Hoe lang duurt een definitieve uitsluiting?

Een definitieve uitsluiting houdt in dat de leerling uit de school wordt uitgeschreven op het ogenblik dat de leerling in een andere school is ingeschreven, en uiterlijk één maand na de schriftelijke kennisgeving (zie punt 5.2) van de definitieve uitsluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op data-onderwijs.vlaanderen.be

Wat is definitieve uitsluiting?

Een leerling kan in het schooljaar meer dan eens tijdelijk worden uitgesloten, maar dan enkel na nieuwe feiten. Bij een definitieve uitsluiting moet de school eerst het advies van de klassenraad inwinnen. Alleen tegen een definitieve verwijdering van school is beroep mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wat is een uitsluiting op school?

Als een leerling de leefregels van een school overtreedt, kan de school die leerling preventief schorsen en een tuchtstraf opleggen (tijdelijke of definitieve uitsluiting). Een tuchtstraf is echter een zware straf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat mag een leerkracht niet doen?

Leerkrachten of directieleden mogen iets dat in je schooltas of broekzak zit op te vragen als ze vinden dat je de les stoort. Maar ze mogen er zelf niet in kijken. Ze hebben ook niet het recht om jou te fouilleren. Dit geldt ook bij het doorzoeken van jouw locker of op schoolexcursies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Kan je zomaar geschorst worden?

Als een leerling zich niet aan de richtlijnen en regels houdt, kan de school een schorsing opleggen. Dit houdt in dat een leerling tijdelijk geen toegang krijgt tot de lessen of zelfs het schoolgebouw. Zowel op de basisschool als op de middelbare school kan een leerling worden geschorst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Wat verwachten leerlingen van hun leraar?

42 gerelateerde vragen gevonden

Wat gebeurt er als je op non-actief wordt gezet?

Als u op non-actief bent gesteld, kunt u bij de kantonrechter een spoedprocedure (kort geding) starten met als doel weer aan het werk te gaan. De procedure valt onder het civiele recht. Het is niet verplicht een advocaat in te schakelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtspraak.nl

Hoe lang op non-actief?

Hoewel er juridisch geen termijn bepaald is waarbinnen je actie moet ondernemen, zou een schorsing of non-actiefstelling niet langer dan 2 of 3 weken moeten duren voordat je in actie komt. Soms staat in een van toepassing zijnde cao hoe lang dit maximaal mag duren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hanzeadvocaat.nl

Wat is een slechte basisschool?

Een school wordt als zeer zwak bestempeld door de inspectie als de school belangrijke tekortkomingen vertoont en leerlingen onvoldoende voorbereidt op hun leven na de schoolperiode. De inspectie publiceert het overzicht van zwakke en zeer zwakke scholen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Hoe klaag je een leerkracht aan?

Heb je een vraag of klacht over een leerkracht of over de school? De eerste stap is: het probleem bespreken met de betrokken leerkracht of directie. Eventueel kan een ouder uit de schoolraad of ouderraad bemiddelen. Ook het centrum voor leerlingenbegeleiding kan in veel gevallen raad geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Hoe lang mag een leraar je telefoon innemen?

Mag een docent een telefoon gedurende een week in beslag nemen? Er bestaat geen wetgeving die hier iets over zegt. Wel is het zo dat dat scholen straffen mogen opleggen, zolang die 'redelijk' en 'proportioneel' zijn. Een telefoon een week lang in bewaring nemen is waarschijnlijk disproportioneel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bureaujeugdenmedia.nl

Kan een school een kind weigeren?

Ja, een basisschool mag uw kind soms weigeren. Bijvoorbeeld als de school vol is. U kunt bezwaar maken als een school uw kind weigert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan middelbare school kind weigeren?

Ja, een middelbare school mag uw kind soms weigeren. Bijvoorbeeld omdat de school vol is. U kunt bezwaar maken als een school uw kind weigert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang mag je een leerling schorsen?

Een geschorst kind mag tijdelijk geen lessen volgen en mag niet op school komen. Dit geldt ook voor leerlingen die zijn ingeschreven op scholen voor speciaal basisonderwijs. De school mag uw kind maximaal 1 week (5 schooldagen) schorsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat gebeurt er als je wordt geschorst?

Is een leerling geschorst? Dan mag hij of zij geen normale lessen volgen. Dit betekent niet dat de leerling vrij heeft van school. De school blijft verplicht de leerling onderwijs te geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsinspectie.nl

Wat is fysiek ingrijpen?

Het fysiek ingrijpen bestaat uit het vastpakken en - houden van een leerling en wanneer nodig het wegleiden van een leerling uit een situatie met behulp van vasthouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mgrhanssen.nl

Kan een school mij uitschrijven?

Nee, je school mag je nooit zomaar uitschrijven. Als je school jou geen les meer wilt geven, moeten zij overgaan tot verwijdering. Daarvoor moet de school wel aantoonbare redenen hebben. Vaak gaat een school pas over tot verwijdering als een leerling al meerdere malen is geschorst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laks.nl

Hoeveel uren geeft een leerkracht les?

Een voltijdse leerkracht blijkt over een heel kalenderjaar (inclusief schoolvakanties) 41 uur en 30 minuten te werken. Tijdens de lesweken bedraagt de werktijd van een voltijdse leerkracht basisonderwijs 49 uur en 30 minuten, dat van voltijdse leerkrachten in het secundair onderwijs 47 uur en 59 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op standaard.be

Hoeveel uur werkt een leerkracht per week?

Totaal gemiddelde per week is 45,2 uur, bij een fulltime-aanstelling (norm werkweek is 42,5 uur) (Algemene Onderwijsbond, 2017). De feitelijke tijdsbesteding ligt in beide sectoren hoger dan de normtaak; in het primair onderwijs is het verschil het grootst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wij-leren.nl

Hoeveel minuten toezicht leerkracht?

“Normaal” is 15 minuten vóór de aanvang van de lessen 's morgens en 15 minuten aansluitend op het beëindigen van de laatste les na de middag, Het middagtoezicht strekt zich uit over de tijdsduur van maximaal één uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pro.g-o.be

Wat is de slechtste school van Nederland?

AMSTERDAM - De Lage Waard in Papendrecht en het Calvijn College in Goes zijn volgens een onderzoek van Elsevier de beste middelbare scholen van Nederland. Het Islamitisch College in Amsterdam is de slechtste.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Welke school voor kind met gedragsproblemen?

Speciaal basisonderwijs (SBO)

Het speciaal basisonderwijs is voor kinderen die het niet redden op een gewone school. Het gaat vaak om kinderen met leerproblemen of gedragsproblemen, zoals ADHD, dyslexie, autisme of kinderen die moeite hebben met leren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ouderpeil.nl

Hoe weet je of een basisschool goed is?

Stap 1: kijk op scholenopdekaart.nl

Scholen bieden hier informatie aan ouders die zich oriënteren of gewoon meer willen weten over de school. Naast basisinformatie is er te lezen wat de school uniek maakt, of anders dan andere scholen. Scholen kunnen er ook een toelichting schrijven bij de cijfers over de school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijzeroverdebasisschool.nl

Kan een werkgever je zomaar op non-actief zetten?

Je werkgever kan je op non-actief stellen, bijvoorbeeld als je boventallig bent geworden bij een reorganisatie. Je krijgt nog wel betaald, maar er is geen werk meer voor je. Bij een non-actiefstelling hoeft dus het niet zo te zijn dat jij iets verkeerd gedaan hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Kan je een werknemer op non-actief zetten?

Als werknemer heb je recht op arbeid. Wil de werkgever ervoor zorgen dat jij niet komt werken, dan kan hij dit doen door jou op non-actief te stellen of te schorsen. Hier moet de werkgever wel een goede reden voor hebben. Er zijn verschillende redenen waarom iemand op non- actief kan worden gesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontslag-krijgen.nl

Wat is het verschil tussen schorsen en non-actief?

Een schorsing is een disciplinaire maatregel (een straf). Deze kan worden toegepast indien je je hebt misdragen. Een non-actiefstelling is een ordemaatregel. Die kan worden toegepast als je boventallig verklaard bent bij een reorganisatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischplatform.nl

Populaire vragen