Zoals hierboven aangegeven is het niet verstandig een hond langer dan 30 minuten op een bot te laten kluiven (meestal korter). Wie toezicht houdt, kan eventuele problemen direct ondervangen.
Begin met één keer per week en haal het bot na 5 minuten weg. Dan ga je naar 2 x per week. Na een tijdje kan je het langer geven 10, 15 of 20 minuten. En als je hond helemaal gewend is kan je 2 x per week een half uur een bot aan je hond geven.
Bullepees is vrij hard en de meeste pups moeten even wennen aan het kauwen op bullepees. Door langdurig te kauwen op de bullepees wordt deze zachter en kan de pup deze goed verwerken. Runderkophuid is een echte traktatie voor de pup waar hij lang op kan kauwen.
Geef liever geen kluiven van gedroogd bot. Als het spijsverteringsstelsel van jouw pup nog niet is volgroeid kan het calcium in het bot namelijk ervoor zorgen dat er diarree of juist verstopping ontstaat. Geef liever een kauwbot gemaakt van gedroogd spiervlees.
Sommige kauwstaven moet je dagelijks aan jouw hond geven en andere kauwstaven zullen juist een week meegaan. Het is daarom goed om rekening te houden met de hoeveel die je inkoopt. Van de ene kauwstaaf hond zal je simpelweg meer stuks nodig hebben dan het andere product, omdat jouw hond het sneller opeet.
Let hierbij goed op welke botten geschikt zijn voor een pup. Vanaf 3 maanden is een bot van geperste buffelhuid prima. Het is verstandig deze kluiven niet te klein te kopen; met grotere kluiven doen ze langer en u voorkomt dat ze zich verslikken.
kauwstaaf puppy 100% runderhuid
Deze kauwstaafjes van 100% runderhuid vallen erg in de smaak bij onze puppy's. De 100% runderhuid kauwstaafjes zijn vetarm, knapperig en zorgen voor een goede mondhygiëne op een natuurlijke wijze.
Je kunt gewoon vlees nemen, zoals kip of rund, maar levertjes en hartjes zijn vaak betaalbaarder en zeker zo geliefd. Veel honden zijn ook gek op ei, als je dit opklopt en als een omelet bakt kun je er mooie beloningen van maken.
Als je puppy 2 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (2) 0,75= 353 kilocalorieën per dag nodig. Als je puppy 5 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (5) 0,75= 702 kilocalorieën per dag nodig. Als jouw puppy 10 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (10) 0,75= 1180 kilocalorieën per dag nodig.
Het wisselen van tanden gaat gepaard met pijn en ongemak wat ervoor zorgt dat de bijt- en kauwbehoefte van je puppy juist zal toenemen. Ook hebben puppy's geen handjes om mee te voelen, maar willen ze wel de nieuwe wereld waarin ze leven ontdekken. Dit doen ze veel met de bek door te happen, kauwen en bijten.
Je puppy bijten afleren begint met het goed aangeven van je grenzen. Als je pup jou of iemand anders gaat bijten, loop dan weg en geef hem verder geen aandacht. Mocht hij je hard bijten, dan kan je hoog “Au!” roepen, het doet nou eenmaal pijn, en loop vervolgens weg.
Op de vraag of appel giftig is voor honden, kunnen we een kort antwoord geven: Nee, appel is niet giftig voor honden! Jouw hond of puppy kan dus prima een schijfje of een stukje appel eten. Dit kan hij of zij veilig doen en hij/zij zal er (zeer waarschijnlijk) net zo van genieten als dat wij dat doen.
Omdat de voeding zich uitstrekt tot drie tot vier maaltijden per dag, verdeel je de totale hoeveelheid in vier identieke porties. Dat betekent dat als de juiste hoeveelheid voer voor jouw puppy 400 gram per dag is, je 100 gram puppyvoer per maaltijd geeft.
Een goede richtlijn is de zogenaamde 10% regel die ook vaak wordt aangehouden voor oudere honden. Hierbij geldt dat 10% van de voeding die je de pup of hond geeft, mag bestaan uit snoepjes. Krijgt je pup dus 150 gram hoofdvoeding, dan mag je hem zo'n 15 gram snoepjes geven per dag.
Maar, we raden wel aan om altijd bij hem in de buurt te blijven als hij er eentje op eet. Het zou altijd kunnen dat je trouwe vriend zich verslikt. Als laatste nog een kleine nota: Zoals bij alle hondensnacks, laat je hond genieten, maar met mate. Geef hem geen 5 varkensoren per dag.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen.
Je kan er tijdens de eerste nacht en dag dus op rekenen dat je pup heel veel slaapt. Volwassen honden slapen zo'n 15 uur per dag. Puppy's hebben zo'n 18 uur slaap per 24 uur nodig.
De meeste puppy's kunnen in de leeftijd van 8-12 weken de nacht doorslapen. Het komt echter ook voor dat dit pas later kan.
Na deze eerste maand kun je bijvoeren met puppyvoeding uit blik of met natvoer met een hoog eiwit- en vetgehalte. Zorg dat de puppy's in deze fase zo'n 5 tot 6 keer per dag eten. Natvoer heeft de voorkeur, omdat dit wat zachter is voor de tere tandjes.
Een aai, een knuffel of een lief woord geeft je pup een fijn gevoel. Dit zijn dus goede (calorie-arme) beloningen waarvoor hij graag zijn best doet tijdens een training. Wissel hondenkoekjes of brokjes regelmatig af met een liefkozing als beloning. Zo versterk je meteen de band met je pup.
Bij dagelijks gebruik helpt DentaStix de vorming van tandplak tot 80% te verminderen. Voor jonge en kleine honden: 1 stick per dag. Deze kauwsnack is niet geschikt voor puppy s jonger dan 4 maanden. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.
De tijd tussen eten en de ontlasting van de hond verschilt per keer en verschilt per hond. De gemiddelde duur van de spijsvertering van de hond van A tot Z kan 12 tot ongeveer 24 uur duren, dus een tot twee keer per dag ontlasting is normaal.
Waar een mens over het algemeen aan een stuk door slaapt, ligt dit voor jouw hond toch wat anders. Volwassen honden slapen ongeveer 12 tot 14 uur per dag. Senior honden hebben vaak wat meer slaap nodig, zij slapen meestal 16 tot 18 uur. Pups hebben zelfs 18 tot 20 uur slaap nodig om goed uitgerust te zijn.