Doorgaans is dat minimaal 35 minuten. Je kunt als richtlijn nemen dat haarverf tussen 35 en 45 minuten de tijd nodig heeft om in te werken. Deze inwerktijd laat je ingaan vanaf het moment dat je alle haren bedekt hebt met haarverf.
Houd rekening met een behandeling van 1,5 tot 2 uur. Echter kan het ook langer duren, dit hangt af van de wensen en de bestaande kleur op dat moment.
Je laat dit 30 min inwerken maar het is verstandig om regelmatig even te kijken wat de blondeer met het haar gedaan heeft. Spoel het daarna uit met (lauw) warm water, was vervolgens je haar en breng een verzorgend masker of conditioner aan. *Let op: te donker haar kun je op deze manier niet blond krijgen.
Wil je toch je highlights geregeld bij laten werken, zorg dan dat jij of je kapper alleen de uitgroei bijwerkt. Over het algemeen moet je je haar om de 6-8 weken bijwerken namelijk.
Frequentie bijwerken highlights
Je haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Dit betekent dat je highlights ook uitgroeien. Wij raden het aan om de highlights om de paar maanden (8-10 weken) bij te werken. Bij veel grijze haren bij de aanzet kan je het beste elke vier weken naar de kapper gaan.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt.
Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn.
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring. 'Je wil juist contrast.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Wees voorzichtig met het blonderen! Te lang of kort laten inwerken kan leiden tot zeer ongewenste resultaten. Als blondeermiddel te lang in het haar inwerkt, raakt je haar ernstig beschadigd.
Breng de haartoner aan in gewassen haar en laat 5 tot 20 minuten inwerken, afhankelijk van de kwaliteit van het haar, de kleur en het gewenste effect.
Breng het product overal evenredig aan van de aanzet tot aan de punten om geen kleurverschil te krijgen. Het is het beste om 1 à 1.5 cm vanaf de hoofdhuid te beginnen met aanbrengen van het product. Dit is omdat gekleurd haar de haarverf minder goed pakt dan natuurlijk haar.
Het verschil tussen highlights en balayage is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.
Als je geen toner wilt gebruiken, spuit dan een gekleurde droogshampoo over je haar om de tint te egaliseren. Bij highlights die bij je haarkleur te licht afsteken en koperkleurig zijn, werkt het goed om je haar met een verhelderende shampoo of afwasmiddel te wassen en zo de koperachtige kleur te doven.
De normale prijs voor highlights is €75,- en voor balayage €95,-. Balayage is net iets duurder, omdat we hierbij meer product gebruiken en het meer werk is om aan te brengen.
Een ¾ highlight telt zo'n 45 tot 55 folies, afhankelijk van de hoeveelheid haar. Stel je voor dat je een halve staart (vanaf de oren tot op het achterhoofdsbeentje) zou oppakken. Het gedeelte dat dan in de staart zit, wordt in de folies gezet. Het eindresultaat is hierbij al een stuk lichter.
Het verschil tussen een Coupe soleil en Highlights
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.
Vervagen highlights vanzelf? Na het donkerder verven van je haar kan de kleur na een tijdje vervagen. Bij highlights ligt dat anders. In dat geval wordt je haar gebleekt via een chemisch proces waarbij de kleurpigmenten uit het haar verwijderd worden.