Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak of schuurmiddelen om de iPhone schoon te maken.
Zorg dat je goed in de Lightning poort van jouw iPhone kan kijken. Houd je iPhone in het licht of gebruik een (zak)lamp om bij te schijnen. Nu duw je de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap je alle viezigheid naar buiten. Hierbij zie je pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
Ook kun je de microfoon even schoonmaken met een wattenstaafje of (voorzichtig) met een busje perslucht. Het probleem kan veroorzaakt worden door aangekoekt vuil en dat spuit je daarmee weg. Heeft je iPhone enige tijd in (zout) water gelegen, dan kunnen zout- of kalkkristallen de opening van de microfoon blokkeren.
Maak één van de microvezeldoekjes vochtig met een beetje schoonmaakmiddel. Maak de achterkant en zijkanten schoon door tijdens het boenen draaiende bewegingen te maken. Let erop dat je de knoppen ook weer blinkend krijgt. Veeg vervolgens met de droge microvezeldoek de behuizing droog.
Controleer of de luidsprekeropening niet verstopt of vuil is. Op de iPhone controleert u ook nog of de ontvanger niet verstopt of vuil is. Reinig indien nodig de opening van de luidspreker of ontvanger met een zacht borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn.
Wil je dat het gesprek natuurlijker klinkt, dan schakel je Geluidsonderdrukking als volgt uit: Open de Instellingen-app op je iPhone. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid > Audio/Visueel. Schakel de optie Ruisonderdrukking uit.
Andere mensen kunnen me niet horen tijdens telefoongesprekken. Stap 1: Check of je het volume niet hebt gedempt. Kijk op je telefoon terwijl je aan het bellen bent. Kijk of het microfoonicoon is uitgelicht.
Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan kun je die op dezelfde manier schoonmaken.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Met Super Speaker Cleaner kun je de luidsprekers van je mobiel schoonmaken met slechts één klik. Leg de telefoon neer, zet het volume op maximaal, koppel de koptelefoon los en begin met schoonmaken om te zien hoe deze gratis app water en vuil uit de luidsprekers weet te verwijderen.
Je iPhone speaker schoonmaken is gelukkig nog wat makkelijker. Gebruik daarvoor een tandenborstel en wrijf voorzichtig over de speakergaatjes op de onderkant van het toestel.
Apple raadt voor het schoonmaken van een iPhone een 'zachte, pluisvrije doek' aan. Maar als je dat allemaal niet bij je hebt, maak het lensje dan gewoon stof- en vetvrij met een stuk van je (schone) T-shirt! Je zal zien dat je mobiele foto's dan gelijk mooier worden!
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
Ja, de iPhone 11 is waterdicht. Het toestel heeft een IP68-classificatie. Dit houdt in dat de iPhone 11 onder gecontroleerde omstandigheden 30 minuten lang tot maximaal 2 meter diep onder water kan. Tóch raden we aan om contact met vloeistoffen zo veel mogelijk te vermijden.
De iPhone XS serie, iPhone 11 serie en iPhone 12 serie zijn allemaal IP68-gecertificeerd. De iPhone 12 serie kan 30 minuten tot 6 meter diep onder water. De iPhone 11 Pro (Max) kan 30 minuten tot 4 meter diep onder water. De iPhone 11 en de iPhone XS (Max) kunnen 30 minuten tot 2 meter diep onder water.
Optie 2: Maak hem schoon met perslucht
Bij bouwwinkels en hobbyzaken kun je vaak blikken perslucht vinden, waarvan je het tuitje in de poort kunt duwen om hier vervolgens mee te blazen. Dit moet in veel situaties ook meer dan voldoende zijn om het stof goed los te trekken.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.
Gebruik microvezeldoek
Het is wel van belang dat je hem op de juiste manier gebruikt. Voor hygiënisch schoon dien je de microvezeldoek niet te lang te gebruiken. Gebruik een kant totdat deze vuil is, draai de doek om en poets totdat ook deze kant vol zit. Neem vervolgens een andere doek en ga verder met de poetsronde.
Met behulp van AVG Cleaner kunt u de snelheid en de prestaties van uw Android-apparaat verbeteren en volop ruimte en geheugen vrijmaken. Met deze tool kunt u ook bloatware verwijderen, samen met andere ongewenste bestanden die ten koste gaan van de prestaties.
Het schoonmaken kunt u het beste doen met een pluisvrije doek. Een microvezeldoek of een brillendoekje bijvoorbeeld. Andere ruwe doeken, zoals een theedoek, kunnen krassen in het scherm veroorzaken, deze kunt u beter niet gebruiken. Door de doekjes licht vochtig te maken met wat water, krijgt u vuil en vetvlekken weg.
Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor: schoonmaken met een Anti Dust Spray. Natuurlijk geldt deze tutorial niet alleen voor iPhone, maar ook voor andere Android telefoons van Samsung, Oneplus, LG, Sony etc. Die Anti Dust Spray kan je vaak bij de bouwmarkt, electronicazaak of zelfs bij de Action kopen.
Via 'Instellingen > Horen en Voelen' kun je verder instellen hoe hard de bel- en sms-toon en overige meldingen klinken. Dat gaat door middel van een schuifje onder het kopje 'beltoon en meldingen'.
Boven de volumeknoppen van je iPhone vind je een schakelaar. Je kunt deze schakelaar naar voor en achter schuiven om het geluid in en uit te schakelen. Op het scherm verschijnt vervolgens een melding, die de status van het geluid weergeeft. Ook kun je op de schakelaar zien of het geluid aan staat.
Eerst maar eens alledrie de microfoons lokaliseren. Microfoon #1 vind je naast de camera aan de voorkant van je iPhone, #2 zit direct naast de camera aan de achterkant van je iPhone en microfoon #3 zit aan de onderkant van je toestel.