Een kerstkrans kan heel de winter goed blijven als je hem buiten ophangt. Dat geldt ook voor stukken. Heb je in de drukke periode voor kerst geen tijd om kerststukken te maken? Je kunt ze prima een paar weken eerder maken en buiten bewaren (wel vorstvrij).
Indien u een krans aan de buitendeur hangt zult u zien dat deze vaak wel zo'n 3 maanden mooi blijft. 3. Wat goed werkt is als u de krans dagelijks met wat water uit een sproeifles besprenkelt. Dit kan veelal ook als de krans gedecoreerd is.
Wanneer droog en koel bewaard blijft is de houdbaarheid 7-8 weken. De RB Banketstaaf is stevig verpakt in een doorzichtige zogeheten transparante flowpack.
Maar mocht je ondanks de vermoede pogingen om zoveel mogelijk van de kerststol te snoepen toch nog met restanten overblijven na de feestdagen, hoef je de stol niet weg te gooien. Je kunt het geopend en aangesneden namelijk tot wel twee weken bewaren. In de vriezer blijft het zelfs wel een maand na aansnijden goed.
Door de unieke samenstelling, de hygiënische verwerking en het grote aandeel van krenten en rozijnen zijn onze Weihnachtsstollen zeker 3 weken houdbaar en lekker. Het is ook mogelijk ze langere tijd in de diepvries te bewaren.
Bewaaradvies. Houdbaarheid: ca. 4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Je kunt zelfgebakken kerststol heel prima vooruit maken en invriezen. Doe dat dan voordat je ze bestrooit met poedersuiker en nadat ze helemaal zijn afgekoeld. Haal ze dan met Kerst tijdig uit de vriezer, laat op kamertemperatuur ontdooien en piep ze heel kort (een minuut of 5) op, in een voorverwarmde oven (100C).
Amandelspijs blijft, mits koel, droog en donker bewaard, zeker 2-3 maanden goed en ingevroren nog langer.
Heb je amandelspijs over? Dan kun je amandelspijs invriezen. Verpak het luchtdicht. In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.
Wanneer je de banketstaaf in een vel aluminiumfolie rolt kun je hem zeker enkele dagen in de koelkast bewaren. Krik hem vervolgens gewoon nog iets op in de oven.
De meeste taarten of gebakjes kan je 2 tot 3 dagen bewaren mits ze goed gekoeld zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Slagroom gebak is het lekkerst als je dit binnen 2 dagen gegeten hebt, Bij schuim gebak kan het de 3e dag nog heel goed. Bij slagroom gebak is het niet aan te raden om het in te vriezen.
Je kunt een banketstaaf prima ingepakt in folie invriezen. Verwarm voor het serveren nog 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Tip: echte bloemen in een kerststuk blijven vaak maar 1 week goed. Gebruik daarom bijvoorbeeld waxroosjes en/of foamroosjes en droogbloemen, deze blijven wel heel lang goed.
Als basis gebruik je vaak de takken van Coniferen, Hedera en Nobilis. De rode bessen van de Hulst en Skimmia geven kleur aan het geheel, net als het rode blad van Leucothoe, dat uitzonderlijk lang goed blijft in huis.
Meest geschikte groen
Chantana: ”De distel, het veldbloemeffect ervan maakt elke krans specialer, die moet er gewoon in. Hij droogt ook mooi in. En de judaspenning vanwege zijn prachtige glas.” Bineke: ”Ik ga voor de spar, voor een echt winters gevoel. Door de geur is het alsof je in het bos loopt.
Amandelproduct is (bakt) te vast. De spijs te stijf aangehouden voor de verwerking. Voeg eventueel meer ei(dooier) toe om de spijs af te slappen. In geval bij Weespermoppen kan het zijn dat de bakplaat niet vet genoeg was.
Bewaartip voor dit product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt.
Amandelspijs en marsepein krijgen hun specifieke smaak door toevoeging van een klein deel bittere amandel. Helaas bevat de bittere amandel het giftige blauwzuur en is deze niet rauw te eten.
Krentenbrood kun je gerust 5-7 dagen bewaren in de keukenkast of zelfs een maand in de vriezer. Je kunt brood beter niet in de koelkast bewaren, omdat de moleculen dan van structuur veranderen. Wij adviseren daarom om brood altijd óf in de keukenkast te bewaren óf in de vriezer.
Rozijnenbrood invriezen is een goed idee om dit heerlijke brood langer houdbaar te maken. Een perfect idee zelfs, want dit brood is het brood dat het meest geschikt is om in te vriezen. Na het ontdooien is de smaak en de geur van de rozijnen, en dat is ook van toepassing bij krenten, nog beter door het brood getrokken.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
Als de rozijnen nog in de ongeopende verpakking zitten, en meestal is dat een plastic verpakking, kunnen de rozijnen nog 6 tot 9 maanden bewaard worden. Als ze al wat langer liggen, kijk dan voor de zekerheid op de datum op de verpakking.