Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht.Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Het vocht dat in de blaasjes zit, is erg besmettelijk. Door aan de plekken te zitten, komt de bacterie op de handen.
Krentenbaard kan op het hele lichaam voorkomen maar zit meestal rond de neus of mond. Krentenbaard komt het meest voor bij kinderen. Het begint vaak op een plaats waar de huid al beschadigd is. Bijvoorbeeld een schaafplekje, krabplekje of eczeem.
Krentenbaard wordt veroorzaakt door een bacterie. Het gaat meestal om de stafylokok. Kinderen en volwassenen kunnen deze bacterie bij zich dragen (bijvoorbeeld in hun neus). De meeste mensen zijn maar tijdelijk drager, sommigen zijn blijvend drager.
De huidaandoening wordt in veel gevallen via de handen of besmet speelgoed overgedragen. Bij volwassenen kan het ook via de mobiele telefoon of de computer worden overgedragen of via andere producten die u in de loop van de dag aanraakt.
Krentenbaard gaat na één tot drie weken vanzelf over.
Probeer niet te krabben of de uitslag aan te raken. Door aanraking loop je namelijk de kans om de bacterie die krentenbaard veroorzaakt over andere delen van het lichaam te verspreiden. Zo kunnen er op meer plekken klachten ontstaan.
Probeer de wondjes niet aan te raken. Was je handen regelmatig. Houd de nagels schoon en kort. Gebruik na het douchen telkens een schone handdoek.
Krentenbaard is een besmettelijke infectie van de huid en ontstaat door een bacterie. Het zit meestal rond de mond en neus. Krentenbaard komt vaak voor bij kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar. Het is heel besmettelijk, maar gelukkig niet gevaarlijk.
Hoe kun je krentenbaard behandelen? # Het is belangrijk om de wondjes met rust te laten. Krab niet en houd de nagels schoon en kort. # Was je handen met regelmaat en gebruik hierbij gewone zeep.
Krentenbaard (impetigo) is een huidinfectie die vooral bij kinderen onder de 12 voorkomt. Maar ook volwassenen kunnen krentenbaard krijgen. Meestal kan het geen kwaad en geneest deze infectie vanzelf binnen 2 - 3 weken. Krentenbaard is erg besmettelijk voor andere kinderen in de omgeving.
Krentenbaard zit meestal rond de neus of mond. Op de huid komen wondjes, rode of donkere plekjes of blaasjes met korstjes. Het komt door een bacterie. Zorg dat uw kind de handen vaak wast met zeep.
Laat het kind niet aan de plekken krabben, om herbesmetting te voorkomen. Gebruik voor het kind een eigen handdoek. Plak de blaasjes niet af met een pleister. Het zal tot broei leiden die de infectie zal vergroten.
Krentenbaard is een ontsteking van de huid. Op de huid komen wondjes en rode of donkere plekken met blaasjes en korstjes. Meestal is dit rond de neus of mond. Maar het kan ook op andere plekken zitten.
Krentenbaard ontstaat vaak op de plek waar al een beschadiging zit. Samenvloeiende rode plekken, wondjes en blaasjes. Uit de wondjes en blaasjes komt vaak gele pus. Geelbruine korsten op de wondjes en blaasjes die ingedroogd zijn.
Kan ik zwemmen met krentenbaard? Het blijkt dat de besmetting van krentenbaard in chloorwater erg mee valt. Dit houdt in dat de besmetting niet zo gemakkelijk verloopt in het water als directe aanraking. Toch is het niet verstandig om te gaan zwemmen met krentenbaard.
U kunt er voor kiezen om zinkzalf op de huiduitslag te smeren. De zalf zal de jeuk verminderen en de blaasjes zullen sneller indrogen. Daarnaast zullen de blaasjes sneller genezen, omdat de zalf ervoor zorgt dat u niet of minder aan de blaasjes krabt.
Flucloxacilline doodt bacteriën (antibioticum). Werkt binnen enkele dagen. Bij infecties van de huid zoals ontstoken eczeem, krentenbaard, abces, steenpuisten en wondroos.
Krentenbaard is niet gevaarlijk voor zwangere vrouwen en ongeboren baby's. Mocht je dus besmet raken als je zwanger bent, hoef je je geen zorgen te maken.
Als u teveel van dit middel aanbrengt of per ongeluk doorslikt is het onwaarschijnlijk dat dit schadelijk is. Echter, als u eventuele effecten opmerkt of bezorgd bent, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als een zuigeling dit medicijn per ongeluk inslikt.
Fucidin 2% Zalf | 15 g | PharmaMarket.
Zinkoxide beschermt en droogt de huid. Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen. Dat hangt af van de vorm waarin u het gebruikt (zalf, crème, lotion, smeersel). Bij huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, koortslip, doorligwonden, herpes genitalis en kapotte mondhoeken.
Impetigo is een onschuldige, besmettelijke huidinfectie die op het hele lichaam voor kan komen. Meestal begint het met een blaasje met daaromheen een rode rand. Dit blaasje gaat kapot, er komt vocht uit en het droogt in tot geelbruine korstjes. Plekken met blaasjes en korstjes breiden zich snel uit.
Impetigo is een huidinfectie (ook wel krentenbaard genoemd) die kan veroorzaakt worden door twee soorten bacteriën: stafylokokken (Staphylococcus aureus) en streptokokken (Groep A-bèta-hemolytische). Kinderen en volwassenen kunnen deze bacterie dragen (bijvoorbeeld in de neus) zonder zelf krentenbaard te krijgen.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.