Verse aardappel producten in de AirfryerLaat zelf gesneden friet, schijfjes, of blokjes altijd even 30 minuten weken in koud water. Droog daarna met wat keukenpapier en meng er een beetje olie doorheen. Zo krijg je altijd een krokant resultaat.
Bak de friet in de Airfryer 22 minuten op 180 graden mooi krokant.
In een Airfryer circuleert lucht op een constante temperatuur door het apparaat. Op deze manier wordt er een grill-effect gecreëerd waardoor frietjes en andere snacks een lekker krokant korstje krijgen.
Met de Philips Airfryer frituur je met lucht.Er komt dus geen frituurvet of olie aan te pas. Hierdoor bevatten frietjes tot 80% minder vet dan frietjes uit een normale friteuse.
Zorg ervoor dat uw voedsel droog is
Vooral als je een recept met marinade frituurt, zorg er dan voor dat je je eten droogdept voordat je het in de frituurpan doet. Hoe droger je eten is als het erin gaat, hoe knapperiger het eruit komt.
Droog de buitenkant van het voedsel goed voordat u olie toevoegt . Gebruik niet te veel olie, want dit maakt het voedsel minder knapperig en vetter. Vlees of gevogelte kan lichtjes worden ingesmeerd met olie of worden gemarineerd om het knapperigste resultaat te krijgen.
De circulerende lucht kookt eerst de buitenkant van het voedsel, wat een knapperig bruin laagje creëert en de binnenkant zacht houdt, net als gefrituurd voedsel. Terwijl het voedsel kookt, vangt een bakje onder de mand het vet op dat druppelt. Kortom: Airfryers creëren het knapperige, taaie voedsel waar mensen van houden, zonder al die olie.
Vul de mand met water en voeg een scheut witte azijn toe.Laat de airfryer enkele minuten draaien op een hoge temperatuur om geurtjes te neutraliseren.
De aardappels bakken het mooist knapperig en goudbruin als ze in een enkele laag in de pan liggen. Verwarm de pan voor op een middelhoog vuur. Is de pan warm, doe dan de (room)boter of olie erin. Wees niet al te zuinig, ondanks de antiaanbaklaag, want de boter en olie geven ook smaak aan de aardappel.
Je kunt bakpapier ook gebruiken bij het bakken in de airfryer. Wees wel precies met het gebruik van het papier, laat het niet over de rand van de mand steken. Dat kan namelijk de luchtstroom belemmeren en dat gaat ten koste van de smaak. Gebruik het niet als er niets in de mand zit.
Meng de schijfjes met wat olie. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op 150 graden. Haal ze eruit en meng ze met kruiden naar keuze in een kom. Vervolgens bak je de schijfjes 10 – 14 minuten op 180 graden in de Airfryer.
Lang genoeg verhitten. De baktijd die op de verpakking staat aangegeven is een goede indicatie. Maar het kan altijd zo zijn dat het voor uw apparaat net iets korter of langer moet. Is de baktijd niet lang genoeg, dan komt de patat er alsnog slap uit.
Toevoegen van olie
Voeg nooit, maar dan ook nooit, olie toe aan de Airfryer zelf. Door de hitte gaat dit spatten. Marineer in plaats daarvan de etenswaren of bestrijk ze met een klein beetje olie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld olijfolie, arachideolie of zonnebloemolie gebruiken.
Voor het beste bakresultaat gebruik je ovenfriet. Die wordt lekkerder in de airfryer dan gewone diepvriesfriet voor friteuses. Ovenfriet heeft namelijk een speciaal vetlaagje dat werkt als een minifrituurpan om de friet. Zo wordt de buitenkant extra krokant.
Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat. 8 minuten op 160 graden.
Dit siliconen airfryer bakje leg je in jouw airfryer (hetelucht friteuse) en hiermee voorkom je dat het apparaat vies wordt. Het mandje vangt namelijk kruimels, vet en andere viezigheid op en dat scheelt veel schoonmaak tijd!
U kunt ovenvaste schalen en vormen gebruiken in de Philips Airfryer.Deze kunnen zijn gemaakt van glas, keramiek, metaal of siliconen. U kunt ook siliconen of papieren cakevormpjes of bakvormen gebruiken om cakejes, muffins of kleine ovengerechten te bereiden.
Doe de drumsticks in het mandje van de airfryer en laat in 10 min. bruin worden. Verlaag de temperatuur naar 150 °C en laat in 10 min. gaar worden.
Voorverwarmen doe je door, afhankelijk van je type Airfryer, op de start-/stopknop of de start-/pauzeknop te drukken nadat je de temperatuur hebt ingesteld (zie hiervoor 'het instellen van je Airfryer'). De Airfryer begint op te warmen, wat twee tot drie minuten duurt.
Wie dun beslag in de airfryer bereidt, zal geen goed resultaat krijgen. Denk aan pannenkoeken, vis in een jasje van deeg (voor fish and chips), appelbeignets of traditionele oliebollen. Dit beslag heeft frituurvet nodig om te stollen, de hetelucht van de airfryer doet dit niet.
Het is eventueel mogelijk om aluminiumfolie of bakpapier in de airfryer te gebruiken, maar onder andere Philips raadt dit af. Gebruikt u het wel, dan kan het knapperige effect verloren gaan en bij een foutief gebruik kan het gevaarlijk zijn.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.