Het is verboden om een voertuig op de weg te parkeren dat, met inbegrip van de lading:meer dan 6 meter lang is;meer dan 2,4 meter hoog is.
Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren, anders dan op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen weg of plaats.
Moet je met een grotere werkbus werkzaamheden uitvoeren? Dan mag je deze wel aan de openbare weg parkeren maar alleen als de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.
Je mag zoveel auto's in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.
Binnen de bebouwde kom mogen (vracht)auto's, trekkers en aanhangwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 7,5 ton niet langer dan 8 uur na elkaar op de openbare weg parkeren (behalve waar er een verkeersbord E9a, E9c is aangebracht).
een bedrijfsbus mag op een parkeerplaats geparkeerd staan. de apv geld voor kampers en caravans deze mogen niet langer dan drie dagen achter een staan. helaas kan je niets aan een berijfsbus doen. deze is meestal overdag naar zijn werk en 's avonds thuis. mits hij hinderlijk en of fout geparkeerd staat.
Het is verboden op de openbare weg motorvoertuigen die niet meer kunnen rijden en aanhangwagens langer dan vierentwintig uur na elkaar te laten parkeren.
Je mag zoveel auto's in de straat parkeren als je zelf wil. Zolang de auto verzekerd is en aan zijn belastingverplichtingen voldoet, is er geen wet die het verbied om meerdere auto's in een straat te zetten.
Eigen oprit of eigen parkeerplaats
Het maximale aantal van 3 dagen is er met een reden. Als een camper of caravan langer geparkeerd staat, zou er een gebrek aan parkeerplaatsen kunnen ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat het uitzicht op de openbare weg beperkt wordt.
Als u ziet dat iemand onterecht op zo'n plek parkeert, kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.
De hoogte van een bedrijfsauto, oplegger of aanhangwagen mag niet meer zijn dan 4,00 meter.
Grote bus afmetingen
De lengte van deze grote bussen zit tussen de 496 cm en 739 cm en de hoogte tussen de 225 cm en 282 cm.
Een parkeernorm is een getal dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen voor een functie nodig zijn bij een bepaalde eenheid: voor woningen bijvoorbeeld kan een norm 1,7 parkeerplaats per woning zijn.
De wet heeft hiervoor de volgende definitie opgenomen: Een personenauto is een motorrijtuig op drie of meer wielen, met uitzondering van: autobussen en bestelauto's. motorrijtuigen die niet zijn ingericht voor het vervoer van personen, met een toegestane maximum massa van meer dan 3500 kg (vrachtauto's).
Een bedrijfsauto is een voertuig dat is ontworpen voor het vervoer van goederen en op naam staat van een bedrijf. Het gaat hierbij dus niet om een personenauto.
Een bedrijf betaalt bij aanschaf geen BPM en vordert de BTW terug, een particulier niet. Die betaalt wel BPM en BTW bij aanschaf. Voor een particulier is een bestelauto dus duurder in aanschaf dan voor een bedrijf. Net als bij personenwagens is er ook in het uitgebreide aanbod van bedrijfswagens veel keus.
Wie permanent in een camper wil wonen, moet wel voldoen aan de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP), waarin staat dat het verplicht is een adres op te geven bij de gemeente. Dat kan het woonadres zijn, maar wie zo'n adres niet heeft, kan ook een briefadres opgeven, een zogenaamd postadres.
Op welke afstand? In het verkeersreglement staat niets over de afstand. In principe mag je dus tot helemaal tegen de garage parkeren. Maar wanneer duidelijk is dat je het in- en uitrijden daardoor zal hinderen (b.v. in een smalle straat, of omdat de inrij zeer smal is), dan kan je maar beter enige afstand houden.
Tussen de parkeervakken worden vaak plantvakken vrijgehouden voor bomen of lantaarnpalen. Het aantal parkeerplaatsen kan men vlot berekenen door de te benutten straatlengte te delen door 5,5m maal 2 (tweezijdig. In principe kan voor iedere woning (gemiddeld 5.70m) één auto worden geparkeerd.
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zélf een autoverzekering moeten afsluiten.
Over het algemeen is het voordeliger om (vrijwel) nieuwe auto's op de zaak te zetten. Rijdt u veel privé, dan is op de zaak zetten eveneens vaak voordeliger. Een elektrische auto is door de lage bijtelling vaak voordeliger om op de zaak te zetten.
8 uur binnen de bebouwde kom:
Binnen de bebouwde kom is het verboden op de openbare weg auto's, slepen en aanhangwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 7,5 ton langer dan acht uur na elkaar te laten parkeren. Dit verbod geldt niet op de plaatsen waar het verkeersbord E9a, E9c of E9d is aangebracht.
Die parkeerplaats is openbaar omdat deze gedurende minimaal tien achtereenvolgende jaren voor eenieder toegankelijk is geweest en door de gemeente is onderhouden. De parkeerplaats is een 'weg' in de zin van de Wegenwet. Ook een (verharde) berm valt onder het begrip 'weg'.
Bedrijfswagens (voornamelijk bestelbussen) van langer dan 6 meter en hoger dan 2.40 meter mogen niet meer tussen 18u en 7u in woonwijken staan. Doe je dit wel loop je kans hiervoor een boete te krijgen van € 90,00.