Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Hoe vaak je je gelnagels bij moet laten werken, hangt af van hoe hard jouw nagels groeien, maar meestal is het nodig om elke drie tot vijf weken een bezoekje aan het nagelsalon te brengen!
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit dan acrylnagels en zijn makkelijker 'in gebruik' omdat ze beter meebuigen met je eigen nagels. Bovendien komen er bij het zetten van acrylnagels meer heftige, chemische geuren vrij, waardoor veel nagelstylisten liever werken met gel.
Bij verlenging van de gelnagels worden de nagels verlengd met tips of sjablonen. De gel wordt dan alleen aangebracht op de natuurlijke nagel en de tips waardoor je mooie sterke nagels krijgt. Standaard wordt de nagels aan het uitende vlak afgewerkt of met een natuurlijke ronding.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
Tips voor nagelverzorging om de coronatijd te doorstaan
Verder kun je zo de gel laten uitgroeien en verwijderen bij het steeds weer inkorten van de nagels. Wanneer de gel helemaal is uitgegroeid kun je de natuurlijke nagels vijlen met een glazen vijl, omdat je ze hiermee niet beschadigt.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Nu zijn je gelnagels klaar! Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Gelnagels hebben de natuurlijkste uitstraling en er komen minder chemische middelen bij aan te pas. Acrylnagels zijn een stuk steviger en zijn makkelijker te zetten.
Kunstnagels zijn geschikt voor meiden vanaf 16 jaar. Onder deze leeftijd zijn kunstnagels niet aan te raden. De natuurlijke nagels zijn nog in de groei en bevatten een vet laagje waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten van de natuurlijke nagels.
Dit varieert tussen 1 en 2 uur. Op de eigen nagel zal dit 1 uur in beslag nemen (misschien iets meer indien speciale nail art gewenst). Gelnagels verlengd met tips nemen 1,5u tot 2u in beslag (al naar gelang de nail art die er bij komt kijken).
Met gelnagels is het mogelijk om de eigen nagel langer te maken dan dat hij is. Ideaal als je van jezelf korte nagels hebt. De gel is er in verschillende kleuren maar ook in een transparante kleurloze gel.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Ga vooral niet knippen, want dan is de kans groot dat je nagels zullen barsten. Gebruik ook geen metalen vijl. Deze zijn niet echt geschikt om een kunstnagel te vijlen én er ontstaat veel sneller hittevorming bij het vijlen. Een kartonnen vijl is dus de methode.