Na oogschaduw kunt u eyeliner of potlood gebruiken om uw oogcontouren te maken. U kunt een duidelijke lijn trekken of deze vervagen zoals u wilt. Vervolgens kun je mascara op je wimpers aanbrengen. Dit zal je blik nog intenser maken dankzij het verlengen en verdikken van de wimpers.
Een natuurlijke schaduw op je oogleden maak je heel makkelijk door wat bronzer aan te brengen. Breng het over het gehele ooglid aan en geeft net iets meer kleur in de arcadeboog (het deel tussen je wenkbrauwbot en de vouw van je ooglid). Zo krijg je een hele zachte look met net iets meer definitie.
Altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation. Hetzelfde geld voor roodheid rond je neus of op andere plekken: éérst foundation om de boel 'rustiger' te laten ogen, zo zorg je er ook voor dat je niet te ver doorslaat met het wegpoetsen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Wallen onder de ogen behandelen met injectables fillers.
Het volumetekort wordt hersteld, waardoor van ingevallen ogen, kringen of wallen geen sprake meer kan zijn. Het grote voordeel van hyaluronzuur is dat je meteen resultaat ziet. Het effect blijft zeker anderhalf tot twee jaar zitten.
Oogschaduw bruine ogen: groen, paars en roze
Met de kleuren groen, paars en roze laat u uw ogen stralen. Bij bruine ogen staan heel veel kleuren oogmake-up mooi, dus ook de bruine- en aardetinten. Bij deze kleuren staan de producten met een lichte gouden shimmer vaak het mooist.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
De juiste kleuren om blauwe ogen op te maken
Om blauwe ogen op te maken, zijn warme tinten, die variëren van rood over oranje naar geel, dus ideaal. Ze zorgen voor een sterk contrast en geven je blik zo een diepe intensiteit. Ja, dat klopt, het zijn natuurlijk ook tinten die je look ietwat extreem maken!
Breng een primer aan na je dagcreme of olie en voor de foundation. Een primer vult lijntjes en zorgt ervoor dat je make-up beter hecht aan je huid. Hierdoor blijft je make-up de hele dag goed zitten wat ideaal is als je een feestje hebt!
Door de warmte van Tixel verstrakt de huid op de onder en boven oogleden en ook rondom de ogen. Daarbij wordt de huid dikker en steviger waardoor de donkere kringen ook minder zullen worden. Door de huidverstrakking worden de kraaienpootjes ook een stuk minder zichtbaar.
Absolue oogserum helpt tekenen van vermoeidheid zoals wallen en rimpels rondom de ogen te verminderen. Het serum heeft een rijke en gladde textuur, zonder toegevoegd parfum. Het slakken oogserum van Holland & Barret bestaat uit een natuurlijke bron van collageen, allantione en elastine.
Diepliggende ogen
Wanneer je diepliggende ogen hebt betekent het dat je wenkbrauwbot meer aanwezig is dan bij andere oogvormen. Dit komt omdat je ogen dieper in de schedel liggen, waardoor de illusie van een prominent wenkbrauwbot wordt gecreëerd. Bij deze oogvorm komen de wimpers vaak tegen het wenkbrauwbot aan.
Een matterende en/of poeder foundation benadrukt alle oneffenheden in de huid. Daardoor oogt je huid ouder. Een vloeibare foundation daarentegen gaat minder in de lijntjes zitten. Daarbij is het wel erg belangrijk dat de vloeibare foundation op de juiste manier wordt aangebracht.
Ga voor felle lippenstift
Hoe donkerder de kleur van je lippenstift, hoe smaller je lippen lijken. Een donkere kleur lippenstift kan je hierdoor een strenge en oudere blik geven. Kies in plaats daarvan een fel kleurtje, zoals knalrood of -roze.
Als u rimpels hebt, kiest u het best een foundation tegen rimpels met een formule die hyaluronzuur bevat, om uw huid voller te maken en groefjes voor lange tijd glad te strijken. Als uw huid slapper wordt, hebt u een foundation tegen rimpels nodig die de aanmaak van collageen stimuleert.
Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
Concealer kun je zowel voor als na het aanbrengen van de foundation. Een corrector daarentegen moet je op een schone huid aanbrengen. Met een corrector kun je dus oneffenheden neutraliseren. Dit is handig wanneer je foundation of zelfs je concealer niet dekkend genoeg is.
Waar komt m'n blush? Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken.