Wachtwoorden moeten tussen de 8 en 63 tekens lang zijn. Geen spaties. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk een spatie vóór of achter de netwerknaam of het wachtwoord typt.
Elk wachtwoord dat dus bestaat uit zo'n 12 tekens en minimaal één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één leesteken bestaat is dus best wel veilig! Dit zie je dan ook erg vaak als 'eis' bij het maken van een wachtwoord voor een website.
Het wifi wachtwoord is het wachtwoord dat uw draadloze netwerk beveiligd. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen zonder uw toestemming gebruik kan maken van uw draadloze netwerk. Alleen mensen die het wachtwoord van uw netwerk weten kunnen toegang verkrijgen.
Selecteer hiervoor de Startknop en selecteer vervolgens Instellingen > Netwerk & internet > Eigenschappen > Wi-Fi beveiligingssleutel weergeven.
Tik in de Instellingen-app op 'Wifi'. Zoek het wifinetwerk waarmee je momenteel bent verbonden. Tik op het veld 'Wachtwoord'. Gebruik je toegangscode, Face ID of Touch ID om te ontgrendelen en het wachtwoord weer te geven.
Je modem is standaard beveiligd met een sterk en ingewikkeld wachtwoord (WPA2/WPA3) en is te vinden op een sticker op het modem.
Ga naar Instellingen > Wifi > Tik op het Info-icoontje achter je Wifinetwerk > Tik op het veld Wachtwoord > Het wachtwoord komt tevoorschijn en je kan het ook kopiëren en delen.
Bij eigenlijk elke router is het mogelijk om je wifi-wachtwoord te wijzigen. Het is dan nodig om in te loggen op je router en het wachtwoord aan te passen. Elk merk router heeft weer een andere manier van inloggen en instellen.
Een SSID-code bestaat uit maximaal 32 karakters. Er is geen beperking voor het minimaal aantal karakters, dus een SSID kan lang of kort zijn. Meestal maken internetproviders standaard SSID's aan door de naam van hun bedrijf te combineren met willekeurige cijfers of letters.
Iemand die toegang heeft tot je wifi-wachtwoord, kan bepaalde gegevens inzien, en bijvoorbeeld de instellingen van je router bekijken en aanpassen. Als je je wifi-wachtwoord hetzelfde is als je wachtwoord voor andere diensten, kunnen mensen daar ook op inloggen.
Gebruik kleine letters en hoofdletters door elkaar (voorbeeld: doFxwYSvMXapPcLV).Plaats cijfers tussen de letters (voorbeeld: 6doF5xwYS9vMX2ap). Controleer of je wachtwoord lang genoeg is. Wij raden minimaal tien tekens aan, maar meer is beter.
Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
Voor een wachtwoord dat uit 8 kleine letters bestaat, zijn er 217 miljard combinaties. Daar hoort namelijk de volgende rekensom bij: 26 + 26² + 26³ + 26 ⁴ + 26⁵ + 26⁶ + 26⁷ + 26⁸ = 217 miljard. Voeg je ook hoofdletters en 10 cijfers aan een wachtwoord toe (totaal 62 tekens) kom je op 222 biljoen mogelijkheden.
Zoek op uw router naar het productlabel. Dit bevindt zich meestal aan de onderkant of zijkant. Zoek het wachtwoord onder of naast de naam van het draadloze netwerk of SSID.
Netwerknaam (SSID)
De wifinetwerknaam of SSID (Service Set Identifier) is de naam die je netwerk gebruikt om zijn aanwezigheid kenbaar te maken aan andere apparaten. Het is ook de naam die gebruikers in de buurt zien in de lijst met beschikbare netwerken op hun apparaat.
Klik op het tabblad Netwerk of Netwerken en klik vervolgens op Wi-Fi Direct > Setup of Wi-Fi Direct Setup om de Naam en het wachtwoord van Wi-Fi Direct weer te geven. De meeste printers zonder bedieningspaneel met aanraakscherm: Druk op de knop Informatie om een rapport met de naam en het wachtwoord af te drukken.
Je wifi wachtwoord staat vermeld op een sticker op de modem. Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic. Je wifi wachtwoord staat vermeld op een sticker op de modem.
WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.
WPA, een modernere encryptietechniek (redelijk veilig).WPA2, een nog geavanceerdere encryptietechniek (veilig). Update wel al je wifi-apparaten, vanwege slecht beveiligde wifinetwerken. WPA3, de nieuwste encryptietechniek (zeer veilig).