Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
Tip: Heeft u geen oven maar een magnetron, doe het niet!
Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 7 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen. Je kunt indien gewenst je worstenbroodjes ook opwarmen in de airfryer. Wij adviseren deze ongeveer 7 minuten in de airfryer te doen op 160 graden.
Ontdooid kun je de worstenbroodjes het beste in een voorverwarmde oven op 170°C (onder- en bovenwarmte) voor 5 – 10 minuten opwarmen. Het kan een beetje verschillen per oven, dus hou de broodjes in de gaten als de eerste vijf minuten verstreken zijn.
Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
Als de broodjes niet met de naad naar beneden liggen, dan barsten ze open tijdens het bakken (!). Laat de Brabantse Worstenbroodjes 1 uur rijzen op een warme plek of gebruik de rijsfunctie van je oven (40 graden).
Opwarmadvies worstenbrood. (Indien bevroren volledig ontdooien.) Licht bevochtigen met water en 8-9 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven van 180°C. Worstenbroodjes kunnen ook prima worden opgewarmd in een tosti-ijzer, airfryer of in een koekenpan met deksel op laag vuur.
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Eline Nagelkerke (16) uit Oudenbosch is de winnaar geworden van de strijd om 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023'.
Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bloem bestoven werkblad. Klop het tweede ei los en bestrijk hier de worstenbroodjes mee. Bak ze ca. 15 minuten op 170 graden in de Airfryer, tot ze goudbruin zijn.
U kunt worstenbroodje echter al bevroren opwarmen. Om bevroren worstenbroodjes op te warmen moet de oven echter tot circa 170 graden Celcius worden voorverwarmd. Hierna kunnen de worstenbroodjes voor circa 13 minuten lang opgewarmd worden.
De TGT-datum geeft aan dat het product tot en met de vermelde datum veilig te gebruiken is, daarna kunnen er risico's voor de gezondheid optreden. Dat komt omdat bij verse vis en vers vlees bacteriën snel kunnen groeien. Is het over de datum, geopend of ongeopend, gooi het dan weg.
6-8 minuten.
Er zit 16,4 gram vet in 1 stuk (75 gram) worstenbroodje, waarvan 6,5 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Tegenwoordig worden ze het hele jaar door gegeten, maar de pieken in de consumptie liggen nog steeds tijdens carnaval en andere feesten. De vulling bestaat nu meestal uit mager varkensgehakt. De worstenbroodjes zijn nu op veel meer plekken te koop, zelfs in de supermarkt.
Voor 18 uur besteld, binnen 1 dag(en) op te halen. € 1,65 Vermelde prijs is een richtprijs per stuk.
Er zitten 286 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) worstenbroodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'worstenbroodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een belangrijk onderdeel van het worstenbroodje is het soort vlees, varkensvlees. Vol passie vertelt Ton Poppelaars waarom dit zo belangrijk is. “Varkensvlees blijft lekker vettig als je het bakt. Hierdoor wordt het broodje niet te droog zoals je bij rundvlees hebt.
Dit is heel veel en vooral als men beseft, dat het worstenbroodje in de rest van Nederland amper gegeten wordt. Met een inwonersaantal van 2,5 miljoen inwoners, houdt dit dus in, dat iedere Brabander gemiddeld zo'n 10 worstenbroodjes per jaar eet.
Zolang ze warm zijn en niet ijskoud is het goed. Zelfs koud is er niks aan de hand hoor, maar lekker zijn ze dan niet.
Erg lekker nu het buiten weer kouder wordt, zijn warme worstenbroodjes of appelbollen! Deze hoeven geen volume te krijgen dus 200 graden is voldoende. De worst en de appel moeten wel goed warm zijn dus 8-10 minuten duurt het verwarmen zeker. Smakelijk en succes!
Worstenbroodjes bewaren
In tegenstelling tot wat velen denken kunt u pas gekocht worstenbrood het beste in de koelkast leggen om ze hier bewaren. Leg worstenbrood bij voorkeur dus niet in de voorraadkast of kelder. Dit kan het worstenbroodje een stuk taaier maken. De koelkast houdt de broodjes ook koel.
De tweede rijs is nodig om het deeg zijn volume en luchtigheid te geven. Als je het deeg maar één keer laat rijzen zal het al snel plat en zwaar worden.