Als je een honingpot hebt laat je de lepel gewoon in de pot staan. Heb je honing in een potje met schroefdeksel? Zet er een mooie beker naast waar je de lepel na gebruik in zet. Af en toe even afwassen in een gewoon afwas sopje met goed warm water en aan de lucht laten drogen.
Kan ik voor honing wel een metalen RVS/Inox lepel gebruiken? Omdat honing een zuur is zou de honing in theorie reageren met metaal, m.u.v. edelmetalen zoals goud. Daardoor zou de honing inderdaad enkele te verwaarlozen metaal ionen kunnen opnemen.
Met een honinglepel wordt het doseren van honing een stuk makkelijker. Dit komt doordat het uiteinde een bolletje met gleuven heeft. Door de honinglepel al draaiend uit de pot met honing te halen, kan de honing beter gedoseerd worden over jouw thee of maaltijd.
De lepel wordt gebruikt om honing te doseren. De lepel bestaat uit een steel met aan het uiteinde een bol met gleuven. Daardoor kan de honing in de lepel worden gerold en in of over een drank of maaltijd worden verdeeld.
Laat je houten planken/lepels nooit in water weken, zet ze niet in de vaatwasser en droog het goed af. Dit zorgt ervoor dat je hout niet splijt en dat de haartjes van het hout niet omhoog gaan staan. Als je het echt wilt desinfecteren, na gebruik van rauw vlees bijvoorbeeld, gebruik dan een beetje (pure) azijn.
Je lepel behandelen met olie
Elke voedingsgeschikte olie komt in aanmerking, zoals lijnolie, walnootolie of zuivere tungolie. Gebruik geen olijfolie, want die wordt plakkerig en trekt vuil aan.
Desinfecteer met waterstofperoxide.
Leg de houten lepel in een bak, pan of gootsteen. Giet waterstofperoxide eroverheen. Was de lepel ermee met je handen of met een schone spons. Laat hem een paar minuten liggen zodat het waterstofperoxide kan bruisen, intrekken en ziektekiemen kan doden.
hout is namelijk ruw en poreus, en is moeilijk schoon te maken. het droogt minder snel dus zijn er 2 hele grote redenen waarom bacteriën zich prima thuis voelen op/in (keukengerei van) hout.
Hout is inert
Hout als materiaal loogt geen schadelijke chemicaliën uit en reageert niet met zuur voedsel, zodat het de smaak van het voedsel niet verandert zoals metalen lepels dat doen.
Waarom is dit? Voor de zekerheid. Bij het uitscheppen van een glazen pot met een metalen lepel bestaat er een (kleine) kans dat je met de lepel tegen de pot tikt, waardoor er een stukje glas los kan laten. Om dit te voorkomen raden wij aan om een houten of kunststof lepel te gebruiken voor het uitscheppen.
Kies er dan voor om je baby eten te geven met een plastic of siliconen lepel. Voor zo'n ukkie voelt een metalen lepel koud en hard aan. Een plastic of siliconen lepel voelt voor je baby zachter en warmer. Kies daarnaast een lepel voor je baby die smal en ondiep is.
Pollepels. soms heb je een pollepel nodig in plaats van een gewone lepel om sauzen, soepen en stoofschotels mee te serveren.
Pollepel zou van 'potlepel' komen, dus een lepel waarmee je in een pot roert. Omdat de 't' van pot moeilijk uit te spreken was in combinatie met de 'l' van lepel, werd het al snel pollepel.
“Alle zintuigen doen mee.” De temperatuur, hoe hard je moet kauwen, maar ook hoe de structuur voelt op je tong. Dat ruwe van het hout, en van een papieren rietje, vinden we een onaangenaam gevoel. “Het past niet goed bij het gladde, romige en vette van het ijs, dat we juist wel prettig vinden.”
Schoonmaakazijn is een bekend schoonmaakmiddel dat voor veel schoonmaakklusjes wordt gebruikt. Ook voor houten meubels is het een prima schoonmaakmiddel om te gebruiken. Maak een emmertje met warm water en los hier een scheutje schoonmaakazijn in op. Meng het goed en maak hier jouw doekje of spons mee nat.
Waarom geen zonnebloem olie, olijfolie en slaolie gebruiken
De belangrijkste reden om het niet te doen is dat het meubelstuk naar verloop van tijd echt smerig word en gaat stinken. Een ander nadeel is dat het heel diep in onbewerkt hout trekt. Als dit begint te stinken krijgt u dit er bijna niet meer uit!
Waar en hoe te gebruiken. Dasty Gel Allesreiniger kan gebruikt worden op vrijwel alle soorten vloeren: tegels, linoleum en synthetische vloeren (met uitzondering van hout en poreuze vloeren).
Lijnzaadolie is een beproefd middel voor het impregneren en behandelen van hout. De eigenschappen van de olie zorgen voor een duurzame bescherming tegen weersinvloeden, zoals vocht. Behandeling met lijnzaadolie zorgt ervoor dat hout niet gaat rotten.
Rauwe Lijnolie is geheel voedselveilig en wordt zelfs ook in de keuken gebruikt. Dit product kent echter een droogtijd van circa 6 maanden en is dus weliswaar voedselveilig maar door die droogtijd minder geschikt voor het afwerken van snijplanken en dergelijke.
Het antwoord is: nee. Een houten snijplank kan niet in de vaatwasser want het hout kan door de vochtigheid en temperatuurverschillen uitzetten, krimpen of scheuren.
Het gat in de pollepel zorgt ervoor dat het gerecht beter mengt en dat er minder klontjes in een mengsel blijven zitten.
De pollepel van Oldenhof is gemaakt van hout, lengte 60 cm. Door de lengte is de lepel perfect in grote pannen met grote hoeveelheden soep, curry en saus. Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland. Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
Oefen een aantal keer met een lepeltje.
Door een paar keer te oefenen went hij of zij aan de structuur van het lepeltje. Dit is een fijne tussenstap voordat je ook daadwerkelijk eten op de lepel schept. Tip: Maak gebruik van een plat lepeltje, een rond en diep lepeltje maakt het voor een baby moeilijk om van te eten.
Het eten is dan wat makkelijker te grijpen en valt minder snel op de grond. Sommige kinderen willen hun eten graag 'gescheiden' opeten. Dus los de groente en aardappelen, of de saus en pasta apart. Een bord met vakjes voor verschillende ingrediënten kan dan handig zijn.