In de Frontline Spray zit fipronil. Dit is de stof die vlooien en teken bestrijdt. Zodra de volwassen parasieten met de spray in contact komen, sterven vlooien binnen 24 uur en teken binnen 48 uur. Vlooieneitjes, -larven en -poppen worden met de spray niet bestreden.
Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen (98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood).
Frontline Spot On Kat tegen vlooien
Verpakkingen bestaan uit 4 of 6 pipetten. Te gebruiken als je kat ouder dan 8 weken en zwaarder dan 1 kilo is. Vlooien sterven binnen 24 uur; teken en bijtende luizen binnen 48 uur. Beschermt 5 weken tegen nieuwe vlooien en 4 weken tegen teken.
Hoe vaak moet ik mijn huisdier behandelen met Frontline Combo en Frontline Spot On? Behandel alle honden elke 4 tot 8 weken gedurende het hele jaar. Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen.
zeer goed product en zeer effectief, ik gebruik het vaak elke keer dat mijn honden vlooien hebben en met de temperaturen van deze zomer is het vaak. Okee. Ik doe het als we naar het veld gaan of gebieden met meer beestjes in het deel van de haarpunten (het heeft lang haar) als aanvulling op de pipet.
'Blijf bij die middelen uit de buurt'
Naast fipronil is ook permethrin is zeer giftige stof die vaak wordt teruggevonden, hoewel het vooral insecten zijn die daar last van hebben. Fipronil valt onder insecticiden en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen, de huid en de ogen als je hiermee in contact komt.
De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine.
Vlooien kunnen niet tegen hitte en hetzelfde geldt voor voor hun eitjes en hun larven. Was je met vlooien besmet textiel op 60 graden (of zelfs nog hoger), dan kun je er donder op zeggen dat Familie Vlo & Co. de wasbeurt niet overleeft.
Elke maand ontvlooien
Als je een vlo spot, ontvlooi dan ook een aantal maanden achter elkaar; met een pipetje ben je er vaak met vanaf. Mocht je kat een vlooienallergie hebben is het helemaal van belang de kat wel elke maand een pipet te geven; het dier heeft namelijk extra veel last van een vlooienbeet.
Volwassen vlooien kunt u zien kruipen over de huid van uw hond. Ze zijn zo'n 2-3 mm lang en hebben een rode of bruine kleur. Een vlo legt per dag wel 20 tot 50 verse eitjes. De eitjes van vlooien zijn heel klein, slechts een halve mm en hebben een ovale vorm en witte kleur.
Als de teken al aanwezig zijn wanneer het diergeneesmiddel wordt toegepast, kan het gebeuren dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood maar wel binnen één week.
Het is geen reden tot paniek; gewoon doorgaan met je behandeling en de omgeving behandelen. Vraag je dierenarts om advies voor de beste vlooienmiddelen. Nog een laatste tip! Zorg ervoor dat vlooiendruppels na toediening niet worden afgelikt of afgeveegd.
Herhaal de behandeling middels een pipet in de nek elke maand. Bij een ernstige besmetting of een vlooienallergie kan het raadzaam zijn om de behandeling reeds na 3 weken te herhalen. Was uw huisdier NIET vlak voor of na de vlooienbehandeling met een pipet.
Vlooien zijn één van de bekendste soorten die je in huis kan hebben en al helemaal wanneer je huisdieren hebt. Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.
Deze vroege levensfasen (zoals ei, larve en pop) kunnen vele maanden, mogelijk zelfs jarenlang overleven, gezien de juiste omstandigheden. Onder normale huishoudelijke omstandigheden zal de levenscyclus van de vlo na ongeveer twee weken aflopen (afhankelijk van temperatuur en vochtigheid).
Hoewel binnenkatten een lager risico lopen op het krijgen van vlooien (evenals andere parasieten zoals teken en wormen) kunnen ze toch besmet geraken.
Overal waar een dier met vlooien loopt vallen er vlooieneitjes uit zijn/haar vacht. Dit kan dus op straat zijn, in een park, maar ook in jouw tuin. Na twee tot tien dagen komen er larven uit de vlooieneitjes. Deze larven zijn maar een paar millimeter lang en zo dun als een haar.
Niet alleen vlooien, maar ook bedwantsen verblijven graag in uw bed. Beide diertjes zijn vrij klein en daardoor met het blote oog moeilijk te herkennen. Toch heeft ieder diertje zijn eigen kenmerken, waardoor u weet of u te maken heeft met bedwantsen of vlooien in bed. Vlooien springen in bed.
Vlooien bestrijden met azijn en je huis wassen
Was matten, kleden en kussenhoezen of ander stof regelmatig op 60 graden in de wasmachine. Voeg eventueel een scheut azijn toe, schoonmaken met azijn is niet alleen goed voor de machine maar werkt ook tegen de insecten. Hierdoor dood je de eitjes en larven.
Daarom zul je bij mensen vlooienbeten kunnen aantreffen in of rondom liezen of oksels, want dat zijn nogal broeierige plekjes. Wat nog vaker voorkomt, zijn beten op de voeten en onderbenen. Vlooien houden zich namelijk vooral op in de vloerbedekking en kunnen maximaal zo'n 30 centimeter hoog springen.
Kunnen vlooien zich in menselijk haar nestelen en hoe krijg je vlooien eruit? Ja dat kan, vlooien kunnen zich op alle behaarde, warmbloedige dieren nestelen. Ze geven de voorkeur aan huisdieren zoals katten en honden, maar kunnen zich ook prima voeden met het bloed van mensen.
De eitjes vallen op die plekken waar het huisdier komt, dus de vloer, de mand, de bank, het bed en alle andere plekken. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur duurt de cyclus die hierna komt enkele weken tot maanden. Daarom zie je in de winter minder vlooien. De cyclus staat dan van buiten stil.
Vlooien kunnen wel 350 keer hun eigen lichaamslengte springen! Een vlo behoort tot de categorie gevleugelde insecten. De vlooien zijn echter hun vleugels in de loop van hun evolutie verloren. Een vlo heeft een ontzettend sterke lichaamsbouw met hele krachtige poten.