In deze verpakking blijven de meeste producten zeker 1 maand goed. Eenmaal geopend raden wij aan de vleeswaren in de koelkast te bewaren en de producten binnen 3 dagen te consumeren. Alhoewel de meeste vleeswaren niet snel bederven zullen de vleeswaren wel smaak en aroma verliezen.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast?Gooi het dan weg.Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het vlees heeft een afwijkende licht zure geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet geen vleeswaren die er raar uitzien of niet goed ruiken.
De droge worst kan wit uitslaan, dat is normaal en komt door het zout. Let op dat de worst na twee weken erg hard kan worden. Na ongeveer een week kun je de droge worst het beste verplaatsen naar de koelkast of vriezer. Als je liever een zachtere worst hebt, bewaar deze dan maximaal 1 week in de koelkast.
Tip 1: Droge worst bewaren op een koele en droge plek
Heb je bijvoorbeeld een voorraadkast of kelder, dan is het verstandig om hier de worstjes te bewaren. Vooral op een hete zomerse dag, is dit de meest ideale plek voor het bewaren van droge worst. Let er wel op dat de voorraadkast niet tegen een warmtebron aan staat.
Alle gesneden vleeswaren worden zorgvuldig door onszelf gevacumeerd. In deze verpakking blijven de meeste producten zeker 1 maand goed. Eenmaal geopend raden wij aan de vleeswaren in de koelkast te bewaren en de producten binnen 3 dagen te consumeren.
Ongekookte verse worst kan één tot twee dagen in de koelkast bewaard worden ; na het koken drie tot vier dagen in de koelkast (40 °F of minder). Harde of droge worst (zoals pepperoni en Genoa salami), heel en ongeopend, kan onbeperkt in de koelkast bewaard worden of tot zes weken in de voorraadkast.
De ideale uithardingsomgeving is er een van ongeveer 55F met een relatieve vochtigheid van ~70% en weinig tot geen licht. Dit kan zo simpel zijn als een donkere hoek in uw kelder of een kast die koel blijft. Een koelkast zonder stekker en een pan met zout en water kan worden gebruikt en wordt aanbevolen door Ruhlman.
De richtlijnen voor gedroogd vlees zijn: 2 weken tot een maand in een luchtdichte container of vrieszak met vochtpakjes.6-12 maanden als je het verzegelt. Het moet DROOG zijn, anders begint het te schimmelen.
Droge worst is goed voor je!
In droge worst zitten de vitaminen B2, B3, B6, B12 en foliumzuur. Als de droge worst gemaakt is van varkensvlees, zoals bij de Drentse dreuge worst vaak het geval is, kan er ook nog vitamine D in zitten. Behalve de vitaminen heeft droge worst ook mineralen.
Om zo lang mogelijk van de droge worst te kunnen genieten, is het belangrijk om rekening te houden met de houdbaarheid van droge worst. Droge worst bewaren kan op een aantal verschillende manieren. Vaak krijgen we de vraag; ''is de worst nog eetbaar met de schimmels erop?'' Het antwoord hierop is ja!
Ten minste houdbaar tot (THT): minder strikte datum
Maar het is wel nog altijd veilig om het voedingsmiddel te eten, op voorwaarde dat de producten in goede omstandigheden bewaard werden en dat de verpakking niet beschadigd is. Van zodra de verpakking is geopend, geldt de houdbaarheidsdatum niet meer.
Afmaken van het koken: Blijf draaien indien nodig om alle kanten gelijkmatig te bruinen . Na ongeveer 20 minuten zijn uw worsten rokerig, sappig en klaar om van te genieten!
Hoe lang blijven restjes goed? Volgens de FDA Food Code moeten alle bederfelijke etenswaren die geopend of bereid zijn, na maximaal 7 dagen worden weggegooid . Restjes mogen niet langer dan dat in uw koelkast blijven. Sommige etenswaren moeten zelfs vóór de 7 dagen worden weggegooid.
Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden.
Hoe lang kun je eieren bewaren? Rauwe eieren kunnen tot 4 weken bewaard worden in de koelkast. Volgens Europese regels is de THT-datum (ten minste houdbaar tot) maximaal 28 dagen na de legdatum. Maar je kunt ze vaak wel langer eten.
Hoe lang kun je droge worst bewaren? "Dankzij het zout, de fermentatie en het drogen kun je een droge worst in principe eindeloos bewaren. Alleen gaat die natuurlijk wel verder indrogen. Net zoals bij een komkommer wordt het uiteinde droog wanneer je er een stukje vanaf snijdt.
De houdbaarheid van gezouten vlees is variabel, maar over het algemeen gaan ze vrij lang mee, zoals maanden tot jaren . Verschillende soorten gezouten vlees hebben een langere houdbaarheid, en het zal ook variëren afhankelijk van de producent en hun methoden.
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Bewaar advies:
Wij adviseren altijd om onze gedroogde worsten buiten de koelkast te bewaren op een droge en donkere plek. Je kunt ze ophangen aan het touwtje, maar je kunt ze ook bewaren in broodmandje met een theedoek erover. Het is belangrijk om de worst in elk geval niet in de zon te leggen.
Ik gebruik een 16 ga.draad onder de plank en buig het omhoog en over de plank ongeveer een halve inch . De draad is zacht genoeg om te buigen en sterk genoeg om de worst vast te houden zonder door te zakken. Ze zijn ook verplaatsbaar op de plank.
De beste plekken om saucisson te bewaren zijn een voorraadkast of een kelder, omdat ze daar koel en droog zijn. Het moet uit de buurt van vocht worden gehouden, omdat het daardoor kan bederven. Het moet na het openen in de koelkast worden bewaard en vervolgens worden afgedekt met perkament of waspapier.
Houdbaarheidsdata voor worsten
Na aankoop van worst, blijft het 1 tot 2 dagen houdbaar in de koelkast. Zolang ze goed worden bewaard, blijven ze veilig om te consumeren, zelfs als de houdbaarheidsdatum in die tijd verloopt . Als u rauwe worst invriest, gebruik deze dan binnen 1 tot 2 maanden voordat de kwaliteit ervan achteruitgaat.
Voor rauw gehakt, gevogelte, zeevruchten en verschillende soorten vlees (lever, tong, scharrelvlees, etc.), koel ze slechts 1 tot 2 dagen voor het koken of invriezen. Rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en varkensgebraad, steaks en koteletten kunnen 3 tot 5 dagen bewaard worden.
Rauwe worst blijft 3-5 dagen houdbaar in de koelkast (afhankelijk van hoe vers). Volgens de richtlijnen van de Gezondheidscode moet gekookte worst na 7 dagen worden weggegooid.