Lunch. Vrijdag en zaterdag. Ontvangst tussen 12:00 uur en 12:45 uur.
Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren.
Jonnie Boer (Giethoorn, 9 januari 1965) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Hij is samen met zijn vrouw Thérèse Boer eigenaar van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle.
De Librije is een restaurant in Zwolle van chef-kok Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer. De eetgelegenheid heeft sinds 26 januari 2004 drie Michelinsterren. De huidige locatie van restaurant De Librije aan het Spinhuisplein in Zwolle.
Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.
Bijna tien restaurants
Het aantal horecazaken van het Librije-echtpaar is bijna niet meer op twee handen te tellen. Jonnie en Thérèse hebben naast Boertiek en Senang Bonaire ook nog een horecazaak van Brass Boer op Bonaire. Daarnaast zijn ze ook actief op Curaçao, waar ze eveneens een Brass Boer-vestiging openen.
Bijna tien jaar woonden Jonnie en Thérèse in een doorsnee appartementje in Zwolle, naast het oude kloostercomplex waar sterrenrestaurant De Librije (nu nog) gevestigd is. Onder het appartement van de familie Boer was een tijd Librije's Winkel gehuisvest.
In 1993 vergaarde Den Blijker zijn eerste succes in toen nog kortstondige culinaire loopbaan. Zijn eerste restaurant – De Engel in Rotterdam – kreeg namelijk een prestigieuze Michelinster, die uiteindelijk in 2002 weer zou worden ingetrokken.
Librije (Enkhuizen), voormalige kettingbibliotheek in Enkhuizen, gesticht door Bernardus Paludanus. Middelnederlands woord voor bibliotheek.
In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro). Voor de bijhorende wijnen moet je 1.800 Deense kroon (ruim 242 euro) ophoesten.
1. De Librije. Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel.
1. Tokyo, Japan — 304 sterren.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Librije's Hotel heeft 19 kamers, stuk voor stuk met een eigen karakter, zowel wat betreft kleur als inrichting, met bijzondere kunst in het pand.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
1. Bovenaan de lijst staat de Rotterdamse Herman den Blijker. Zijn vermogen wordt geschat op € 3 miljoen. Opvallend is dat den Blijker ook nog wordt genoemd als eigenaar van restaurant De Engel.
Chef-kok en ondernemer Eveline Wu opent dit jaar een zaak in Rotterdam. De Eindhovense heeft vier restaurants in de Brabantse stad. De Kreeftenbar, MOOD, Wynwood en Soho. In 2016 werd Wu ook wereldkampioene 'Chinese keuken', meldt het AD.
Aan de Telegraaf vertelde Herman onlangs „Ik ben nu al 25 kilo afgevallen. Ben vorig jaar oktober zo'n beetje begonnen met het serieus aanpakken van mijn overgewicht. Ik doe het rustig aan, want je moet je lichaam ook de tijd geven om aan te passen. Alles verandert door het afvallen.
Verkrijgbaarheid. Dit product is verkrijgbaar bij Delhaize, Librije's winkel in Zwolle en online.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
De moderne elegantie van het restaurant en de superbe opmaak van de borden plezieren evenzeer het oog. n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken.
Nieuwkomers met één ster zijn Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek, Atelier in Gulpen, Alma in Oisterwijk, Vigor in Vught, 't Ganzenest in Rijswijk (Zuid-Holland), Noor in Groningen, Lars Amsterdam, Zoldering, Restaurant De Kas en De Juwelier, alle vier in Amsterdam.