een bedrijfsbus mag op een parkeerplaats geparkeerd staan. de apv geld voor kampers en caravans deze mogen niet langer dan drie dagen achter een staan. helaas kan je niets aan een berijfsbus doen. deze is meestal overdag naar zijn werk en 's avonds thuis. mits hij hinderlijk en of fout geparkeerd staat.
Bedrijfswagens (voornamelijk bestelbussen) van langer dan 6 meter en hoger dan 2.40 meter mogen niet meer tussen 18u en 7u in woonwijken staan. Doe je dit wel loop je kans hiervoor een boete te krijgen van € 90,00.
Moet je met een grotere werkbus werkzaamheden uitvoeren? Dan mag je deze wel aan de openbare weg parkeren maar alleen als de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.
Je mag zoveel auto's in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.
De kleinere variant wordt vaak bestelauto of bestelwagen genoemd, vanwege de basis die is gebaseerd op een personenauto. Binnen de categorie 'kleine bus' zijn er ook weer verschillende L/H-combinaties. De lengte van deze bussen zit doorgaans tussen de 390 – 450 cm en de hoogte tussen de 110 cm en 130 cm.
Breedte 1.8 meter. Hoogte 1,4 meter. Lengte 2.5 meter.
8 uur binnen de bebouwde kom:
Binnen de bebouwde kom is het verboden op de openbare weg auto's, slepen en aanhangwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 7,5 ton langer dan acht uur na elkaar te laten parkeren. Dit verbod geldt niet op de plaatsen waar het verkeersbord E9a, E9c of E9d is aangebracht.
Je mag zoveel auto's in de straat parkeren als je zelf wil. Zolang de auto verzekerd is en aan zijn belastingverplichtingen voldoet, is er geen wet die het verbied om meerdere auto's in een straat te zetten.
Als u ziet dat iemand onterecht op zo'n plek parkeert, kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.
De hoogte van een bedrijfsauto, oplegger of aanhangwagen mag niet meer zijn dan 4,00 meter.
Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren, anders dan op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen weg of plaats.
Binnen de bebouwde kom mogen (vracht)auto's, trekkers en aanhangwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 7,5 ton niet langer dan 8 uur na elkaar op de openbare weg parkeren (behalve waar er een verkeersbord E9a, E9c is aangebracht).
Eigen oprit of eigen parkeerplaats
Het maximale aantal van 3 dagen is er met een reden. Als een camper of caravan langer geparkeerd staat, zou er een gebrek aan parkeerplaatsen kunnen ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat het uitzicht op de openbare weg beperkt wordt.
Een parkeernorm is een getal dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen voor een functie nodig zijn bij een bepaalde eenheid: voor woningen bijvoorbeeld kan een norm 1,7 parkeerplaats per woning zijn.
Er zijn wel degelijk regels verbonden aan het parkeren van een caravan voor de deur. Deze regels verschillen per gemeente. De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter.
Heb je een eenmanszaak? Dan kun je de auto alleen op jouw eigen persoonlijke naam laten registreren. Bij andere rechtsvormen kun je het kenteken op naam van je bedrijf laten zetten. Meer informatie vind je bij de RDW.
Over het algemeen is het voordeliger om (vrijwel) nieuwe auto's op de zaak te zetten. Rijdt u veel privé, dan is op de zaak zetten eveneens vaak voordeliger. Een elektrische auto is door de lage bijtelling vaak voordeliger om op de zaak te zetten.
U kunt een tweede auto ook op de zaak zetten als u deze minstens 10% zakelijk gebruikt. Alle kosten zijn aftrekbaar, minus de bijtelling voor privégebruik. Een alternatief is een volledig elektrische auto met een bijtelling van 4%.
Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Raadpleeg de APV van de gemeente, want daarin staan wellicht een aantal regels. In sommige gemeenten is er een totaalverbod voor lange caravans, maar in de meeste gemeenten geldt dat ze maximaal drie dagen op de openbare weg mogen worden geplaatst.
Wanneer is er sprake van gevaar of hinder bij parkeren? Een voertuig zodanig op de weg laten staan dat gevaar of hinder wordt of kan worden veroorzaakt of verkeer in gevaar wordt gebracht of kan worden gebracht. Daarbij kan het gaan om gevaar voor personen en goederen.
De passagiers- en laadruimte moeten hier volledig van elkaar zijn afgesloten. Dit betekent dat deze twee ruimten over de volledige breedte en hoogte van elkaar gescheiden moeten zijn door een niet afneembare, ononderbroken scheidingswand uit een hard materiaal.
Let op: een bus met dubbele cabine moet wél aan een aantal harde eisen voldoen om als grijs kenteken geregistreerd te worden. Denk hierbij aan het beschikken over: een gesloten laadruimte of open laadbak. maximaal één extra rij zitplaatsen.
Met een inwendige breedte van bijna twee meter (van zijraam tot zijraam) is de Ducato-cabine – en dus ook de Peugeot-cabine – de breedste van het geteste achttal.