Bij het aanmaken van een gratis e-mailadres kun je niet om de grootste aanbieders heen: Gmail en Outlook.com. Deze e-maildiensten zijn steeds meer op elkaar gaan lijken, en de kwaliteit ervan is uitstekend. Andere aanbieders van gratis mail kunnen daar niet aan tippen, maar er blijven altijd alternatieven.
De bekendste gratis webmaildiensten zijn Gmail, Outlook en Yahoo.
De eenvoudige manier om opties aan te passen in Gmail en de sterke filteropties, maakt Gmail meer geschikt voor thuisgebruik. De uitgebreide mogelijkheden van Outlook, en dan met name de vele add-ins, zorgen er dan weer voor dat Outlook uitermate geschikt is voor op kantoor.
Wat is een goed e-mailadres? Kies een e-mailadres dat makkelijk te onthouden is. Hoe korter het e-mailadres, hoe makkelijker het te onthouden is. Sluit mogelijke spelfouten in het e-mailadres uit.
Outlook.com is een gratis e-mailservice voor uw persoonlijke e-mail. Iedereen kan naar https://outlook.com en zich registreren voor een gratis e-mailaccount. Voorheen bekend als Hotmail.com en Live.com, kunt u Outlook.com gebruiken als uw e-mailadres eindigt op @outlook.com, @hotemail.com, @msn.com of @live.com.
Hotmail is de populairste gratis e-mail dienst in de wereld en is onderdeel van softwarebedrijf Microsoft. Met Hotmail kan je e-mails ontvangen en versturen vanaf je eigen account. Voor algemeen e-mail gebruik is Hotmail ideaal omdat er geen kosten aan zijn verbonden en het erg gebruiksvriendelijk is.
Open de aanmeldpagina van Gmail en vul vervolgens al je naam in. Vervolgens kies je een gebruiksersnaam (dat ook je e-mailadres wordt) en wachtwoord voor je Gmail account. Gmail laat meteen zien of je gekozen naam nog vrij is en komt met suggesties voor namen die nog beschikbaar zijn.
E-mail domein bestellen
Voor een eigen e-mail domein bestel je bij ons een webhostingpakket met domeinnaam. Met dit pakket kun je naast je eigen e-mailadressen ook een eigen website maken. Een eigen e-mail domein heb je bij ons al vanaf € 11,15 p/mnd inclusief een . nl domeinnaam.
Gmail: gratis, privé en beveiligde e-mail. Google Workspace. Doe meer met Gmail. Nu geïntegreerd met onder andere Google Chat en Google Meet, en dat op één centrale plek.
Thunderbird is behoorlijk eenvoudig in te stellen en aan te passen. Doordat er honderden add-ons beschikbaar zijn is dit programma erg veelzijdig. Thunderbird is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.
Een groep gebruikers loopt al dagenlang aan tegen fouten met Gmail. Googles anders zo betrouwbare e-mail-app zorgt momenteel voor een brede waaier aan problemen. Heel wat Nederlandse gebruikers trekken daarom naar de Play Store en laten een negatieve review achter om de fouten aan te kaarten.
De Yahoo Mail-app is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en Amazon Kindle. U krijgt er zelfs 1000 GB aan gratis cloudopslag bij. Yahoo draait al heel wat jaren mee en heeft nu een behoorlijk innovatieve app om meerdere e-mailaccounts mee te beheren.
Meld u aan bij Hotmail ofOutlook.com
Ga naar de Outlook.com aanmeldingspagina en selecteer Aanmelden. Voer je e-mailadres of telefoonnummer in en selecteer Volgende. Op de volgende pagina voer je je wachtwoord in en selecteer je Aanmelden.
Uiterlijk. Het eerste wat opvalt nadat je bent ingelogd op Outlook.com is het minimalistische, bijna zakelijke, uiterlijk. Microsoft is erin geslaagd om alleen het functionele te tonen. Het verschil met het drukke Hotmail.com is erg groot.
Is Office 365 gratis? Office 365 is een programma dat op abonnementen is gebaseerd. Er is echter ook een browserversie beschikbaar die je gratis toegang tot Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher biedt. Daarnaast krijg je 5 GB gratis opslagruimte via het cloudgebaseerde OneDrive.
Die app is echter al los en gratis beschikbaar. Office 2021 zal 150 euro kosten en verder is er ook nog de zakelijke variant van Office 2021, die ook Outlook aan boord heeft en 250 euro kost. De pakketten zijn een alternatief op Microsoft 365, het Office-pakket met een maandelijkse vanafprijs van 7 euro per maand.
Halfjaar recht op toegang tot oude e-mailadres na overstap
Bij een overstap naar een andere provider raak je in principe je provider e-mailadres kwijt. Vanaf de zomer van 2020 heb je nog een halfjaar recht op toegang tot dit e-mailadres.
Providers zijn wettelijk verplicht om overstappers nog 6 maanden toegang te geven tot hun oude e-mailadres. Daarna wordt dit e-mailadres niet meer beschikbaar. Zorg ervoor dat je deze 6 maanden gebruikt om je nieuwe mailadres bij alle instanties, organisaties en je andere contacten door te geven.
Als je je e-mailadres wilt wijzigen, meld je je aan voor een nieuw e-mailadres. Nadat je je hebt aangemeld voor een nieuw e-mailadres, kun je je e-mails en contacten overzetten van je oude adres naar het nieuwe adres.