Een spraakbericht verzenden
Open een individuele chat of groepschat. Tik op de Microfoon , houd deze ingedrukt en begin met praten. Zodra je klaar bent, laat je de Microfoon weer los. Het spraakbericht wordt automatisch verzonden.
Als je geen media hoort, probeer dan het volume harder te zetten door aan de zijkant van je telefoon op de volumeknop te drukken terwijl het mediabericht wordt afgespeeld. Waarschijnlijk is de volume-instelling voor de uitvoer geheel uitgeschakeld.
Ga naar een chat in WhatsApp en begin met het opnemen van een audiobericht door je vinger op de opnameknop te houden; Veeg tijdens het opnemen omhoog (vanaf de opnameknop); Vervolgens kun je de opname stoppen en terugluisteren.
Laat wij eenvoudig beginnen en probeer er te check of het geluid van Whatsapp meldingen wel aan staat: Open Whatsapp. Rechtsboven tik op de drie puntjes > Instellingen > Meldingen. Check er of het geluid bij inkomende berichten wel ingeschakeld/aangevinkt is.
Richt de onderkant van de Androidtelefoon in de richting van de geluidsbron. De meeste Androidapparaten hebben de microfoon aan de onderkant. Zorg ervoor dat je handen de microfoon tijdens het opnemen niet afdekken. Tik op de pauzeknop om de opname te pauzeren.
Een soort van bellen, maar dan anders
Voor hen zijn spraakmemo's de uitkomst. Het voelt als een soort van bellen, maar het hoeft niet zo lang te duren. Bovendien bepaal je zelf (wat soms best irritant kan zijn voor degene die op een reactie wacht, maar oké) wanneer je iets afluistert en weer terug wil praten.
Ga naar . Kies het spraakbericht, tik op Meer en tik op Spraakbericht doorsturen.
Deelnemen aan gemiste groepsgesprekken
Als iemand je bijvoorbeeld heeft uitgenodigd voor een groepsgesprek, maar je hebt de uitnodiging gemist of genegeerd, laat WhatsApp nu een melding zien met Tik om deel te nemen op het tabblad Oproepen. Zo kan je snel alsnog deelnemen aan het groepsgesprek.
Geluid per meldingen en diensten beheren
Dit kun je aanpassen via Instellingen ▸ Horen en voelen. Ook sommige apps, zoals WhatsApp, hebben eigen geluidsinstellingen. Deze vind je terug in de app zelf, voor Whatsapp is dat Instellingen (in WhatsApp app) ▸ Meldingen ▸ Geluid.
De meest voor de hand liggende tip is simpel: WhatsApp gaat je nooit en te nimmer een e-mailbericht sturen met daarin de mededeling dat iemand een audiobericht voor je heeft ingesproken. Krijg je wel zo'n e-mail, dan weet je dus dat het foute boel is. Verder bestaat er niet zoiets als WhatsApp-voicemails.
Op de iPhone is het niet mogelijk om een andere beltoon te kiezen dan de beschikbare beltonen in WhatsApp. De beltoon voor wanneer WhatsApp gesloten is, kun je wijzigen via Instellingen van WhatsApp > Meldingen. Hier kun je verschillende beltonen kiezen voor berichten, groepsberichten en WhatsApp-gesprekken.
Een spraakbericht afspelen
Luister naar het bericht. Via de oortelefoon: houd de telefoon bij je oor om het bericht af te spelen via de oortelefoon-luidsprekerfunctie van je telefoon. Via de luidspreker: houd de telefoon weg bij je oor om het bericht via de luidsprekerfunctie van je telefoon af te spelen.
Open de Instellingen-app van je Android-smartphone; Ga naar 'Apps' (of misschien 'Apps en meldingen') en selecteer de applicatie waarvan je het geluid wil aanpassen; Kies 'Meldingen', waarna je een overzicht van de soorten meldingen die de app kan afspelen krijgt.
Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden' (of 'Instellingen' > 'Horen en voelen') en schuif de regelaar 'Beltoon en meldingen' een paar keer heen en weer. Als u geen geluid hoort, of als de luidsprekerknop op de schuifregelaar 'Beltoon en meldingen' grijs is, heeft de luidspreker mogelijk service nodig.
Onder de eventuele live gesprekken staat de button Bekijk gesprekshistorie, klik hierop. Hier zie je de gesprekshistorie. Naast de gesprekken staat rechts een opname-symbool. Om het gesprek direct terug te luisteren klik je op de Playknop.
Vooropgesteld, het is strafbaar een gesprek op te nemen als je zelf niet deelneemt aan het gesprek en je dit gesprek ook niet in opdracht van een van de deelnemers opneemt. Zonder eigen deelname aan een gesprek of toestemming, mag je een gesprek niet opnemen en dus ook niet openbaar maken zonder toestemming.
Met de Dictafoon-app (in de map 'Diensten') kun je de iPhone als draagbaar opnameapparaat gebruiken om bijvoorbeeld persoonlijke notities, colleges en muziekideeën op te nemen. Je kunt je opnamen bewerken met de functies voor het inkorten, vervangen en hervatten van opnamen.