Je e-mailadressen zien er dan bijvoorbeeld zo uit: [email protected]. Als je een zelfstandige ondernemer bent of een familiebedrijf hebt, dan zou je jouw achternaam als domeinnaam kunnen gebruiken. Zo kan je e-mailadres eruit zien als [email protected] of [email protected].
Als je (nog) geen eigen website hebt, moet je zelf een zakelijk e-mailadres aanvragen en aanmaken. Dit kan bij externe hostingbedrijven, waar je voor een paar euro per maand een domein registreert, een mailpakket koopt en serverruimte huurt. Een voorbeeld waar je dit kunt doen is Strato.
De kosten van een domeinnaam verschillen per aanbieder. Een bedrag rond de tien euro per jaar is gebruikelijk. Naast een domeinnaam heb je ook webhosting nodig om je e-mail te gebruiken. Webhosting heb je vanaf enkele euro's tot enkele tientjes per maand, afhankelijk van je wensen.
Hiervoor ga je naar www.zoho.com/mail. Klik vervolgens op de grote rode knop in het midden Get Started Now. Op de nu verschenen pagina klik je helemaal rechts bij Free op de optie Sign Up. Vul je domeinnaam in het bovenste tekstvak in en klik op de knop Add Domain.
De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.
E-mail domein bestellen
Voor een eigen e-mail domein bestel je bij ons een webhostingpakket met domeinnaam. Met dit pakket kun je naast je eigen e-mailadressen ook een eigen website maken. Een eigen e-mail domein heb je bij ons al vanaf € 11,15 p/mnd inclusief een . nl domeinnaam.
Meer over Google Workspace
Google Workspace begint vanaf $ 6 per gebruiker per maand en bevat het volgende: Een Gmail-account zonder advertenties dat de domeinnaam van je bedrijf gebruikt (zoals [email protected]) Eigendom van werknemersaccounts. Dag en nacht support via telefoon, e-mail en chat.
Wat is een goed e-mailadres? Kies een e-mailadres dat makkelijk te onthouden is. Hoe korter het e-mailadres, hoe makkelijker het te onthouden is. Sluit mogelijke spelfouten in het e-mailadres uit.
Wat zet je voor de @?
Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Dit is prima voor de algemene mail. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken.
Een e-maildomein is het deel van een e-mailadres dat achter het '@'-symbool staat. Voor persoonlijke e-mails is dit vaak gmail.com of outlook.com. Bedrijven hebben meestal een eigen e-maildomein omdat dat professioneler overkomt.
Protonmail is de veiligste keuze voor een e-mailprogramma. Het is ontwikkeld in Zwitserland en valt onder de strenge privacywetten van dat land. Je kunt de beveiliging zelfs nog extra opschroeven in de instellingen.
Gmail: gratis, privé en beveiligde e-mail. Google Workspace. Doe meer met Gmail. Nu geïntegreerd met onder andere Google Chat en Google Meet, en dat op één centrale plek.
Thunderbird is behoorlijk eenvoudig in te stellen en aan te passen. Doordat er honderden add-ons beschikbaar zijn is dit programma erg veelzijdig. Thunderbird is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.
Een groep gebruikers loopt al dagenlang aan tegen fouten met Gmail. Googles anders zo betrouwbare e-mail-app zorgt momenteel voor een brede waaier aan problemen. Heel wat Nederlandse gebruikers trekken daarom naar de Play Store en laten een negatieve review achter om de fouten aan te kaarten.
G. Een gratis webmail van Google op internet. Het grote voordeel van een Gmail-adres voor het ontvangen en verzenden van e-mailberichten is dat de e-mail op elke computer kan worden bekeken, onafhankelijk van waar u zich bevindt.
Als je bent ingelogd op je hoofdemailadres, kun je mailadressen toevoegen. Log eerst in op je Gmail-account. Klik rechtsbovenin op het pijltje naast je email adres. Klik op 'account toevoegen'.
Met een zakelijke e-mail ben je herkenbaar. Ontvangers van jouw e-mail zien gelijk dat ze van @jouwbedrijf.nl een email hebben ontvangen, in plaats van het generieke @hotmail.com bijvoorbeeld. Ook kun je met je zakelijke e-mail een handtekening instellen die is ingesteld op jouw onderneming.
Vaak wordt een gratis domeinnaam gekoppeld aan een betaalde webhosting. Zo geeft onder meer Combell je een domeinnaam gratis als je de webhosting aan hen overlaat. Vaak geldt die promotie enkel voor één jaar.
U registreert een domeinnaam bij een registrar (hostingprovider). Deze doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor domeinnamen met de extensie . nl is dat de SIDN.
Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres
Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo'n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.
Een . nl domeinnaam kost circa 3.95 tot 15 euro per jaar. Sommige providers geven kortingen bij het registeren van een domeinnaam voor het eerste jaar. Zo kan je bijvoorbeeld het eerste jaar 1 euro betalen en het tweede jaar 7,50.