Minder haast. Maak stapels van 5 tortilla's, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 15-20 min. in de oven (175C).
Hoe verwarmen? Wraps maak je gemakkelijk warm in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Ze zijn dan iets knapperiger als uit de microgolfoven, maar hou ze wel goed in de gaten, want tortilla's kleuren snel. Bewaar ze in aluminiumfolie tot gebruik om ze goed warm te houden.
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed. Met wraps kun je eindeloos variëren en daarom zijn we er zo gek op. Vul ze met al jouw favoriete ingrediënten of ga op zoek naar wraps recepten koud.
Neem een stuk keukenpapier dat je licht hebt bevochtigd. Leg hierop de uitgedroogde tortilla's en vouw het geheel netjes dicht. Stop het geheel in de magnetron voor 30 seconden. Door de warmte zal er stoom vrijkomen waardoor de wraps weer zacht en flexibel worden.
Zet het vuur ongeveer half hoog en gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag. Je bakt de wraps heel eenvoudig door ze zonder olie of vet in de hete pan te leggen. Na een paar minuten draai je ze om en zie je dat ze ook een mooi kleurtje en een beetje knapperige randjes hebben gekregen. Dat smaakt én oogt een stuk beter!
Tortilla wraps opwarmen in de oven: Verwarm je oven 15 minuten voor op 120°C. Wikkel de tortillawraps vervolgens in aluminiumfolie en verwarm ze 10-15 minuten opnieuw, of tot ze warm genoeg zijn. Deze opwarmtechniek werkt voor stapels tortilla's, maar ook voor een of een paar wraps.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
Hoe lang kun je wraps in de koelkast bewaren? In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar. Houd er rekening mee dat ze na iedere dag een stuk droger worden en bij bereiding kunnen breken.
Burrito. Even oprollen in aluminiumfolie en vervolgens opwarmen op 180 graden in de oven voor een paar minuten.
Hoe lang blijven gevulde wraps goed? Wraps kun je ongeveer zes maanden in de vriezer bewaren. Wraps die in de orininele verpakking zitten, mits niet geopend, kun je bewaren zoals op de verpakking staat aangegeven. Niet verpakte wraps kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.
Er zitten 228 kilocalorieën in 1 groot (70 gram) tortilla. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tortilla'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Maak de wraps bij voorkeur enkele uren tot een dag van tevoren en bewaar ze na het oprollen in de koelkast. Verwijder voor het serveren het plasticfolie en snijd de rol met een scherp mes in schuine plakjes.
Houd je bijvoorbeeld een paar wraps over, doe ze dan terug in de verpakking en doe een plastic zak om de verpakking. Leg een knoop in de zak en leg ze zo in de vriezer. Zin in een wrap? Haal er dan één of meerdere uit de verpakking, even in de magnetron en klaar!
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Zowel warm als koud lekker. Maar je kunt hem ook serveren bij een salade als lunch of lichte maaltijd. Sommige mensen eten zelfs aardappeltortilla op brood (of in brood als vulling, dan heet het bocadillo de tortilla). Het wordt ook als ontbijt gegeten.
Hoe lang burrito opwarmen? Verwarm je oven voor op 225 graden Fahrenheit. Haal je burrito uit de koelkast en wikkel hem voorzichtig in aluminiumfolie. Zet de burrito ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Wraps zijn ideale gerechten: je kunt het als lunch, diner of snack eten, en warm of koud, en ze zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen: je wikkelt ze gewoon in vershoudfolie!
Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.
Je kunt de burrito's meteen eten, maar je kunt het ook in aluminiumfolie rollen en in de koelkast of vriezer bewaren. Nadat de burrito's in de vriezer zijn geweest kun je ze in de koelkast laten ontdooien, verwarm ze voor het eten even in de oven zodat ze lekker warm zijn. Koud eten kan natuurlijk ook.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Bewaar maximaal drie dagen in de koelkast.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Dek de schaal af met een deksel, bord of magnetronfolie. Zo blijft het vocht in de maaltijd en kan de maaltijd goed heet worden. Schep het eten tijdens het verwarmen het eten 1 of 2 keer om. Ook al heb je een draaiplateau in je magnetron, nog steeds is goed roeren tussendoor belangrijk om de hitte te verdelen.
Als je kebab helemaal in folie is gewikkeld, kun je hem het beste in de oven verwarmen. Zet de oven op 300 graden Fahrenheit en laat hem verwarmen. Plaats vervolgens de kebab, nog in de aluminiumfolie, in de oven en laat deze ongeveer 30 minuten opwarmen.