Maar wanneer is het tijd om het potje weg te doen? Net als veel andere beauty-producten heeft ook nagellak een houdbaarheidsdatum. Meestal is dat 12 maanden.
De meeste gewone nagellak blijft ongeveer 7 dagen op je nagels zitten. Zit je er niet op te wachten om iedere week je nagels opnieuw te lakken, dan kies je voor gel nagellak. Gel nagellak blijft namelijk wel tot 2 weken stevig en goed op je nagels zitten. Sommige gellak blijft zelfs tot 3 of 4 weken zitten.
Leeg Nagellak Flesje 5 ml.
Wanneer nagellak te lang op de nagels heeft gezeten zie je soms witte plekjes die erop wijzen dat de nagels te droog zijn geworden. Als de nagellak begint te chippen kun je hem er het beste meteen vanaf halen. Meestal is dit om de twee tot drie weken.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Want als je eerst gaat lakken en daarna douchen, dan wordt de nagellak door het warme water weer zacht. Waardoor de nagellak weer lelijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet als je in de ochtend je nagels lakt en pas 's avonds gaat douchen. Zorg daarom dat er tussen het lakken voor het douchen ongeveer zo'n 3 uur zit.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Wanneer je nagellak niet dekkend genoeg is kun je best nog wat laagjes aanbrengen. Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Duur kan je hem nochtans bezwaarlijk noemen. Ook na een paar keer afwassen doet hij 't niet slecht. Extra voordeel: door de dikkere laag op je nagels zie je 't niet als er een deukje in de lak komt.
Maar qua houdbaarheid zijn de lakken dus erg goed, alleen het doffe en de lange wachttijd tot dat de lak echt uitgehard is vind ik echt minder. Toch ben ik blij verrast door de HEMA Long Lasting Nailpolish! De lakken werken heel erg prettig en hebben een goede dekking die vaak al met één laagje dekt.
Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
Eindoordeel. OPI Nail Lacquer heerst als de beste drogisterij nagellak aller tijden. De beproefde formule werkt superglad, droogt in een oogwenk en gaat een volledige week mee. Als je het afwerkt met een laag van je favoriete topcoat, kun je verwachten dat het nog langer blijft zitten.
Je kunt het beste een watje met de alcohol op je nagel leggen en dit tien seconden laten intrekken. Wrijf daarna zachtjes heen en weer om de nagellak los te krijgen. Smeer je nagels, nagelriemen en de huid hieromheen daarna in met een verzorgende crème of olie, want de alcohol kan dit behoorlijk uitdrogen.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Stop je nagels in ijswater of hou ze onder koud water
Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je 'm verpesten door de sterkte van de stroom.
Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak. Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk.
Nagels ademen namelijk nooit. Niet voor niets groeien nagels van binnenuit: ze worden gevoed vanuit de bloedsomloop. Er is dus geen reden om te vrezen voor 'verstikkende' kunstnagels!
Een verdikte nagel (hypertrofische nagel of onychauxis) komt voor bij zowel vinger- als teennagels. Iedereen kan hier last van krijgen. Het komt wel vaker bij ouderen voor dan bij jongeren. Behalve verdikking van de nagelplaat kan deze aandoening ook broze en/of verkleurde nagels met zich meebrengen.
Een vingernagel groet ongeveer 2 tot 3 mm in een maand, drie keer zo snel als je teennagels. Geinig weetje: in de zomer sneller groeien je nagels sneller dan in de winter. Ook wanneer je zwanger bent groeien je nagels sneller, da's dan weer mooi meegenomen.