Opwarmen. Oven voorverwarmen 170/180 º C en plaats de saucijzenbroodjes in de oven op een rooster. Verwarm de broodjes voor ca. 6-8 minuten.
Opwarmen: Zet de oven op 150-175 graden en leg het koude saucijzenbroodje er circa 6-8 minuten in. Dan is de korst lekker krokant en de worst (lauw)warm.
De (hete lucht) oven voorverwarmen op 185 oC. Product afbakken gedurende 20-23 minuten op 200 oC. Wij raden u aan de exacte baktijd even zelf uit te proberen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de hartige letter in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Serveer 'm (lauw)warm of afgekoeld. Voor het serveren kun je de saucijzen banketletter nog kort opwarmen in een oven van 150 °C.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Er zitten 249 kilocalorieën in 1 stuk (70 gram) saucijzenbroodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'saucijzenbroodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Braadworsten laten zich perfect bereiden in de Airfryer. Wanneer je gebruik maakt van een scheidingsrekje(hier te koop) kun je naast vlees tegelijkertijd groenten garen. Zo tover je een complete maaltijd uit jouw Airfryer.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Je kunt het brood voorbakken op 150 - 160 graden, gedurende de normale tijd die ervoor staat. Het brood moet gaar worden, maar niet bruin. Vervolgens invriezen en voor gebruik laten ontdooien. Daarna bruin bakken op de normale temperatuur, ergens tussen de 200 en 225 graden (afhankelijk van recept).
In het najaar van 2020 kreeg het saucijzenbroodje van De Vlaam de titel Bekroond met Goud en die krijg je niet zomaar.
Serveer de saucijzenbroodjes met curry of andere dipsaus.
Kun je saucijzenbroodjes invriezen? Je kunt deze gebakken saucijzenbroodjes ook bewaren in de vriezer. Zo blijven ze wel 3 maanden goed. Bak ze na het ontdooien op 180 graden af in de oven.
Bereiding: verwijder de verpakking. Laat de saucijzenbroodjes 60 minuten ontdooien. Oven (185°C): bak de saucijzenbroodjes in 28-32 minuten af in het midden van een voorverwarmde oven.
Saucijzenbroodje € 2,25.
WORSTENBROOD OPWARMEN (LEKKERSTE OPTIE)
Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.
Giet heet water in de braadslede (die op de bodem van de oven staat) en zet de broodjes in het midden van de oven. Bak ze 15-20 minuten op 220 °C(boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt.
Voor het bakken van brood (en andere gerechten met een rijsmiddel) gebruik je bij voorkeur boven- en onderwarmte. Dit is een soort van ongeschreven regel. Bij het bakken met boven- en onderwarmte bak je altijd enkellaags.
In feite kun je alle soorten friet bereiden in je airfryer. De een houdt van dunne Franse frietjes, de ander van de normale patat die je ook bij de snackbar krijgt. En misschien vind jij wel de dikke Vlaamse frieten lekker.
Etenswaren en gerechten die al voorgegaard of anderszins geprepareerd zijn, zoals diepvriesfriet, kroketten en frikandellen, kunt u zonder olie in de Airfryer plaatsen.