Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
Als u een openbare computer gebruikt, slaat u de gegevens op in Google Drive of in een alternatieve opslagruimte waarvan u de enige gebruiker bent.
In het bestand kun je gegevens verwachten zoals je volledige zoekgeschiedenis, alle websites die je ooit hebt bezocht, je bladwijzers, e-mails, contactgegevens van anderen, bestanden van je Google Drive, YouTube-video's die je bekeken hebt, maar ook je volledige agenda (als je Google Calendar gebruikt) en bestanden die ...
Als je een Google-account hebt, heeft Google geen cookies nodig om je computer te herkennen. Het bedrijf houdt bij welke zoekwoorden je gebruikt, welke websites je bezoekt, je locatie en hoeveel zoekopdrachten je uitvoert. Die informatie zorgt volgens Google voor betere zoekresultaten.
Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd. Dat zijn nu nog de voordelen van het bewaren van de browsergeschiedenis.
Google History kan al je bladwijzers en geschiedenis terugzetten, volg daarvoor de volgende stappen: Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Kun je zien of iemand je googled? Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt.
Gmail heeft een bewaarbeleid waarmee berichten minimaal 30 dagen worden bewaard nadat het label ^deleted is toegepast. Dit beleid vervangt alle Vault-bewaarregels die gedurende die 30 dagen verlopen.
Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters. Als je computer, telefoon of tablet kapot is of kwijtraakt, kun je via een ander apparaat nog steeds bij je bestanden. Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer.
De index van Google bevat 40.000.000.000 (40 miljard) webpagina's. Dat is 1600x zoveel als in 2001. Als je alle data uit de Google index op één monitor wilt zien, heb je een monitor nodig van 9 miljoen kilometer breed. Met de opslagcapaciteit van Gmail kan je 1,74 miljard audio cd's vullen.
De blauwe buizen leveren koud water en de rode buizen voeren het warme water terug naar de koeling. Duizenden kilometers aan buizen lopen aan de binnenkant van onze datacenters. Google schildert ze niet alleen in felle kleuren omdat dat leuk is, maar ook om te bepalen welke buis wat is.
"Als onze systemen niet kunnen vaststellen dat de kijker ouder is dan 18 jaar, vragen we hen om een geldig identiteitsbewijs of creditcard", aldus Google. De verificatie is nodig voor het kijken van YouTube-video's met een leeftijdsbeperking.
Als je account is ingesteld op POP op een van je apparaten, zullen je e-mails verdwijnen op de andere apparaten zodra ze zijn geopend. Stel daarom je account in op IMAP om dat te voorkomen. Zo doe je dat: Ga opnieuw naar de Outlook-instellingen, zoals je deed in de vorige stap.
Met de instelling E-mails en chatberichten automatisch verwijderen bepaalt u de opslag van berichten. De instelling geldt voor berichten in de inbox van de gebruiker en gearchiveerde berichten. De instelling geldt ook voor berichten die zijn toegevoegd met de Gmail API.
Het beste antwoord
In deze tool van adwords van google kun je zoekwoorden intikken. En vervolgens wordt er aangegeven hoeveel keer er op die term gezocht is in google. Hier kun je dus zijn hoevaak iemand gegoogled is, maar niet door wie.
Zo weet Google bijna alles: wie je bent, wat je opzoekt, hoe je eruit ziet, wat je bekijkt, hoe je stem klinkt, waar je bent, waar je heengaat, wie je vrienden zijn, hoe je agenda eruit ziet, wanneer je slaapt, hoe gezond je bent, wat je interessant vindt en daardoor vooral: welke advertenties je waarschijnlijk ...
Zolang je niet bent ingelogd, ben je niet zichtbaar. Nog veiliger is de incognitomodus van je webbrowser. In een incognitovenster kun je privé browsen en volgt LinkedIn je dus ook niet. Via Google zoek je iemands naam en LinkedIn-profiel op en in incognitomodus klik je erop om anoniem te kunnen gluren.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Als je de browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je synchronisatie hebt aangezet en bent ingelogd bij Chrome. Je kunt de weergave Trajecten van de geschiedenis ook uitzetten als je dat wilt. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.
De opgeslagen informatie is te vinden onder het 'Instellingen'-menu, waarna onder 'Site-instellingen' via de optie 'Alle sites' de incognito-pagina's die fullscreentoestemming hebben gekregen, zijn terug te vinden.