop en houd deze in een hoek van 45 graden.Plaats de opschuimer en zet hem aan.Schuim 20 tot 45 seconden op, of totdat u de gewenste dikte hebt bereikt (voor een cappuccino wilt u meer schuim dan voor bijvoorbeeld een latte). Zorg ervoor dat u de opschuimer op en neer beweegt terwijl u opschuimt.
Gebruik je geen goede koude melk, dan schuimt je melk een stuk minder goed op. Ga je melk ook vooral niet verhitten voor het opschuimen. Je melk schuimt dan bijna niet op en zal ook een vreemde smaak krijgen doordat de temperatuur uiteindelijk te hoog komt.
In 'havermelk' vind je soms ook toegevoegde vitamines, zoals vitamine B12 of D. Dat is handig voor als je geen dierlijke producten eet. Soms zit er ook een beetje zonnebloemolie in voor een romiger gevoel, of wat zout voor de smaak.
Traditionele zuivelmelk heeft van nature een hoger vetgehalte, waardoor het goed kan stomen en schuimen, wat de romige consistentie oplevert die koffieliefhebbers verwachten. Om dit te evenaren, wordt er aan barista havermelkmengsels extra vet toegevoegd, waardoor het geschikter is om te stomen en op te schuimen .
Havermelk heeft een neutrale smaak, maar amandelmelk laat volgens Alsema juist een sterke indruk achter. "Ik vind dat het de smaak van de koffie altijd heel bitter maakt. Amandelmelk is wel goed om te schuimen, maar een koffie met veel melk zou ik hier niet mee maken.
Hoewel de 'gewone' en 'barista'-versies van melk doorgaans vergelijkbare hoofdingrediënten bevatten, kan de baristaversie het ingrediëntenprofiel aanpassen om een stabielere, stoomvriendelijke melk te creëren die ideaal is voor consistent schenken en het maken van latte art.
Blender: Een andere goede optie is om de hete havermelk in een blender te gieten en ongeveer 30 seconden op hoge snelheid te blenden . Deze methode creëert een glad schuim, maar wees voorzichtig dat u niet te veel blendt, anders krijgt u misschien te veel schuim.