Vul het flesje met wat suiker, vullen met koud water en schudden maar. Binnen een paar tellen is alle groene aanslag verdwenen.
Als de speen en fles schoonmaken met de hand gebeurt, kan je ze het beste aan de lucht laten drogen. Zet ze hiervoor ondersteboven op een schone hand- of theedoek. Heb je ze snel nodig? Dan kan je de fles en speen droogmaken met een schone theedoek.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
Een vaas met een smalle hals is lastig schoon te maken, omdat je er niet makkelijk in kunt met een afwasborstel. De oplossing is de vaas voor de helft te vullen met warm water, een handjevol ongekookte rijst en een handjevol sodazout. Gebruik hiervoor een trechter of maak er eentje van papier.
Vul de vaas met tandpasta en warm water en laat dit inweken; Doe een scheutje bleekwater in de vaas, laat vollopen met warm water en laat een uurtje staan; Poets kalkaanslag weg met zout of soda; Poets de binnenkant van de vaas op met de binnenkant van een aardappelschil.
Spoel je karaf goed om en laat deze goed drogen door de karaf op z'n kop te zetten. 2. Neem een handje ongekookte witte rijst en doe dit in de wijnkaraf.
In een fles waaraan gedronken is, zie je vaak witte velletjes zweven die je niet vindt in een ongeopende fles. De bacteriën voeden zich met de voedselresten uit de mond en sterven. Daardoor krijgt het water na enkele dagen een sterke rioollucht: het begint te stinken.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon. Om te voorkomen dat je duurzame drinkfles een speeltuin wordt voor micro-organismen, is goed schoonmaken de boodschap.
Moeilijk is het niet. Was bokalen, deksels en rubbers goed af in heet water met wat soda. Spoel goed na en laat ze omgekeerd uitlekken op een schone keukenhanddoek. Leg de bokalen 10 minuten in kokend water, of zet ze 10 minuten in de oven, voorverwarmd op 150°C om ze te steriliseren.
Wanneer babyfles en speen vervangen
Voor alle spenen geldt: controleer ze regelmatig op zwakke plekken, scheurtjes of gaatjes en vervang een speen na ongeveer 6 weken. Er zijn geen strikte regels voor het vervangen van een plastic fles, maar het advies luidt om ze na 2 tot 2,5 maand te vervangen.
Tot voor kort was de algemene regel dat ja flessen, speentjes en toebehoren na elk gebruik steriliseert tot je baby 6 maanden is. Inmiddels heeft men deze richtlijnen versoepeld. Steriliseren doe je nog steeds voor het eerste gebruik. Bij een gezonde baby volstaat het daarna om grondig af te wassen.
Stap 1: Vul de wasbak of een teiltje met warm water. Stap 2: Giet een schep Driehoek soda in het water. Stap 3: Laat de doffe glazen even in de teil of wasbak liggen en was ze vervolgens af met het sodasopje. Gebruik gerust een schuursponsje of afwasborstel.
Zo maak je je drinkfles schoon
De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten).
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
Volgens ons onderzoek is de Dopper de beste drinkfles voor de meeste mensen. Hij heeft een slim ontwerp met een dop die je ook als beker kunt gebruiken. Door een drinkfles te gebruiken, bespaar je tot 550 flessen per jaar en dat is mooi meegenomen. Zo betaalt een goede drinkfles zichzelf al snel terug.
Water met citroensap: Laat de beker met citroenwater een dag of de hele nacht staan. De citroensap verwijdert vieze luchtjes en doodt bacteriën. Voor nog meer effectiviteit kun je er een snufje zout aan toevoegen. Hierna goed omspoelen, desnoods met schoon water en een sopje.
Simpele methode
Vul de karaf met een flinke scheut azijn – zeker 1/3 van de fles. Vul de rest aan met water en laat de kristallen karaf daarna minimaal een uur weken. Na een uur zal de kalkaanslag zijn losgeweekt en kun je de karaf leeggieten in de gootsteen.
Het antwoord zal je verbazen. Zelfs als het vies smaakt of oud is, blijft het veilig om te drinken. De meeste mensen vinden een glas water dat een nacht heeft gestaan nog wel veilig om van te drinken.
Volgens Discovery News verandert 'oud' water inderdaad van smaak, maar het is niet gevaarlijk om te drinken. De koolstofdioxide in de lucht lost op in het water, waardoor het koolzuur ontstaat.
Bacteriën zijn dol op warmte en omdat het om een eigen flesje gaat is de kans dat er bacteriën inzitten groot. Vooral kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand, kunnen goed ziek worden van bedorven water. Beter is om het water mee te nemen. Zo kunt u er tevens voor zorgen dat u voldoende drinkt op warme dagen.
Zet de flessen bij het drogen op z'n kop op een droge theedoek of op keukenpapier. Je kunt ze aan de lucht laten drogen of afdrogen met een schone theedoek.
Vaatwastabletten laten teveel residu achter en moet je verdomd goed spoelen wil je die eruit krijgen. dan los je 2 eetlepels fijne soda op in kokend water en laat dit rustig afkoelen tot 35 graden, dit doe je ook in de fles tot halverwege.