De meeste check-in balies zijn vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek geopend. Zorg dat je voor sluitingstijd van de balie bent ingecheckt en je bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven. Heb je bijzondere bagage bij je, zoals een fiets of wintersportuitrusting?
De openingstijden op de meeste luchthavens zijn: Europese vluchten: afgeven tot 40 minuten voor vertrek.Intercontinentale vluchten: afgeven tot 60 minuten voor vertrek.
Onze online check-in opent 30 uur voor vertrek en sluit 4 of 1 uur voor vertrek van je vlucht. Dit is afhankelijk van je vertrekluchthaven. Je ontvangt 30 uur voor vertrek een e-mail.
Alle dagen: 2.00 - 6.00 uur en 9.00 - 14.00 uur.
Bij de drop-off wordt een label met barcode aan de bagage bevestigd. Deze barcode bevat alle noodzakelijke informatie over jouw bagage. Denk aan het vluchtnummer, de bestemming en de vluchtdatum. Ook bevat het label een chip waarmee jouw bagage gedurende het hele proces kan worden gemonitord.
Nee.Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren geen andere openingstijden voor de incheckbalies en bagage drop-offs. Deze gaan doorgaans 3 uur voor vertrek open. Daarbij is er sinds vrijdag 3 april een nieuwe regel; je mag pas 4 uur voor vertrek de vertrekhallen in.
Je vindt de selfservice bagage drop-off in de volgende vertrekhallen: Vertrek 1: Aegean, Austrian, Finnair, IcelandAir, KLM, LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP & Transavia.
Transavia heeft het inchecken van ruimbagage geautomatiseerd. Dit is ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, lever je deze in bij de selfservice bagage drop-off balie.
Toch geven we je graag een algemene richtlijn mee. Bij vluchten binnen Europa raden we aan uiterlijk 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de incheckbalie op het vliegveld. Voor intercontinentale vluchten hanteren wij een adviestijd van minimaal 3 uur van tevoren.
Heb jij je koffer ingepakt en blijk je toch méér ruimbagage te hebben dan het vooraf geboekte gewicht? Geen probleem. Op de luchthaven kun je gemakkelijk Transavia bagage bijboeken. Ruimbagage bijkopen kan ook online en dit is meestal goedkoper dan op de luchthaven.
Het maximale gewicht per bagagestuk is 32KG. Het maximale formaat van 1 stuk ruimbagage is 70cm x 60cm x 30cm. Uiteraard dien je ruimbagage bij te boeken bij je vlucht. Net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen mag je bij Transavia je kilo's bagage onderling verdelen.
Je kunt je ruimbagage afgeven bij de check-in balie op de luchthaven. Ben je al online ingecheckt? Op sommige luchthavens hebben we speciale drop-off balies waar je direct je ruimbagage kunt afgeven.
Zelf je koffer labelen en inchecken
Je ruimbagage moet je, net als jezelf, inchecken voor je vlucht. Dit doe je bij de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij in de vertrekhal op Schiphol. Wanneer je zelf al online bent ingecheckt, kan je vaak ook gebruik maken van de selfservice bagage drop-off op Schiphol.
Lukt het je niet om je boardingpass te downloaden of te printen? Geen zorgen. Check online in via onze website en ga op de luchthaven naar één van de check-in balies. Daar druk je jouw instapkaart gemakkelijk af.
Langer dan 4 uur voor vertrek aanwezig zijn leidt tot wachtrijen. De incheckbalies zijn dan nog gesloten, waardoor iedereen die zo vroeg is in de vertrekhal moet wachten. Doen veel mensen dat, dan wordt het te druk in de vertrekhalen. Bovendien is veel te vroeg komen niet handig voor de bagageafhandeling.
Reis je alleen met handbagage, dan kun je meteen doorlopen naar de securitycheck. Veel airlines hebben speciale bagage drop-off punten waar je snel jouw koffer kunt inchecken als je met ruimbagage reist. Het scheelt dus behoorlijk wat tijd als je thuis online incheckt voor jouw vlucht.
Indien u een incheckbevestiging van de luchtvaartmaatschappij ontvangt na het online inchecken, ga dan met het ontvangen document naar de luchthaven. Op de luchthaven laat u uw bevestiging zien bij de incheckbalie. Op basis van de incheckbevestiging zal het personeel uw instapkaarten printen en overhandigen.
Bij het inchecken op de luchthaven wordt na controle van het paspoort of de ID-kaart een instapkaart gegenereerd, waarmee je dan aan boord kunt gaan. Daarnaast kan de passagier alle bagage, die hij of zij niet de cabine mee in wel nemen, afgeven bij de incheckbalie.
Overbagage bij Transavia
Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor 15 euro per 5 kilo. Je kan tot je vertrek extra bagage bij betalen. De prijzen zijn wel afhankelijk van de reisbestemming en daarnaast de periode waarin je reist.
Je kunt online inchecken op je telefoon, tablet en computer.Dit kan vanaf 30 uur tot 4 of 1 uur voor vertrek.Je ontvangt dan een e-mail en kunt direct via de link in deze e-mail inchecken. Na het inchecken kun je je boardingpass downloaden op je mobiele telefoon of printen.
In Vertrekhal 2 en 3 staan ze al: selfservice drop-offpoints. Apparaten waarmee je zelf je koffers weegt, labelt en ze het vliegtuig in stuurt.
De meeste internationale vluchten vertrekken vanaf vertrekhal 3, hoewel achterin deze vertrekhal ook budgetmaatschappijen als easyJet en Ryanair worden ingecheckt. Vluchten van KLM vind je in vertrekhal 2 en de meeste vluchten van Transavia worden ingecheckt in vertrekhal 1.
Inchecken bij P3 | Transavia.