Nestlé PyjamaPapje kan ongeopend op kamertemperatuur worden bewaard. Na opening in de koelkast bewaren (maximaal 24 uur).
'Een hele bekende is bijvoorbeeld het Pyjamapapje. Dat is een product dat veel ouders kopen omdat ze denken dat het een gezonde toevoeging is voor het eetpatroon van de baby. Maar als je gaat lezen, karamel room suiker, allemaal ingrediënten die niet goed zijn.
Je kunt Nestlé PyjamaPapje klaarmaken in een flesje of in een bordje. Tenzij anders geadviseerd door een arts of het consultatiebureau, kun je 1 of 2 keer per dag een papje geven.
Speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 6 maanden. NESTLÉ PyjamaPapje® Multifruit is een lekker gebruiksklaar flessenpapje met vitamine D. Het kan gegeven worden als variatie op een fles melk of een bordje pap.
Bereidingswijze: Voor gebruik het pakje goed schudden. Scheur of knip het pakje aan de bovenkant open. Schenk het papje in een fles of drinkbeker. Het papje in een fles of drinkbeker, in een flessenwarmer of in de magnetron, gedurende 45 seconden op 500 watt opwarmen.
NESTLÉ PyjamaPapje® Biscuit is een lekker gebruiksklaar flessenpapje met vitamine D. Het kan gegeven worden als variatie op een fles melk of een bordje pap. Lekker voor het slapen gaan.
Het advies is om maximaal 2 papflessen per dag te geven (dus 20 gram).
Voor 's avonds is een melk-granenpap het traditionele gerecht. De melk in deze pap levert licht verteerbaar en goed opneembaar eiwit, terwijl de zachte graanvlokken energie leveren. De volwaardige granen zorgen er bovendien voor dat het lichaam voor langere tijd over deze energie kan beschikken.
Vanaf 6 maanden kan je bijvoorbeeld 'fijne granen' geven. Er zijn verschillende merken die deze soort pap aanbieden. Ook speltpap, haverpap of oerpap zijn op deze leeftijd geschikt voor je baby. Bij 8 maanden kan je overstappen op ontbijtpap of volkoren granenpap.
Je mag ervanuit gaan dat een gezonde baby uit zichzelf wakker wordt bij honger. Volgens de richtlijn van de Nederlandse Verenging voor Kindergeneeskunde mag er bij gezonde, op tijd geboren baby's maximaal 6 uur tussen twee voedingen zitten.
Tijdens de eerste 14 dagen (of zolang het gewicht minder dan 2500 g is) heeft je baby minimaal 8 voedingen per 24 uur nodig en mag er maximaal 3 uur tussen twee voedingen liggen.Zolang het gewicht tussen 2500 en 3000 g ligt: minimaal 7 voedingen per 24 uur, maximaal 6 uur tussen twee voedingen.
Je kunt beter niet te vroeg met pap beginnen (in elk geval niet voor 4 maanden). Het spijsverteringsstelsel van je baby kan de vezels in de pap nog niet goed verteren. Is je baby wat ouder, dan kun je langzaam wat pap proberen van granen, zoals tarwe of, havermout. Bouw de hoeveelheid vezel geleidelijk op.
Baby's hebben veel slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Hun lichaam groeit tijdens het slapen. Voorspelbaarheid en structuur helpen bij het slapen.
Ligt je baby nog te slapen terwijl het tijd is voor een voeding? Neem dan de tijd om rustig je baby wakker maken. Zo kun je eerst zachte geluidjes maken en over zijn gezicht wrijven.Ook zijn sokken uittrekken kan ervoor zorgen dat hij wakker wordt.
Rijstebloem is een fijn begin voor een kindje van 4 maanden** als eerste stap naar vaste voeding. Rijstebloempap wordt gemaakt met behulp van de melk waaraan het kindje al gewend is. Aan die bekende smaak wordt een nieuwe smaak toegevoegd.
Gezonde keuzes zijn speltpap van volkoren speltmeel, pap van boekweitvlokken, pap van quinoa(vlokken), teff, rogge of gierst. In de natuurvoedingswinkel zijn verrassend veel granen te koop. Let er wel op dat je de volkoren varianten kiest.
Papfles. Is je baby al vier maanden of ouder? Maak dan van de 19.00 uur-fles een papfles. Voordat je baby vier maanden is, kun je beter nog geen pap gebruiken, de darmflora is dan nog niet goed ontwikkeld.
De Dr.Brown's Speen Y-cut/ Fase 4 kan je gebruiken als je je kindje wat dikkere voeding wilt geven. Deze speen is geschikt voor baby's van ongeveer 9 maanden of voor het geven van een papfles.
Hoeveel fruit mag een baby van bijv.
Je baby mag tussen de vier en zes maanden beginnen met (oefen)fruithapjes. Hoeveel fruit je baby mag ligt aan de ontwikkeling. Begin met zo'n 50 gram per dag en kijk hoe veel je baby op kan. Stop ook als je baby aangeeft niet meer te willen eten, bouw het rustig op.
Uw baby heeft per dag 150ml voeding nodig per kg lichaamsgewicht. Dus bijvoorbeeld: een baby weegt 3.5 kg. Dan heeft hij nodig 3,5 x 150ml = 525 ml per dag. Verdeeld over zes voedingen is dat dan ± 90 ml.
Als je kind op jonge leeftijd went aan suiker, zal hij er later ook meer behoefte aan hebben.Het gevolg hiervan is een grotere kans op gewichtsproblemen of tandbederf. Als je het geven van zoetigheid zo lang mogelijk uitstelt, krijgt je kind de kans om een voorkeur voor andere smaken te ontwikkelen.
Omdat rijstebloem maar weinig vezels bevat is het licht verteerbaar. En dat maakt het ideaal wanneer je begint met bijvoeding voor je baby. Het advies van het Voedingscentrum is om pas met bijvoeding te beginnen wanneer je baby 4 maanden oud is.
Welke pap is geschikt voor baby's
Vanaf de leeftijd van acht maanden kun je je baby ontbijtpap of volkoren granenpap geven. Let op: havermout, Bambix en Brinta zijn zwaar voor je baby om te verteren en kun je dus het beste pas na twaalf maanden geven. Tip: in de winkel liggen veel verschillende soorten pap.