Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak. Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen.
Volledig afgekoelde appelflappen kun je ook invriezen. Bak de bevroren appelflappen in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 10 minuten.
Hoelang kun je appelbeignets bewaren? Laat de appelbeignets goed afkoelen en stop ze vervolgens in een luchtdichte bak. Hou ze buiten de koelkast en je kunt de appelbeignets ongeveer 2 dagen bewaren. Vers zijn de appelbeignets natuurlijk het lekkerst!
Antwoord: Het kan wel, maar de appelbeignets worden erg zacht.
Als het al ingevroren geweest is, zal dat dus al gebeurd zijn. Wij kopen wel eens diepvries-tompoucen, van de bakker is uiteraard lekkerder, maar als je gewoon wat lekkers wilt en het niet aan gasten wilt serveren... ik zou het doen.
Geniet jij meer van appelbeignets? Ook deze kan je prima opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 10 minuten in een vuurvaste schaal en ze zijn weer heerlijk warm.
Er zijn twee mogelijkheden om oliebollen te bewaren: in een afgesloten bak of zak of in de vriezer. Wil je je oliebollen maar een paar dagen bewaren, zorg dan dat je ze luchtdicht verpakt. Dat kan bijvoorbeeld in een afgesloten zakje. Leg je oliebollen niet in de koelkast, maar eerder in de broodtrommel.
Welke appels gebruik je voor een appelbeignet? Omdat de appels van de beignets gefrituurd worden op hoge temperaturen, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige appel met een aangenaam zuurtje. De Granny Smith is hiervoor uitermate geschikt.
In de koelkast blijft taart zo'n 2 – 3 dagen goed. Zorg er wel voor dat je hem goed afdekt onder een taartstolp of in een taartdoos, zodat de geurtjes van ander eten in je koelkast niet in de taart trekken. Ook invriezen kan heel goed bij taart. Doe de taart in de taartdoos en verpak die in een plastic zak.
Bewaar ze dan in een schaal afgedekt met aluminiumfolie of luchtdichte doos in de koelkast. Op deze manier blijven de hapjes 3 tot 4 dagen goed.
Hoe bewaar je bladerdeeg baksels? Gebak met bladerdeeg kun je heel goed bewaren. Afhankelijk van de vulling doe je dat op kamertemperatuur of in de koelkast. Zorg ervoor dat het baksel luchtdicht verpakt is, een plastic bak(je) of zak.
Appelflap is de benaming voor een soort gebakje. De appelflap is gemaakt van bladerdeeg, is driehoekig van vorm en gevuld met een mengsel van appelblokjes en kaneel, eventueel aangevuld met amandelspijs, krenten en/of rozijnen. Tijdens of direct na het bakken wordt kristalsuiker over de appelflap gestrooid.
Bij het bakken van grote plakken korstdeeg kan de stoom die ontstaat gedurende het bakproces niet goed ontsnappen. Het prikken van gaten in het deeg, door middel van vork of korstprikker, zorgt ervoor dat de opgebouwde stoom kan ontsnappen en het product minder wild werkt tijdens het bakken.
Het lekkerst is om de appelbeignets gelijk na het bakken te eten. Lukt dat niet, dan kun je het beste de appelbeignets helemaal laten afkoelen en daarna luchtdicht verpakken. Je kunt de appelbeignets bewaren in een afgesloten plastic zak of bak buiten de koelkast.
Verwerk bladerdeeg altijd licht ontdooid. Als het te lang op de werkbank blijft liggen dan wordt het slap. Ook droogt het uit, wat een negatief effect heeft op de bladerende werking en het eindresultaat.
De Gala is de zoetste appel die er maar is. Het vruchtvlees is stevig en lekker sappig, de smaak is dus intens zoet.
Tuurlijk, wat de 'lekkerste' appel is, hangt af van je eigen voorkeuren en het appelras dat je kiest. Al is er wel een duidelijke publiekslieveling: de Elstar. “Als je 100 mensen verschillende appels laat eten dan vinden 35 de Elstar het lekkerste,” vertelt Wil Sturkenboom van de Fruittuin van West in Amsterdam.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
Als je oliebollen (met krenten) in de koelkast doet, kun je ze 2 dagen bewaren. Je hoeft ze dus niet allemaal op vandaag (of gisteren) opgegeten te hebben. Langer bewaren? Doe ze in de vriezer, dan blijven ze tot wel 3 maanden goed.
Houdbaarheid oliebollen
Bij kamertemperatuur, en luchtdicht verpakt, kun je oliebollen nog zo'n twee tot drie dagen bewaren. Zou je de lekkernij niet luchtdicht verpakken, kunnen de oliebollen al na twee dagen beginnen de bederven, en worden ze natuurlijk een stuk droger.
Oliebollen opwarmen
Opwarmen kan het beste in de oven, want dan krijgt de bol zijn krokante jasje weer terug. Doe de bollen 5 minuten in een voorverwarmde oven op 145 graden en ze zijn weer zo goed als nieuw. In de magnetron opwarmen in de magnetron kan ook, maar de kans is dan wel klein dat de buitenkant krokant is.
Opwarm advies: Oven: voorverwarmen op 200 graden, circa 6 minuten opwarmen. Airfryer : voorverwarmen op 200 graden, circa 4 minuten opwarmen. Magnetron: niet doen!
Het is belangrijk dat de olie goed op temperatuur is en blijft. Zo voorkom je dat je te vette oliebollen krijgt. Houd voor de olie een temperatuur van 180 °C aan. Met een lagere temperatuur worden de oliebollen vettig en minder bruin van kleur.
Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd gerecht.